Δορυφορική Εγκατάσταση/FTA channels/Multiroom view/

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Σε άλλο thread μου λύθηκαν οι απορίες μου για την εγκατάσταση που ήθελα για το διαμέρισμα μου.
Κατέληξα σε μια Δορυφορική εγκατάσταση με Multiswitch 5/8 αν και σκέφτομαι και για δεύτερο quattro Lnb οπότε θα πάω σε Multiswitch 9/8.

Τέσπα όσο λοιπόν το σκεφτόμουν ενημερώθηκα ότι δεν γίνεται πλέον να κάνω σε οικιακό δίκτυο utp, Card Sharing γιατί από ότι διάβασα αλλού η Nova έχει πλέον Surflock 1.

Και τώρα ξεκινάνε οι άλλες απορίες.

1. Γιατί να μπω σε όλη την ταλαιπωρία να κάνω κεντρική Δορυφορική εγκατάσταση για ένα διαμέρισμα από την στιγμή που δεν θα μπορώ να βλέπω Nova ή OTESAT στα υπόλοιπα δωμάτια ανεξάρτητα ? Μόνο για τα Free to Air ? Από ότι πληροφορήθηκα τα αξιόλογα FTA είναι σε άλλον Δορυφόρο από αυτόν της Nova (Hotbird). Οπότε μιλάμε για Multiswitch 9/8 και 9 ομοαξονικά στο φωταγωγό....

2. Και αναρωτιέμαι τώρα, πως είναι δυνατόν να μην μπορώ να κάνω Card Sharing στο ίδιο μου το σπίτι, αλλά παρόλαυτα υπάρχουν ακόμα Σερβιτόροι που "εξυπηρετούν". Αναρωτιέμαι από τεχνικής άποψης, τα βασικά του Card Sharing τα γνωρίζω για αυτό αναρωτιέμαι ?

3. Τι συμβαίνει με το πάντρεμα των καρτών και των αποκωδικοποιητών ? Δηλαδή αν πάρω Nova θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τον αποκωδικοποιητή της Nova ή θα μπορώ να χρησιμοποιήσω όποια συσκευή -αποκωδικοποιητή- θέλω, με τον οποίο παρόλαυτα θα πρέπει να παντρευτεί η κάρτα ?

4. Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος, αλλά παράλληλα αποδοτικός, από άποψης ποιότητας αλλά και τακτοποίησης καλωδίων ώστε να δώσω την εικόνα της Nova σε άλλη τηλεόραση σε άλλο δωμάτιο.

Ευχαριστώ πολύ,

1) Για πόσα δωμάτια μιλάς, πόσες πρίζες σύνολο?

1.2) Μιλάς μόνο για Hotbird ή και για άλλον δορυφόρο?

2) Υπάρχουν κάποιοι τύποι που το κάνουν αυτό, θέλουμε δεν θέλουμε. Έχουν τα κόλπα και το κάνουν. Μην το ψάχνεις πολύ, δεν υπάρχει λόγος.
Αυτό είναι το κακό με την NOVA τόσα χρόνια, δεν θέλει να προσέχει τους συνδρομητές της και κοιτάει να τους κάνει πιο δύσκολη την ζωή.

3) ΜΟΝΟ τον δέκτη της θα δουλεύεις.

4) Αν κάνεις οτιδήποτε για μεταφορά σήματος, ΠΑΝΤΑ θα βλέπεις το ίδια κανάλι σε όλα τα δωμάτια. Σε ενδιαφέρει αυτό?
Άλλο κανάλι δεν γίνεται...αλλιώς θα χρειαστεί να αγοράσεις δύο πακέτα NOVA!!!

Re: Απάντηση: Δορυφορική Εγκατάσταση/FTA channels/Multiroom view/

Σε ευχαριστώ για την απάντηση,

1. Μιλάω για 3 Υπνοδωμάτια + Κουζίνα + Σαλόνι.
α. Αρχικά για Hotbird λόγω Nova, αλλά αργότερα θα με ενδιέφερε και άλλος Δορυφόρος (αν και ανεβαίνω λίγο σε κόστος λόγω Multiswitch )

2. Το συζητάω γιατί από τι στιγμή που γίνεται, γιατί να μην το κάνω μέσα στο σπίτι μου. Όπως και να έχει αντιλαμβάνομαι ότι είναι από της συζητήσεις που δεν γίνονται άνετα.

3. Οπότε αν αργότερα θέλω να βάλω OteTv - Sky ή ή ή, θα πρέπει να πάρω και άλλον δέκτη ? (Εντάξει για Sky έτσι και αλλιώς θα ήθελα τον δικό της )

4. Οπότε ας ξεχάσουμε τα από πάνω και ας υποθέσουμε ότι θέλω το πολύ απλό να βάζω ένα κανάλι της Nova στον δέκτη που είναι τοποθετημένος στο σαλόνι και θέλω να το δείχνει η τηλεόραση του ενός υπνοδωματίου.
α. Τυχόν ύπαρξη και τηλεχειρισμού δεν θα με χάλαγε
β.Προτίμηση υπέρ της μετάδοσης μέσω δικτύου δεδομένων.

Ευχαριστώ πολύ,

Υ.Γ : Και όλα αυτά για το #$%# Ελληνικό Πρωτάθλημα, που αν δεν είχε την αποκλειστικότητα δεν θα είχα ασχοληθεί ποτέ.

Κάθε κάρτα από αυτά τα πακέτα που αναφέρεις, θέλει και τον δικό του δέκτη.
Υπήρχαν κάποιες εξαιρέσεις παλιότερα με κάρτες του Ιταλικού SKY που τις έπαιζαν με Dreambox. Πλέον δεν έχω ιδέα τι γίνεται.
Κάρτες του Γερμανικού SKY παίζουν σχετικά εύκολα, ανάλογα τον δέκτη.

Για μεταφορά σήματος και τηλεχειρισμό, θα χρειαστείς κάποιο video sender.
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.

Μέσω δικτύου είχα βρει κάποιο που είχαν βγάλει πριν 1-2 χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι καν ποιας εταιρίας ήταν.
Έπαιρνε Video IN και στο έκανε Live stream πολύ εύκολα. Δεν είναι ένα που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Δεν θυμάμαι καν όνομα.

Όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί παραπάνω και θα βοηθήσει.