Δορυφορικό και αναλογικό σήμα απο ενα καλώδιο

billy9-11

New member
23 November 2009
2
Γεια σε όλους παιδιά,
θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να περάσω μέσα από ένα καλώδιο δορυφορικό και αναλογικό σήμα μαζί.

Με 2 τέτοια μπορείς

9501.jpg

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και το νέο σπίτι που φτιάχνουμε ο ηλεκτρολόγος πέρασε σε ενα καλώδιο για επίγειο και δορυφορική, πρέπει προφανως να μπει ο απο πάνω μικτης για να στείλει και τα 2 σηματα μαζί αλλα στο τερματικό τι μπρίζα πρεπει να πάρω?

Μία τερματίκή με 2 ξεχωριστά TV/RAdio + SAT? γιατι βρήκα κατι αλλα φαίνεται να έχει 2 υποδοχές για καλώδιο στην τερματική μπρίζα!

please βοήθήστε με τι τερματική μπρίζα ή και τι άλλο χρείαζεται να βάλω για να ξεχωρίσω τα 2 σήματα απο το μονο καλώδιο!!!!!!

Μια τερματική TV-Sat πρίζα και είσαι έτοιμος. Η σύνδεση θα γίνει με το καλώδιο που κατεβαίνει.
ΟΜΩΣ αφού το σπίτι φτιάχνεται τώρα, γιατί δεν περνάς ξεχωριστό καλώδιο για τη δορυφορική? Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί και το δεύτερο καλώδιο..

Re: Απάντηση: Δορυφορικό και αναλογικό σήμα απο ενα καλώδιο

Μια τερματική TV-Sat πρίζα και είσαι έτοιμος. Η σύνδεση θα γίνει με το καλώδιο που κατεβαίνει.
ΟΜΩΣ αφού το σπίτι φτιάχνεται τώρα, γιατί δεν περνάς ξεχωριστό καλώδιο για τη δορυφορική? Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί και το δεύτερο καλώδιο..

Τις έχει περάσει ο ηλεκτρολόγος ήδη και προφανώς δεν έκανε σωστά! Τώρα είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει φαντάζομαι γιατι είμαστε στο τελικό στάδιο!! Το καλώδιο που θα το τερματίσω όμως σε αυτές τις μπρίζες ? Στο TV/Radio ή SAT? Γιατι την άνοιξα και είδα να έχει 2 sockets για να μπεί το καλώδιο...Κανονίκα πρέπει να έχει 2 ή ένα?

Να υποθέσω ότι στην διαδρομή του καλωδίου δεν παρεμβάλεται άλλη σύνδεση για TV έτσι;

Όχι κάθε δωμάτιο έχει το δικό του καλώδιο! Απλά μπερδεύτικα με τον διαχωρισμό των σημάτων. Βρήκα τέτοια μπρίζα http://www.emimikos.gr/shop/images/P/5227.jpg είναι ο σωστός τύπος? και σε ποιο απο τα δύο μπαίνει το καλώδιο?

Εμένα το σπίτι έχει κάτι τέτοιο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20167&cat=804&page=1
Δεν ξέρω όμως τι θέλεις ακριβώς διελεύσεως ή τερματική.
Αυτό θα στο πει ο ηλεκτρολόγος.:a0210:

¨οχι αύτη ειναι μπρίζα διελεύσεως. Εμένα θέλει τερματική! απλα μπερδέυομαι με το σε ποιο βυσμα θα μπει το καλώδιο!

Ψάξε.
Έχει κ' τερματικές!!!

Βρήκα τερματική μπρίζα, η οποία έχει 2 εξόδους όπως εχω αναφέρει, μια tv & 1 SAT το καλώδιο που έρχεται απο την ταράτσα σε ποιό πρέπει να το βάλω? Αμα είχα 2 καλώδια προφανώς θα τα έριχνα στο κάθε ξεχωριστά....αλλά με το ένα καλώδιο (που ειναι και για δορυφορικα συχνότητες) σε ποίο απο τα 2 τα τερματίζω?

Εικασία Νο1: Αν έχεις βάλει sat-tv combiner απο το καλώδιο περνάνε όλες οι συχνότητες αρα σε όποια είσοδο της μπριζας και να το συνδέσεις δεν έχει διαφορά. Ο διαμοιρασμός μπορεί να γίνει είτε αν εχει loop ο δέκτης ή η tv ή με Τ (ταφ) απο την μπρίζα.

Εικασία Νο2: Πριν τη μπρίζα ξαναβάζεις ένα sat combiner, απλά ανάποδα δλδ θα σου σπάσει το σήμα σε 2 οπότε πλεον το βάζεις στις αντίστοιχες της μπρίζας

Επαναλαμβάνω είναι εiκασίες μήπως βοηθήσω (χωρίς να κάψουμε τπτ) επειδή δεν είδα κίνηση στο topic

Νέα διάσταση του προβλήματος..
Έχω δωμάτιο στο σπίτι, που εκεί κατεβαίνει καλώδιο μόνο αναλογικής TV.
Μπορώ να κάνω κάτι σ' αυτή τη περίπτωση για να έχω εκεί δορυφορική?
Μήκος από ταράτσα ως το δωμάτιο, περίπου 15μ.

