Δορυφορική εγκατάσταση: Τι χρειάζομαι

Tomahawk1989

New member
17 February 2008
49
Καλησπέρα, έχω φάει όλο το forum για να βρω ένα θέμα για αρχάριους κατατοπιστικό και δυστυχώς δεν έχω βρει...
Οπότε ρωτάω, τι χρειάζομαι για μια δορυφορική εγκατάσταση εκτός πιάτου (τι χαρακτηριστικά?) και δέκτη (μάλλον Edision Argus... 2in1);
Το πιάτο τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;
Έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα κοντά στο Αιγάλεω για αγορά εξοπλισμού (αν οι τιμές είναι παρόμοιες με του internet)...;

Ευχαριστώ!

:)

Το κάτοπτρο πρέπει να είναι offset αλλά δε μας έχεις πει ποιο δορυφόρο ή δορυφόρους θέλεις να λαμβάνεις, για να δούμε τι διάμετρο χρειάζεσαι.

Θέλω να βλέπω MotoGP σίγουρα, λίγο πόδοσφαιρο (όσον αφορά τη μπάλα, όσο περισσότερα πρωταθλήματα τόσο καλύτερα, κυρίως όμως Ισπανία, Αγγλία και Ιταλία) και γερμανικά κανάλια...
Διάβασα το thread με τα κανάλια και δορυφόρους για τα πρωταθλήματα αλλα μπερδεύτηκα αρκετά γιατί δεν ξέρω τι εύρος έχει το κάτοπτρο και αν υπάρχει κάποιο μοτεράκι έτσι ώστε
να κινείται το κάτοπρο για να πιάνουμε άλλους δορυφόρους απευθείας χωρίς την ταλαιπωρία να το γυρνάμε χειροκίνητα.

Ο κατάλογος των καναλιών που εκπέμπουν Moto GP είναι αυτός:
http://www.motogp.com/en/motogp+basics/tv_broadcasters

Last edited by a moderator:
Για τα γερμανικα καναλια θα εχεις ενα lnb στον Astra στις 19 μοιρες ανατολικα.Τωρα για τα υπολοιπα MotoGP , Ισπανια και Ιταλια τα εχει ο ΟΤΕ ΤV.Αν σου ειναι αρκετα αυτα πιστευω με πιατο 1 μετρο και μια βαση για 2 lnb εισαι ενταξει.Αν δεν θες να δινεις συνδρομη στον ΟΤΕ θα πρεπει να ψαξεις απο τα ελευθερα καναλια τι δειχνουν και σε ποιο δορυφορο ειναι.Ριξε μια ματια εδω www.satrix.gr για να παρεις μια ιδεα.Ασε να δουμε τι θα πουν και οι εμπειροτεροι.

Καλησπέρα, έχω φάει όλο το forum για να βρω ένα θέμα για αρχάριους κατατοπιστικό και δυστυχώς δεν έχω βρει...
Οπότε ρωτάω, τι χρειάζομαι για μια δορυφορική εγκατάσταση εκτός πιάτου (τι χαρακτηριστικά?) και δέκτη (μάλλον Edision Argus... 2in1);
Το πιάτο τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;
Έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα κοντά στο Αιγάλεω για αγορά εξοπλισμού (αν οι τιμές είναι παρόμοιες με του internet)...;

Ευχαριστώ!

(ψιλο)δίκιο έχεις. Δεν υπάρχει όσο ξέρω σε κάποιο topic συγκεντρωμένο το τι χρειάζεται. Πάντως δεν είναι και τόσο απλή η απάντηση διότι κατά ΚΥΡΙΟ λόγο το "τι χρειάζεται" το καθορίζουν οι ανάγκες του καθενός μας. Anyway...

