Δωστε τα μαρμαρα αλλοιως δεν εχει φλόγα!

και ξαναλεω γιατι κουβεντα περι λουβρου?

Γιατί το thread το άνοιξε ο Γιάννης για τα μάρμαρα.
Πωπω κουβέντα δεν αφήνεις να πέσει!
Φταίω εγώ που σε υπερασπίζομαι στις αντιπαραθέσεις με τα power cables στην
Hi-end κατηγορία!!!:flipout::flipout:

Guys ο argi εχει απόλυτο δίκιο
Η αγοραπωλησία αυτού του είδους είναι κάτι συνηθισμένο και αποδεκτό σε όλα τα μουσεία του κόσμου. Αυτό δεν αμφισβητείται. Εκεί που πατάει η Ελλάδα για να ζητήσει την επιστροφή τους είναι ότι, όταν έγινε η αγορά από τον Έλγιν, η Ελλάδα βρισκόταν υπό Οθωμανικό ζυγό. Άρα ο Σουλτάνος που πούλησε τα μνημεία δεν είχε καμιά διακιοδοσία να το κάνει γιατί δεν του άνηκαν. Επάνω σε αυτό βασίζεται όλο το argument και δεν αμφισβητεί κανείς την πράξη της αγοραπωλησίας επί της αρχής της.

Οι ολυμπιακοί αγώνες (τουλάχιστον η ιδέα τους) αλλά και η παροχή της φλόγας είναι μια προσφορα της χώρας μας στην ανθρωπότητα.
Κατά τη γνώμη μου θα ήταν λάθος να συνδέσουμε την παροχή αυτή με τις δίκαιες και νόμιμές διεκδικήσεις μας.
Επίσης για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ο βρετανικός λαός στην συντρηπτική του πλειοψηφία (άν θυμάμαι καλά αρκετά πάνω απο 90%) σε διάφορες σφυγμομετρήσεις (και του BBC) έχει δηλώσει τη υποστήριξή του για την επιστροφή των μαρμάρων.
Το μουσείο (τα οικονομικά του) και οι αντίστοιχοι κυβερνητικοί είναι που κοντράρουν το θέμα.

πάντως νομίζω ότι γενικά ισχύει ότι "με το μέλι πιάνεις τις μέλισσες, όχι με το ξύδι" ;-)

για ποιο λεξικο μιλας
γιατι στου μπαμπινιωτη δεν τον αναφερει
και στα ελγινια δεν αναφερει πουθενα οτι εκλαπησαν
τυχαια?
ειτε μας αρεσει ειτε οχι τα μαρμαρα τα αγορασε
και ξαναλεω γιατι κουβεντα περι λουβρου?

Ωραία. και γω εν μια νυχτί θα εξέλίξω την απαιτουμενη τεχνολογία, για να αφαιρεθει ο Παρθενων ολόκληρος πλέον, και θα τον πουλήσω στους Εγγλέζους ή στους ιάπωνες.
μετα απο αυτό, το Ελληνικό κράτος δεν θα εχει καμία δυνατότητα διεκδήκησης του, αφου θα μπορουν να προσκομίσουν απόδειξη πληρωμής.

Τα μαρμαρα του παρθενώνα δεν ηγορασθησαν αλλά εκλάπησαν απο τους Τουρκους και επωλήθησαν απο αυτους και ο Ελγιν διεπραξε το αδίκημα της κλεπταποδοχής.

σαςταιριάζει αυτη η ερμηνεία καλύτερα?

η για να το κάνουμε πιο λιανά έρχομαι και σου κάνω κατάληψη στο σπίτι σου
και σου πουλάω όλα τα καλώδια που έχεις και εσύ δεν μπορείς να πεις κουβέντα !

υ.γ
@ argi
καλύτερα τώρα ???

Αυτά να τα πείτε στους παπάδες,που κατέχουν την μισή Ελλάδα με τούρκικα χαρτιά.

Μ'αυτά και μ' αυτά βλέπετε ότι το θέμα είναι καθαρά νομικό και δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται. Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική διάσταση και όλοι φωνάζουν χωρίς να ξέρουν γιατί, απλά επειδή έτσι άκουσαν ότι πρέπει να κάνουν και τους φάνηκε σωστό....

Ο argi πάντως έχει δίκιο...γιατί φωνάζουμε μόνο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και όχι για τα υπόλοιπα αριστουργήματα που βρίσκονται στα υπόλοιπα μουσεία??

ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕ Γ@Μ@ΤΟ!!!!!!!!
Καλά...αυτό πόνεσε!!