Νέα διάσταση του προβλήματος..
Έχω δωμάτιο στο σπίτι, που εκεί κατεβαίνει καλώδιο μόνο αναλογικής TV.
Μπορώ να κάνω κάτι σ' αυτή τη περίπτωση για να έχω εκεί δορυφορική?
Μήκος από ταράτσα ως το δωμάτιο, περίπου 15μ.

Αν δεν έχεις, πέρνεις twin lnb (έχει 2 εξόδους).

Η μία έξοδος θα συνδεθεί στην υπάρχουσα δορυφορική εγκατάστασή σου.

Στην άλλη θα συνδέσεις ένα καλώδιο το οποίο θα συνδεθεί σε έναν combiner (2 είσοδοι, 1 έξοδος). Εκεί θα συνδεθεί και το καλώδιο από την επίγεια κεραία. Στην έξοδο του combiner θα συνδέσεις το καλώδιο που κατεβαίνει στο δωμάτιο που σε ενδιαφέρει.

Στο δωμάτιο αλλάζεις την πρίζα με μια sat τερματική. Αν δεν είχες πρίζα, βάζεις πάλι έναν combiner αλλά αντίθετα αυτή τη φορά και θα βγάζει 2 συνδέσεις, μια για την τηλεόραση (επίγειο σήμα) και μια για το δορυφορικό.

Με 2 τέτοια μπορείς

9501.jpg

Να υποθέσω ότι δεξιά στην εικόνα (είσοδος SAT+DC) μπορεί άνετα να συνδεθεί και καλώδιο με δορυφορικό σήμα (μη αποκωδικοποιημένο) από το Loop out του δορ. δέκτη (και όχι απαραίτητα από το πιάτο), σωστά;
Επίσης όλες οι συνδέσεις του combiner από ότι καταλαβαίνω είναι με F-connector και καμία με απλό ομοαξονικό βύσμα TV έτσι;

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και είμαι έτοιμοσ να αγοράσω τα υλικά (μεικτες, ενισχυτες κλπ) οι μπρίζες αγοράστηκαν (SAT/TV) τώρα θα ηθέλα την βοήθεια σας για την τοπολογία των καλωδίων στο κεντρικό σημείο...τι θελω ναπω?...

η σκέψη είναι να υπάρχει ένα δορυφορικό πιάτο με 1-2 lnb + μια κεραια (televes DAT45, περιοχή διώνη, πιστεύω να κάνει για τοσο μακρία,βλέπω υμητο)

προφανώς θα πρέπει να παει η τοπολογία ως εξης ( φάνταζομαι)...2 lnb -> diseq , μετά diseq + επιγειο καλώδιο -> combiner και μέτά στον ενισχυτή όπου το κάθε καλώδιο απο τις μπρίζες θα πέφτουν εκει?

Έτσι φαντάζομαι η κάθε τηλεόαραση θα βλέπει το δικο του κανάλι ε?

άμα δεν κολλάει στο θέμα πειιτε το μου να ανοίξω νέο ποστ!

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και είμαι έτοιμοσ να αγοράσω τα υλικά (μεικτες, ενισχυτες κλπ) οι μπρίζες αγοράστηκαν (SAT/TV) τώρα θα ηθέλα την βοήθεια σας για την τοπολογία των καλωδίων στο κεντρικό σημείο...τι θελω ναπω?...

η σκέψη είναι να υπάρχει ένα δορυφορικό πιάτο με 1-2 lnb + μια κεραια (televes DAT45, περιοχή διώνη, πιστεύω να κάνει για τοσο μακρία,βλέπω υμητο)

προφανώς θα πρέπει να παει η τοπολογία ως εξης ( φάνταζομαι)...2 lnb -> diseq , μετά diseq + επιγειο καλώδιο -> combiner και μέτά στον ενισχυτή όπου το κάθε καλώδιο απο τις μπρίζες θα πέφτουν εκει?

Έτσι φαντάζομαι η κάθε τηλεόαραση θα βλέπει το δικο του κανάλι ε?

άμα δεν κολλάει στο θέμα πειιτε το μου να ανοίξω νέο ποστ!

Ο ενισχυτής πρέπει να είναι πριν τους combiner.

Σε πόσες θέσεις θα δώσεις σήμα; Μέχρι 4 θες quad lnb, μέχρι 8 θες octo lnb, ενώ υπάρχουν και λύσεις με πολυδιακόπτες, όπου εκεί θες quatro lnb