Δωστε μου τα φωτα σας!!!

darkie

AVClub Enthusiast
24 November 2008
1,076
Γεια σας παιδια,αν μπορειτε να με βοηθησετε με την επιλογη τηλεορασης θα ημουν πολυ ευγνωμων!Αφου δεν μπορω να αποφασισω -κανα εξαμηνο τωρα- ποια τηλεοραση να παρω,θα βασιστω στη γνωμη σας σε σχεση με ποια τηλεοραση ειναι καλυτερη.Ελπιζω να μην σας τα πρηξα τοσο καιρο με τις ερωτησεις μου και να μην χαθουμε (πρεπει να κανω και τις ρυθμισεις-bye-)
Λοιπον εχουμε και λεμε, ιδιαιτερη προτιμηση σε μαρκα δεν εχω ουτε κολλημενος ειμαι με πλασμα vs lcd (βασικα πλασμα προτιμω αλλα φοβαμαι το burn-in:slapface:)...

Η χρηση θα ειναι λιγο απο ολα με ιδιαιτερη εμφαση σε ταινιες και ps3!
Γι'αυτο δεν το πολυ-βλεπω για πλασμα και κλινω προς τις LCD (καταραμμενη κονσολα!)

Η αποσταση θεασης 2-2.5 μετρα μετρα, βασικα μπορει να αλλαξει η διαρυθμιση στο μελλον αλλα δεν νομιζω να ειναι προβλημα , νομιζω πως μια 40-42" θα ειναι καλη για μενα.

Το budget κυμαινεται στα ~1200 ευρω ,με τις εκπτωσεις που παιζουν αυτη την στιγμη ειναι αρκετα για lcd νομιζω..

Εχω ακουσει πολλα που δεν ευσταθουσαν οποτε παιδια αν εχετε αντικειμενικη αποψη και δεν ειστε κολλημενοι με μαρκες απαντηστε μου ..

Η W4500 ακουσα πως σταματησε την παραγωγη της..αλλα εαν υπαρχει αξιζει να την παρω? Απο samsung τεινω ειτε στην 786 - που απο αυτην με ενοχλει το input lag ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γιατι απο τις αποψεις των χρηστων τουλαχιστον, που διαβασα δεν ειναι αντιληπτο..
Ειτε στην 856 αναλογα με τι τιμη θα πετυχω το μονο που δεν μ'αρεσει ,το glossy panel της οπως και στην 786 ..

Επισης αναρωτιεμαι αν ειναι καλη καμια 7403 - 37PFL9603 αν βρω την τελευταια σε καλη τιμη ..

Στα media markt που ειδα ηταν κολλημενοι με τις Sharp και τις phillips ενω τις sony τις ειχαν του πεταμου!Τεσπα αυτες ηταν οι αντιληψεις μου σχετικα με τις τηλεορασεις αν καποιος εχει κατι να διατυπωσει ελευθερα..

Απο Phillips μου αρεσαν οι τηλεορασεις ομως η 9603 ειναι απλησιαστη και δεν ειναι συμφερουσα η αγορα της..

Εχουμε πολλα αναλογα νηματα να κοιταξεις με τηλεορασεις εως 1000-1200 ευρω στις 40-42"¨.

Παντως θα σου προτεινα αφου σε ενδιαφερει το PS3 να κινηθεις προς Sony 40W4500 η 40W4000 ,Samsung 40A756 η LG 42LG7000 και να αποφυγεις τις Philips λογω του μεγαλου input lag που εχουν το οποιο στην 9603 φτανει τα 200 ms (!!!)... με pixel perfect στο off πεφτει περιπου στα 70 ms...

Εχουμε πολλα αναλογα νηματα να κοιταξεις με τηλεορασεις εως 1000-1200 ευρω στις 40-42"¨.

Παντως θα σου προτεινα αφου σε ενδιαφερει το PS3 να κινηθεις προς Sony 40W4500 η 40W4000 ,Samsung 40A756 η LG 42LG7000 και να αποφυγεις τις Philips λογω του μεγαλου input lag που εχουν το οποιο στην 9603 φτανει τα 200 ms (!!!)... με pixel perfect στο off πεφτει περιπου στα 70 ms...

Ψηνομαι για την Samsung 40A786 αλλα με προβληματιζει οτι στα reviews παρουσιαζουν σαν προβλημα το input lag..Εαν δεν ειναι πανω απο 30ms καθυστερηση μου φαινεται ειναι καλη επιλογη..
-
Επισης φιλε μου Yperion ξερεις να μου πεις απο τις 756 , 786 , 856 ποιες ειναι οι διαφορες εκτος των led της 786 ?Kαι αν οντως η 856 εχει καλυτερη εικονα απο την 786 αξιζει να παρεις εκεινη ?
-
Βασικα θα αλλαξει η διαρυθμιση στο μελλον και μπορει να αυξηθει η αποσταση στα 3 μετρα, εαν οντως παει στα 3 μετρα θα παρω την 47LG7000 αλλα στις 42 ιντσες δεν με ενδιαφερει..
-
Οντως ειδα οτι στις Phillips lagarei τρελλα το Playstation 3 !!!

