Δωστε τα μαρμαρα αλλοιως δεν εχει φλόγα!

Αλλά η αντίδρασή μου δεν έχει να κάνει με τα Φωλκλαντς αυτά καθ'αυτά. Έχει να κάνει με το τι καυτηρίασε ο φίλος μου ο Τασος. Για να γίνω σαφέστερος εγώ στον πόλεμο στα Φώλκλαντς θα καυτηρίαζα άγρια το GOTCHA! πρωτοσέλιδο στης Sun όταν βυθίστηκε το Belgrano. Όχι τους πανηγυρισμούς και τις εκδηλωσεις μνήμης. Η νοοτροπία του εκδότη της sun είναι η ίδια με αυτόν που εγώ έχω στο μυαλό μου να κουνάει το καπνογόνο στον παρθενώνα για τα ελγίνεια, όπως θα το κούναγε και στο γήπεδο, ή στην ομόνοια για μια νίκη στη Eurovision. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

Re: Απάντηση: Re: Δωστε τα μαρμαρα αλλοιως δεν εχει φλόγα!

Πότε, χρονικά, δημιουργήθηκε και μέχρι πότε ισχύει ο γεωπολιτικός χάρτης περί εδαφικής ακεραιότητας που ασπάζονται οι Άγγλοι, Φώτη???? Γιατί όποιος μιλήσει για ''αλύτρωτες πατρίδες'' στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται φασίστας και εθνικιστής και όποιος τιμήσει τους Αγγλικούς αγώνες περί ''εδαφικής ακεραιότητας'' στην άλλη άκρη του κόσμου, θεωρείται πατριώτης και τιμητής της Ιστορίας????

Να ρωτήσω εγώ όμως κάτι άλλο; Πόσες συνθήκες έχουμε υπογράψει ως κράτος στις οποίες καθορίζονται τα σημερινά σύνορά μας; Οφείλουμε να τις σεβαστούμε ή όχι; Αν θέλουμε να φωνάζουμε για αλύτρωτες πατρίδες, να έχουμε και την πυγμή να τις διεκδικήσουμε, και να μην μένουμε μόνο στα λόγια, ούτε να περιμένουμε από άλλους να μας τις χαρίσουν. Γιατί δηλαδή για την Κων/πολη έχουμε αποδεχτεί την κατάσταση αλλά στην Κύπρο δεν έχουμε αποδεχτεί τίποτα; Τι έχουμε υπογράψει και αποδεχτεί στην πρώτη περίπτωση και τι στη δεύτερη; Και πόσοι είναι αυτοί αλήθεια που χαρακτηρίζονται φασίστες επειδή είναι πρόσφυγες; Δεν ξέρω ας πούμε πολλούς να ποκάλεσαν τον Σολωμό και τον Ισαακ φασίστες. Αν όμως μιλάμε για Πλευρη και Βελόπουλο, το πράγμα ξεφεύγει από την πίστη στην πατρίδα, και πάει εν πολλοίς και στην ιδεολογία. Εκεί είναι όμως άλλη κουβέντα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δωστε τα μαρμαρα αλλοιως δεν εχει φλόγα!

Ολα τ' άλλα καλά,αυτό όμως...
Σωστά, μεταξύ σοβαρού και αστείου το παρατράβηξα...
Σκέφτομαι όμως (πάλι μισό-σοβαρά) να τη δίνουμε μόνο σε αυτούς που δεν κλέβουν...

Πάντως (σοβαρά τώρα) αν πιστεύουμε ότι δώσαμε (κάποια) φώτα στην ανθρωπότητα, και οτι ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησε εδώ, το να πάρουν (συμβολικά) τη φλόγα από την Ολυμπία είναι και δικό τους θέμα.\

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνει ντόρος μπας και...

Η φλόγα υπήρχε και στην αρχαιότητα ή είναι εφεύρημα του Βικέλλα και του Κουπερντέν; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο δεν ξέρω αν μας ανήκει και τόσο...

Η φλόγα υπήρχε και στην αρχαιότητα ή είναι εφεύρημα του Βικέλλα και του Κουπερντέν; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο δεν ξέρω αν μας ανήκει και τόσο...
Ένα προηγούμενο post σ'αυτό το thread λέει ότι ήταν δημιούργημα της Ολυμπιάδας του Βερολίνου το 1936 (και κατά συνέπεια του δόκτωρος Γκαίμπελς). Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά βασιζόταν σε δημοσίευμα στο site του BBC.

Όπως και να έχει πρακτικά δεν μας έχουν ανάγκη, την έχουν μόνιμα τη φλόγα...

v7_big.jpg

στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης

http://www.olympic.org/uk/passion/museum/virtual/garden_uk.asp

Για τη Ολυμπιάδα του Βερολίνου το ’36 ξεκίνησε το κόλπο με τη φλόγα, ιδέα Κουμπερτέν.

H αφή της ολυμπιακής φλόγας δεν αποτελούσε μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14126&m=B46&aa=2

Για τη Ολυμπιάδα του Βερολίνου το ’36 ξεκίνησε το κόλπο με τη φλόγα, ιδέα Κουμπερτέν.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14126&m=B46&aa=2

Όχι, το '36 εισήχθη η λαμπαδηδρομία. Η φλόγα υπήρχε και στην αρχαιότητα και επανήλθε στους Ολυμπιακούς του 1928. Καμία σχέση με Ναζί.

Όχι, το '36 εισήχθη η λαμπαδηδρομία. Η φλόγα υπήρχε και στην αρχαιότητα και επανήλθε στους Ολυμπιακούς του 1928. Καμία σχέση με Ναζί.

Η τελετή αφής δεν υπήρχε (και φυσικά και η λαμπαδηδρομία)

Φλόγα είχε έτσι και αλλίως μονιμως το κάθε Ιερό, ναός, η σημείο λατρείας, ακόμα και σε κάθε σπίτι υπήρχε...

Re: Απάντηση: Δωστε τα μαρμαρα αλλοιως δεν εχει φλόγα!

Αυτά είναι.
Ούτε καλώδια ρεύματος, ούτε φίλτρα, ούτε σταθεροποιητές.
HI-END λέμε :D

Έτσι έτσι, πέστα ντε... :flipout:

(Με τι να πλακωνοντουσαν να περνάει η ώρα αραγε; ) :HTEHETH63:

Η τελετή αφής δεν υπήρχε (και φυσικά και η λαμπαδηδρομία)

καλά, οι τελετές αφής οι πρωθιέριες και τα πυροτεχνήματα είναι αυτονόητα καινούργια φρούτα.

Αλλά υπήρχε "Ολυμπιακή" φλόγα, η άσβεστη φλόγα του βωμού της Εστίας που υπήρχε μέσα στο Πρυτανείο.
Και εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή Μ. Τιβέριου για τις αρχαιοελληνικές ρίζες της λαμπαδηδρομίας.

Τελικά το ιερατείο στα ίδια κόλπα πάντα «παίζει» κάτι με το φως από το Πανάγιο τάφο δεν μοιάζει η ιστορία;