ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ

3 September 2006
104
Βεροια
Παιδια μια βοηθεια!
εχω εεγκαταστησει στην βεραντα μια κεραια για επιγεια και διπλα ενα κατοπτρο για δορυφορικη.
Στον ιστο εχω εναν ενισχυτη και στο δωματιο το τροφοδοτικο του.
Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα το αναφερω οτι και ο ενισχυτης και το τροφοδοτικο του ειναι 24V.
Θελω να παει μεσα στο δωματιο μονον ενα καλωδιο.
Εχω αγοαρασει γι αυτον τον λογο ενα μικτη TV-SAT και μια πριζα TV-SAT.
Μπορει καποιος να με βοηθησει οσον αφορα στην σειρα που θα πρεπει να συνδεθουν ολα αυτα?
Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια βοηθεια!

Όταν λες "στο δωματιο το τροφοδοτικο του" εννοείς ότι η τροφοδοσία του γίνεται μέσα απο το καλώδιο ή ότι απλώς είναι εκεί τοποθετημένο;
Στην δική μου περίπτωση είναι έτσι:
Code:
[FONT="Fixedsys"]

SAT
                                                                                                           |
LNB---->Πιάτο---------------------------------->|                                         |
                                                            Μίκτης-----RG καλώδιο-----Πρίζα
Κεραία--->ενισχυτής--->εξασθενητής---->|                                        |
                     |                                                                                     |
                     |                                                                                   TV
                πρίζα 220V[/FONT]

Mάλλον ο φίλος εννοεί το τροφοδοτικό να είναι μέσα στο διαμέρισμα του!
Σε αυτήν την περίπτωση νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης 2 τάσεων από το ίδιο το καλώδιο (ένα την τάσης του δέκτη προς το Lnb και ένα της τάσης του τροφοδοτικού προς τον ενισχυτή στον ιστό).
Η μόνη λύση που έχω βρει είναι κάποιοι ειδικοί ενισχυτές

π.χ FRACARRO AFI 123W
http://www.home-plus.gr/details1.ph...6&open1=196&open2=206&open3=&thepid=676&theq=

Κάτι μου είχε πει ο Ηλίας και για ένα της ikusi αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν έχω βρει πληροφορίες περαιτέρω.

Το καλύτερο και πιο οικονομικό είναι να γίνει η μίξη του σήματος μετά την τροφοδοσία και να μπει στο σπίτι.

Ας μας απαντήσει κάποιος βρε παιδιά που γνωρίζει γιατί ρώτησα κάποιον
"της δουλειάς" και με κοίταζε απορημένος ! :flipout:

Το καλύτερο και πιο οικονομικό είναι να γίνει η μίξη του σήματος μετά την τροφοδοσία και να μπει στο σπίτι.

Οταν συνδεσα πρωτα ενισχυτη ιστου μετα μικτης TV SAT και κατοπιν το καλωδιο μεχρι μεσα στο διαμερισμα και κατοπιν τροφοδοτικο και υστερα μπριζα , δεν ειχα μεικονα στην τηλεοραση. Το τροφοδοτικο δεν εστελνε ρευμα στον ενισχυτη κεραιας.
Υστερα εβαλα στον ιστο πρωτα τον μικτη TV SAT μετα τον ενισχυτη και τα αλλα οπως ειχαν.
Το σημα στην τηλεοραση ερχετε μια χαρα. Αλλα δεν ξερω αν θα ερχετε και σημα για το δορυφορο διοτι αναμενω το μεσημερι τον δεκτη. ( παρεπιπτοντως εχω παργελει τον EDISION ARGUS τον κλασσικο. Δηλ. οχι combo. sta 119E.)
Εχω αυτην την περιργεια διοτι ετσι μου ειπε αυτος απο τον οποιο αγορασα τον μικτη και την πριζα.
Βεβαια οταν πηγα να τον αγορασω μου ειπε οπως θελεις βαλτα θα δουλεψει 100%.
Μετα οταν ξαναπηγα μου ειπε οτι η σωστη σειρα ειναι πρωτα ενισχυτης μετα τροφοδοτικο μετα μικτης και στο τελος πριζα.
Ετσι ομως οπως καταλαβαινετε πρεπει να εχω τον ενισχυτη στον ιστο και το τροφοδοτικο και τον μικτη TV SAT εξω απο το διαμερισμα και κατοπιν να συνεχιζει ενα καλωδιο μεχρι μεσα στο διαμερισμα το οποιο να πηγαινει στην πριζα TV SAT. Και απο κει να παιρνω ενα για την κεραια της TV και ενα για τον δεκτη.
Πιο σας ακουγετε πιο λογικο?

Η "σωστή" συνδεσμολογία είναι αυτή που δείχνει ο φίλος mpokeras. Πρώτα ο ενισχυτής και μετά ο μίκτης. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλεις "κεντρικό" ενισχυτή (ο οποίος απαιτεί ρεύμα) και όχι ενισχυτή ιστού που έχει το "ζευγάρι" του στην TV.

Απάντηση: Re: ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ

Η "σωστή" συνδεσμολογία είναι αυτή που δείχνει ο φίλος mpokeras. Πρώτα ο ενισχυτής και μετά ο μίκτης. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλεις "κεντρικό" ενισχυτή (ο οποίος απαιτεί ρεύμα) και όχι ενισχυτή ιστού που έχει το "ζευγάρι" του στην TV.

οκ! αλλα με ενισχυτη ιστου και ζευγαρι του στην TV?