Φτου δεν μπορω να κανω edit , λοιπον επειδη διαβαζω πως οντως υπαρχει lag στις σαμσουνγκ, ξερετε εαν υπαρχει ακομα η w4500 και γιατι την "αποσυρανε"?

Η επίσημη θέση της Sony Ελλάς την περασμένη Πέμπτη ήταν ότι η W4500 δεν καταργήθηκε, αλλά αναμένονται νέες παραλαβές στα μέσα του μήνα. Επίσης υποστηρίζουν ότι η παραγωγή της θα συνεχιστεί και τους επόμενους 2 ή 3 τουλάχιστον.

Aυτη τη στιγμη οπως εχουν τα πραγματα εγω θα ημουν μεταξυ 40Α786 και 40Α856 αλλα η 47LG7000 μονο και μονο λογω μεγαλυτερης διαστασης υπερεχει ξεκαθαρα των δυο παραπανω αφου και σαν εικονα ειναι ελαχιστα υποδιεστερη.

Η W4500 καταργηθηκε, το εμαθα απο σιγουρη πηγη που δεν λεει ψεματα.

Ακου κ γω αναμεσα σε αυτες εδω βρισκομαι, απλα επειδη δεν ξερω αν θα αυξηθει σημαντικα η αποσταση θεασης αφου θα αλλαξω την διαρυθμιση,δεν βλεπω τον λογο να παω σε μεγαλυτερες ιντσες.Βεβαια εαν χρειαστω 47" θα παω την 47lg7000 ...

Εαν βρω κανα στοκαρισμενο κομματι sony W4500 γιατι να μην την παρω;;;

Θα βγει καμια καινουργια εκδοση ή διακοπηκε εντελως η παραγωγη?

Με προβληματιζει το εν λογω lag των σαμσουνγκ μιας και θα παιζω Ps3 στην TV οποτε ακομα κολλαω.

Last edited:
Αν βρεις την W4500 ειναι αρκετα καλη επιλογη εφοσον την βρεις κατω απο 1100 ευρω για καινουργια. Demo κομματι απο καταστημα δεν σου συνιστω να παρεις γιατι θα στην πουλησουν στην τιμη της καινουργιας οποτε δεν θα κερδισεις τιποτα οικονομικα και θα εχεις και μια τηλεοραση "μεταχειρισμενη" (εστω και με λιγες ωρες).

Κοιτα φιλε μου δεν ξερω ακομα τι τιμες θα πετυχω ,επειδη νταξει εχω κοννε απλα δεν ξερω αν αξιζει να υποχρεωθω για 500 ευρω και μετα να μου βγει παραπανω αφου κατι θα πρεπει να ανταποδωσω.. δεν ξερω, ειδωμεν και πραττωμεν!

Ακομα ψαχνω και περιμενω να πεσουν κ αλλο οι τιμες.. σε 10 μερες θα ειναι τσιτα κατω λογικα !απλα αν ξερετε καμια καλη προσφορα και δεν τρεχετε να την προλαβετε επειδη εχει λιγα κομματια στειλτε κανα μυνημα και απο δω μηπως και γλιτωσω κανα φραγκο . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Φιλε μου ειδα πως οι εκπτωσεις τελειωνουν στις 11 και ειναι 9 σημερα προλαβαινω δεν προλαβαινω να παρω την 786 .. ή την 856 ..

οποτε θελω αν εχει καποιος μια απο τις δυο να μου πει λιγο για το θεμα Input lag ..

βρηκα συγκριση 786 με παλια crt κοιταχτε :

http://www.avforums.com/forums/8332171-post6.html

Μπορει καποιος που εχει την 856 να μας πει ποσο Input lag εχει?

Λογικα η 856 θα εχει καπου 20-30 ms σε normal mode και οχι σε game mode που χαλαει την εικονα στην 786, μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει?

Εχω μπερδευτει μερικοι λενε πως εχει πολυ lag η 786 μερικοι σχεδον καθολου τι να πω..

Last edited:
συγνωμη για τα απανωτα posts αλλα δεν μου δινεται η δυνατοτητα να κανω edit

λοιπον ξερει κανεις καμια αλλη τηλεοραση εξισου καλη αλλα χωρις το input lag

Απο SHARP υπαρχει καμια καλη προταση;

Καλα επειδη με γραφετε θα παω να παρω οποια μου την βαρεσει και βλεπουμε..

εμενα μου φανηκε η 47lg7000 καλυτερη λογω μεγεθους αλλα ακουω παρα πολλα για σπασιματα οταν ειναι ολα full .

Εχω την 856 και διάβασα σε περιοδικό οτι έχει lag 50ms σε κανική προβολή, που μειώνεται σε 30ms αν επιλέξεις game mode.

Προσωπικά δεν είδα lag ούτε με ps3 ούτε και με pc.

περιμενω τις καινουργιες sony και εαν ειναι καλες θα παρω μια w5500 να τελιωνει η υποθεση .. ξερει κανεις διαφορες w5500 με w4500 ;