Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

npapagri,

μου εξηγείς σε παρακαλώ τι χρειάζομαι για να έχω τον ήχο στα ελληνικά και την εικόνα ΗD από δορυφορικό κανάλι για να παρακολουθήσω αγώνα ποδοσφαίρου στο mundial?

Μετά από μελέτη κατέληξα ότι επιθυμώ να "πιάσω" τον Astra 1KR στις 19,2, τον Astra 2D στις 28,2 και τον Eurobird στις 28,5, προκειμένου να παρακολουθώ μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων σε fta HD γερμανικά και αγγλικά κανάλια.
Για δέκτη έχω ξεκινήσει thread εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1207936#post1207936 .
Σχετικά με τον υπόλοιπο εξοπλισμό θα ήθελα να ρωτήσω κατ' αρχάς αν είναι εφικτό το set up που επιθυμώ χωρίς να καταφύγω σε "εξωτικές" λύσεις. Αν ναι, με τί εξοπλισμό (κυρίως ως προς το μέγεθος πιάτου);

Δηλαδή με πιάτο μέχρι 1,20 δεν θα καταφέρω να βλέπω από 19,2 μέχρι 28,5;

Καθώς είμαι άσχετος με το άθλημα, τί ακριβώς μπορώ να βρω σε αυτό το site;

Μπορείς να δεις από τα ίχνη των διάφορων δορυφόρων τι μεγέθους κάτοπτρο χρειάζεσαι για να τους λαμβάνεις...

Σχετικά με τον Eurobird 1 στις 28,5 έχω το εξής πρόβλημα. Από αυτόν τον δορυφόρο με ενδιαφέρει το ITV HD. Σύμφωνα με το site για S1 και S2 είμαι μια χαρά με κάτοπτρο μέχρι 1,2μ. Για Fixed θέλω σίγουρα πάνω από 1,5μ. Έλα όμως που δεν ξέρω τί σημαίνουν αυτά!

Για να συνοψίσουμε ...

Με Gibertini OP150 κατεβάζεις τον Eurobird 28.5E όλες τις ώρες και σχεδόν με κάθε καιρική συνθήκη (εξαίρεση καταρρακτώδης βροχή επιπέδου θὐελλας!).

Astra 2D δεν κατεβάζεις με τίποτε μικρότερο απο 4,5m και αυτό όχι σίγουρα...

Παράκεντρα με το Gibertini μπορείς να έχεις τις δέσμες του 2Α και του 2Β απο τις 28.2Ε και ασφαλώς τις 19.2Ε του Astra 1KR/L/M ...

Αν δεν κάνω λάθος ο Antonis Famelos με 1,20 την κατεβάζει την fixed απο Αθήνα...

Ο Αντώνης το έστησε μόνος του και πέρασε άπειρη ώρα στην ταράτσα... Αμφιβάλλω αν κανείς τεχνικός θα αφιερώσει τόσο χρόνο και κόπο...

Και ακόμα και ο Αντώνης θα σου πεί οτι με βροχή τα πράγματα γίνονται πιό δύσκολα. Κάποια ψιλοσπασίματα τα έχει.

Γι αυτό και παραπάνω είπα για 1,50m...

Ο Αντώνης το έστησε μόνος του και πέρασε άπειρη ώρα στην ταράτσα... Αμφιβάλλω αν κανείς τεχνικός θα αφιερώσει τόσο χρόνο και κόπο...

Και ακόμα και ο Αντώνης θα σου πεί οτι με βροχή τα πράγματα γίνονται πιό δύσκολα. Κάποια ψιλοσπασίματα τα έχει.

Γι αυτό και παραπάνω είπα για 1,50m...
Εγώπρότεινα το OP120 αφενός γιατί γνώριζα πως το έχει κατεβάσει ο Αντώνης με 1.20 και αφετέρου γιατί από Λάρισα με op120 κατεβαίνει χωρίς προβλήματα...

Εγώπρότεινα το OP120 αφενός γιατί γνώριζα πως το έχει κατεβάσει ο Αντώνης με 1.20 και αφετέρου γιατί από Λάρισα με op120 κατεβαίνει χωρίς προβλήματα...

Η Λάρισα είναι 300 χιλιόμετρα Βόρεια και ελαφρά Δυτικά της Αθήνας.
Οι αποστάσεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο όταν οι ισοτροπικές "απλώνουν" (δηλαδή όταν απομακρυνόμαστε απο το κέντρο) ακόμα κι αν είμαστε μέσα στο ίχνος εκπομπής...

Καλύτερα σίγουρος παρά δυσαρεστημένος ...

Και ποιος σας είπε ότι έχω πρόβλημα με τη βροχή ????? :D

2 ώρες μόνο για τη fixed έφαγα !!!!!

Απλά έχω μία μείωση του σήματος της τάξης του 15% ...

Αυτό θυμόμουν και εγώ....:ernaehrung004:

Και πόσο είναι το σήμα που έχεις στο ITV HD ?? ;)

Επίσης, ξέρεις τεχνικό που θα αφιερώσει 2 ώρες για μια και μόνο δέσμη ? Θα έχει και άλλο δορυφόρο να βάλει, μην το ξεχνάς !
Και τι LNB θα του βάλει ?

Εδώ που είμαι δεν μπορώ να σου πω αγαπητέ mod γιατί έχω μόνο δύο lnb σε ένα 60 παλιό πιάτο της νόβα.. !:D

Στο ITV HD σκοτώνει το σήμα !!!! :D

Αυτή την εποχή πάντως η fixed δέσμη έρχεται πολύ "αδυνατισμένη". Προσωπικά δε θα πρότεινα κάτοπτρο διαμέτρου μικρότερης από 1,5 μ..

Στο http://www.lyngsat.com/europe.html , τα BBC HD και ITV HD εμφανίζονται μόνο στο Astra 2D @ 28,2 , ο οποίος είναι απαγορευτικός για τις γνώσεις και το badget μου. Είναι έτσι ή τα κανάλια αυτά εκπέμπουν από Astra 2A, Astra 2B και Eurobird 1 @ 28,2 , που μπορώ να τους παλέψω;