δώστε μου έναν καλό λόγο για να αποφύγω τις Α

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,888
τελικά οι φακοί είναι μικροβιάκι.
ψάχνοντας κατα καιρούς για κάτι νέο (πάντα σχεδόν σε κατηγορία gadjet ή μικρών διαστάσεων αλλά με σχετική δύναμη) το δίλημα πάντα ανακύπτει.

να πάρω ΑΑ, ΑΑΑ κλπ σε συνδυασμό απλής διπλής κλπ ή να πάω σε εξεζητημένη μπαταρία 18650 κλπ
προσφέρει μια τέτοια μπαταρία απλή (δεν μιλάω για επαναφορτιζόμενη γιατί εκεί πάμε αλλού, επένδυση σχεδόν μακροχρόνια με φορτιστή κλπ) κάτι παραπάνω σε vfm σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι σίγουρα ακριβές, σίγουρα δυσεύρετες και ...τελικά αν δεν έχεις ο φακός πάει άχρηστος...

Περαν μεγαλυτερης φωτεινοτητας εγω δεν βλεπω καποιο ουσιαστικοτερο λογο να παει καποιος σε λιθιου.
Οταν οι ΑΑ εχουν ξεπερασει τα 800 λουμενς σε φωτεινοτητα και τα 400 μετρα σε throw, τοτε, καποιος μη γκατζετακιας η/και flashaholic δεν εχει λογο να περασει σε αλλη χημεια μπαταριων, περαν των Αλκαλικων/ΝιΜΗ.

όμως...
πέραν από τα Lumen...υπάρχουν πχ ΑΑ των 2000 και 2500 mah.
οι άλλες δηλαδή πόσα mah είναι?

δεν μπορεις να συσχετισεις χωρητικοτητες μεταξυ διαφορετικων χημειων μπαταριων.
θα μπορουσε να χρησιμοποιησεις την συνολικη αποθηκευμενη ενεργεια σε watt, αλλα και παλι καποιες μπαταριες πχ IMr εξασφαλιζουν μεγαλυτερη διαρκεια στα φορτια παρα την μικροτερη χωρητικοτητα γιατι δεν γονατιζουν

Θα εελγα να εχεις και τις δυο χημειες.

Οι 18650 εξελισσονται ακομα, η αποθηκευμενη ενεργεια ανα βαρος και κοστος ειναι αλλου, και εχουν και ενα αλλο καλο 9αν και πιο εξεζητημενο) το γεγονος οτι ειναι κοντα στην ταση της λειτουργιας του λεντ δινει την δυνατοτητα για μικροτερα μεγεθη φακων (αντι αν χρησιμοποιεις 3 ΑΑ)

δυστυχως τιποτα δεν ειναι δωρεαν σε αυτη την ρημαδα την ζωη. κατι θα πρεει αν θυσιασεις και στις 2 επιλογες.

...παιδιά, όταν πριν κάποια χρόνια κατάλαβα, {κατά την διάρκεια της συνήθους επισκόπησης των μη αναγνωσμένων ποστς}, ότι οι τίτλοι των νημάτων για φακούς, δεν αφορούσαν φακούς για φωτογραφικές μηχανές αλλά από αυτούς που ...φωτίζουν, από ούφο που πίστευα ότι είμαι, ένοιωσα πολύ νορμάλ τύπος ... σας ευχαριστώ όλους τους φακουδόδιους ..

...παιδιά, όταν πριν κάποια χρόνια κατάλαβα, {κατά την διάρκεια της συνήθους επισκόπησης των μη αναγνωσμένων ποστς}, ότι οι τίτλοι των νημάτων για φακούς, δεν αφορούσαν φακούς για φωτογραφικές μηχανές αλλά από αυτούς που ...φωτίζουν, από ούφο που πίστευα ότι είμαι, ένοιωσα πολύ νορμάλ τύπος ... σας ευχαριστώ όλους τους φακουδόδιους ..

τωρα αυτό γιατί το γράφεις και μας στεναχωρεις Σπύρο μας?

τωρα αυτό γιατί το γράφεις και μας στεναχωρεις Σπύρο μας?

αστειεύομαι Μήτσο... απλά, με τα παλαβά του κλαμπ (καλώδια χιλιάδων ευρώ, απίστευτες συλλογές μουσικής από σοφτ ιταλικά πορνό των 70ς, κατοχή 19 εκτελέσεων της 2ης του Μάλερ, τροφοδοτικά για ντακ που θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν κωμόπολη, κλπ. κλπ. σε πολλά από τα οποία συμμετέχω και γω με την λόξα μου) νόμιζα ότι τα είχα δει όλα ...