το λεω ακομα μια φορα γιατι δεν με πιανετε
παω στο περου
που εχει χουντα
αρα δεν κανει κουμαντο ο λαος
και θελω να αγορασω κατι
με λεφτα εννοηται
απο που αγοραζω απο αυτον που κανει κουμαντο ( εστω ακι αδικα )
η απο το λαο ( που εχει δικιο)
η χουντα σιγουρα θα μου πουλησει
μια απο τα ιδια ο λαος
Εδω οι τουρκοι φυγανε και ακομα πουλαμε
οι αγγλοι και καθε αγγλοι μας φταινε

το λεω ακομα μια φορα γιατι δεν με πιανετε
παω στο περου
που εχει χουντα
αρα δεν κανει κουμαντο ο λαος
και θελω να αγορασω κατι
με λεφτα εννοηται
απο που αγοραζω απο αυτον που κανει κουμαντο ( εστω και αδικα )
η απο το λαο ( που εχει δικιο)
η χουντα σιγουρα θα μου πουλησει
μια απο τα ιδια ο λαος
Εδω οι τουρκοι φυγανε και ακομα πουλαμε
οι αγγλοι και καθε αγγλοι μας φταινε
εκτος αν τα θελουμε πισω για να τα πουλησουμε και αυτα

Last edited:

υ.γ
@ argi
καλύτερα τώρα ???
ακομα πιο λιανα
ερχεται η τραπεζα στο σπιτι σου σου το παιρνει γιατι δεν πληρωνεις τις δοσεις
και μετα το πουλα σε μενα
πιανου ειναι το σπιτι αφου το εχω αγορασει με νομιμα χαρτια
αντε μην πλακωθουμε με τιποτα καλωδια της δεη

Γιατί το thread το άνοιξε ο Γιάννης για τα μάρμαρα.
Πωπω κουβέντα δεν αφήνεις να πέσει!
Φταίω εγώ που σε υπερασπίζομαι στις αντιπαραθέσεις με τα power cables στην
Hi-end κατηγορία!!!:flipout::flipout:

ποιος σου ειπε να με υπερασπιστεις
εκτος αν θες κανα κομματι μαρμαρο εε καλωδιο θελω να πω:flipout:

Το θέμα της φλόγας θα «έκαιγε» τη ΔΟΕ και αυτή δεν έχει τα μάρμαρα στη αρμοδιότητα της.

Από ότι έιδαμε όλοι η ΔΟΕ έχει στην αρμοδιότητα της τον Τέως, γνωστό και ως Κοκό η τελευταία και ως κο Ντε Γκρέτσια.

Αυτόν αν τον ζητήσουμε πίσω, μας τον δίνουν γρηγορά, ευκολά και χωρίς πολλά πολλά... :bang:

@argi
στην περίπτωση της τράπεζας, αφού δεν πληρώθηκαν οι δόσεις δικαιωματικά
το πήρε και το έβγαλε σε πλειστηριασμό !
νομίζω όμως το δικό μου παράδειγμα με την κατάληψη στο σπίτι σου και
η πώληση όλων των καλωδίων σου είναι πιο κοντά στην περίπτωση με τα
μάρμαρα

θυμασαι το βιντεακι που ειχε βαλει ο λαζοπουλος με το σημιτη που ελεγε στον μπλερ
οτι θα ηταν καλο εν οψη εκλογων να ειχαμε τα μαρμαρα.
Ειτε δικαια ειτε αδικα τα αγορασαν
και αν ειχαμε μια στις 1000 περιπτωσεις να κερδισουμε δικη θα το καναμε
αλλα μαλλον ουτε αυτο καναμε
ανεξαρτητα ποιος κυβερνα ο αγροτης οτι βρισκει στο χωραφι του το πουλα για ενα σακι λιπασμα
και ο ιδιος μετα ζητα τα μαρμαρα πισω απο τους βρωμερους που την προηγουμενη βραδυα ειχε συναψει παρα φυση κονε

εγώ ξέρω να πω ότι αν στο χωράφι μου βρω αρχαία ....απλά δεν μου ανήκουν και
αν μπω στον πειρασμό να τα πουλήσω τότε πάω μέσα για αρχαιοκαπηλία.

Αγαπητοί μου, το νομικό καθεστώς των μαρμάρων του Παρθενώνα είναι αντίστοιχο των αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Ως γνωστόν, οι Αιγύπτιοι τα τελευταία χρόνια ζητούν εντόνως την επιστροφή των αρχαιοτήτων τους. Μιλάμε για αντικείμενα όπως η Στήλη της Ροζέτας, η προτομή της Νεφερτίτης κλπ

Επί της ουσίας, πρόκειται για μνημεία της πολιτιστικής κληρονομίας ενός υπόδουλου λαού που πωλήθησαν από τον κατακτητή του. Μπορεί να επικαλούμαστε ό,τι νομικό τερτίπι θέλουμε, αλλά όλα κατά βάση ανάγονται στο ουαί τοις ηττημένοις.

Τουλάχιστον ηθικώς λοιπόν ο Έλγιν και αυτοί που βρήκαν και διατηρούν αυτό το συγκλονιστικό μνημείο της ιστορίας μας, εξομοιώνονται με κλέφτες.