1. Χρειάζεσαι ΠΡΙΝ από όλα να υπάρχει δυνατότητα να ΜΠΟΡΕΙΣ να βάλεις πιάτο. Χωρίς αυτό όλα τα υπόλοιπα γιοκ. Απλό αλλά συνήθως κανένας δεν το λέει. Το μινιμουμ είναι ένα μπαλκόνι με ΚΑΛΗ πρόσβαση προς τον νότο. Αν δεν υπάρχει αυτό, τότε θα πρέπει να βάλεις πιάτο στην ταράτσα, οπότε πρέπει να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι επιτρέπεται (κανονισμός πολυκατοικίας, άλλοι ένοικοι κτλ)

2. Χρειάζεται κάποιος που θα κάνει την εγκατάσταση. Αυτός μπορεί να είναι τεχνικός, μπορεί γνωστός ή μπορεί αν έχουμε θάρρος και μεράκι να το κάνουμε και μόνοι μας. Αυτός είναι που πρέπει ΥΠΕΥΘΥΝΑ να (μας) πει οτι η ορατότητά μας στον νότο δεν έχει πρόβλημα, να ξέρει να ΜΗΝ κάνει περισσότερες ζημιές (σκεπές, μονώσεις ταράτσας κτλ) απ' οτι δουλειές (ΞΕΡΩ και τα λέω), όπως και θα δώσει και τις επιτόπου συμβουλές για προβλήματα τις τελευταίας στιγμής που (σχεδόν) πάντα προκύπτουν.

3. Χρειάζεται να είμαστε ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ για το πόσα θέλουμε να ξοδέψουμε. Αυτό το τελευταίο που θα μας προστατέψει (ΧΩΡΙΣ εισαγωγικά) από διάφορα καραγκιοζιλίκια που κατά καιρούς λένε αρχάριοι (και μη) όπως "θέλω να πιάσω όσο το δυνατόν περισσότερους δορυφόρους". Θα μας προστατέψει δλδ από τους εαυτούς μας πρωτίστως. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, μόλις καθορίσετε μπάτζετ, ΑΜΕΣΩΣ αυτά που μπορείτε να κάνετε γίνονται (λίγο ως πολύ) συγκεκριμένα (πχ μέχρι ΤΟΣΑ ότι και να κάνεις τον Χ δορυφόρο ΔΕΝ τον βλέπεις).

4 Καλό θα ήταν να το πάρουμε απόφαση ΕΞΑΡΧΗΣ, οτι το 95% (και βάλε) των ΣΟΒΑΡΩΝ καναλιών και εκπομπών είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ. Να το πάρουμε δλδ απόφαση ΠΡΙΝ βάλουμε το πιάτο, και όχι να το διαπιστώσουμε μετά. Επίσης καλό είναι να ξέρουμε οτι το υπόλοιπο 5% είναι αρκετά διασκορπισμένο δεξιά και αριστερά και οτι δεν είναι και υποχρεωτικό να είναι ανοιχτό και αύριο. That beeing said, 5% ελεύθερα δεν είναι καθόλου λίγα.

Σταματάω εδώ. Δεν βαριέμαι να γράψω παραπάνω, απλά αν έχεις καλύψει τα παραπάνω σημεία τότε και μόνος σου θα διαπιστώσεις οτι οι επιλογές που έχεις δεν είναι άπειρες αλλά (εως και πολύ) λίγες σε αριθμό. Τότε έχει νόημα να ρωτήσεις (και) εδώ μέσα για πχ το τάδε από το παρατάδε πιάτο.

ΥΓ : Στη λίστα που έδωσες το γερμανικό Sport1 είναι λογικά το παλιό DSF. Αυτό είναι ανοιχτό στις 19Ε. Τώρα το τι ακριβώς δείχνει δεν γνωρίζω μιας και δεν παρακολουθώ μηχανοκίνητα.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα κάνω την ερώτηση μου εδώ:

Είναι εφικτό να γίνει σωστή εγκατάσταση μοτέρ σε μπαλκόνι γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει στο έδαφος?