όμως...
πέραν από τα Lumen...υπάρχουν πχ ΑΑ των 2000 και 2500 mah.
οι άλλες δηλαδή πόσα mah είναι?

Μια ΑΑ μπορει να ειναι 1.2v και 2500mAh. Αρα εχει ενεργεια 1.2v χ 2.5Αh = 3Wh

Mια 18650 Li-on μπορει να ειναι 3.7v και 2500mAh. Αρα εχει ενεργεια 3.7 χ 2.5Αh = 9.25Wh

Απο κει και περα εξαρταται ποση ενεργεια (watt) καταναλωνει το led ενος φακου για να δεις τη διαρκεια με τη συγκεκριμενη μπαταρια.

Δεν ξερω αν σε καλυψα :-)

Εγω παντως θα συμβουλευα καποιον να μεινει στις Α εφαρμογες....

Βγαινει ΠΟΛΥ φως πλεον απο τις νεωτερες εκδοσεις με στοιχεια ΑΑ.

Πρεπει ναμαι ο πρωτος απο εδω μεσα που πηρε 18650 στοιχεια (εναλλακτικα των cr123) και μαλιστα τους φορτιζα με κροκοδειλακια...

Αλλα δεν υπαρχει λογος κανεναν οπως ειπα , οι ΑΑ ειναι πολυ πιο ευκολη λυση.

Μια ΑΑ μπορει να ειναι 1.2v και 2500mAh. Αρα εχει ενεργεια 1.2v χ 2.5Αh = 3Wh

Mια 18650 Li-on μπορει να ειναι 3.7v και 2500mAh. Αρα εχει ενεργεια 3.7 χ 2.5Αh = 9.25Wh

Απο κει και περα εξαρταται ποση ενεργεια (watt) καταναλωνει το led ενος φακου για να δεις τη διαρκεια με τη συγκεκριμενη μπαταρια.

Δεν ξερω αν σε καλυψα :-)

ναι σαφώς...
υπάρχουν όμως λεντ που θέλουν άλλο βολτάζ?

Συμφωνω.

Ισως ενας απο τους λιγους λογους που θα ειχε να παει καποιος σε Li-Ion για φακο ειναι να δει πως ειναι τα 2000+ λουμενς..:)))

Εκτος βεβαια και αν το απαιτει η δουλεια του.

ναι σαφώς...

Exω καταλαβει οτι υπαρχουν led που θελουν σχετικα ακριβες maximum voltage, υπαρχουν αλλα που λειτουργουν σε υψηλοτερο η πιο ευρυ voltage range.

Τα specs ενος φακου το αναφερουν ρητα τις περισσοτερες φορες. Ενω λοιπον καποιοι φακοι παιρνουν μονο ΑΑ, ειτε μονο λιθιου, καποιοι αλλοι μπορουν να παρουν και λιθιου και ΝιΜΗ.

Εχω παραγγειλει τον καινουριο Zebralight SC52 o οποιος παιρνει και τους δυο τυπους μπαταριων, ΝιΜΗ και Li-Ion. Με 1 ΑΑ δινει 280 λουμενς!!!
H δε maximum φωτεινοτητα του Sc52 ειναι διπλασια με μπαταρια λιθιου (για ενα λεπτο μονο) αλλα ο χρονος διαρκειας κατα τα αλλα ειναι ο ιδιος και με τις 2 μπαταριες.

http://www.zebralight.com/SC52-AA-Flashlight-Cool-White_p_100.html

ναι σαφώς...

μιλας για τα λεντακια τα ιδια ή για την εφαρμογη τους σε φακους

Τα λεντακια ειναι σε πολλαπλασια του 3, 3+ (εκτος απο τα κοκκινα και τα υπερυθρα). Το υποστρωμα 9αυτο το κιτρινο) δουλευει στα 3 αλλα υπαρουν λεντ που ειναι συδυασμοι υποστρωματων οποτε αναλογα με το αν εχουν συνδυαστει σε σειρα ή παράλληλα εχεις πολλαπλασιο βολταζ.
ψαξε φωτο απο το cree MC-E. 4+4 ποδαρακια, ενα ζευγος για καθε υποστρωμα. Αλλοι φακοι τα ειχαν 2+2, αλλοι 4 παραλληλα

Μεχρι στιγμης η δηλωση του 2013!!!

Την του 2012 την ειχα απονειμει στον Χιωτη!