Double Play από τον ΟΤΕ

papasouzakias

Supreme Member
13 May 2009
4,519
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τη διάθεση Double Play

Αναλυτικά:

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει την εφαρμογή ενός νέου οικονομικού προγράμματος του DP8, που αφορά οικιακούς πελάτες και αναλυτικά έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει στον οικιακό πελάτη απλής (PSTN) τηλεφωνικής σύνδεσης απεριόριστη αστική και υπεραστική τηλεφωνία εντός και εκτός δικτύου ΟΤΕ, καθώς και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρήση σύνδεσης Conn-x, με ταχύτητα πρόσβασης στα 8 Mbps, και θα κοστίζει 43,90 ανά σύνδεση και μήνα. Η χρέωση του προγράμματος θα εμφανίζεται ενιαία στον λογαριασμό του πελάτη και θα συμπεριλαμβάνει εκτός των ανωτέρω υπηρεσιών και την ισχύουσα τιμή του μηνιαίου παγίου απλής τηλεφωνικής σύνδεσης.

Με την παροχή του ανωτέρω προγράμματος ο πελάτης δεσμεύεται, κατόπιν υπογραφής σύμβασης, για 12μηνη υποχρεωτική παραμονή στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση υπαναχώρησης πριν τη λήξη της δωδεκάμηνης δέσμευσης, επιβάλλεται εφάπαξ τέλος απενεργοποίησης ίσο με 50,00 .

Η αντίστοιχη μηνιαία χρέωση με ΦΠΑ, για έναν πελάτη ISDN-BRA σύνδεσης θα είναι αυξημένη όσο και η διαφορά των δύο μηνιαίων παγίων τελών σύνδεσης PSTN και ISDN -BRA απλής ή DDI.

Το πρόγραμμα DP8 θα μπορεί να συνδυάζεται με το οικονομικό πρόγραμμα «εξωτερικό» (απεριόριστη χρήση διεθνούς τηλεφωνίας σε σταθερά τηλέφωνα 46 επιλεγμένων χωρών) με επιπλέον χρέωση 6,00 /μήνα.

Conn-x Internet & Ομιλία

Μοναδική Προσφορά Internet + Ομιλία

Για πρώτη φορά το Conn-x προσφέρει σε μία ενιαία τελική τιμή απεριόριστο γρήγορο Internet σε υψηλές ταχύτητες, και επιπλέον απεριόριστες κλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του παγίου τηλεφωνικής σύνδεσης!

Χαρακτηριστικά
- απεριόριστο Internet στα 8 Mbps
- απεριόριστες αστικές & υπεραστικές κλήσεις προς όλους
- πάγιο απλής τηλεφωνικής σύνδεση
- Δωρεάν ενσύρματος εξοπλισμός
- μόνο 43,90/μήνα τελική τιμή με πάγιο!

* Αφορά οικιακούς πελάτες. Απαραίτητη προϋπόθεση η 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία.
Η τιμή περιλαμβάνει το πάγιο απλής τηλεφωνικής σύνδεσης ( 14,76)

Πηγή: adslgr.com
oteshop.ote.gr

Κοίτα, η προσφορά δεν είναι κελεπούρι. Ομως στην περίπτωση μου δεν έχω εναλλακτική λύση λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλο ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή μου. Συνεπώς με σχεδόν τα ίδια χρήματα αναβαθμίζω τη σύνδεση μου από τα 2 στα 8 Mbps χάνοντας την 1 ώρα δωρεάν κλήσεις σε κινητά, παροχή την οποία δεν αξιοποιούσα λόγω του ότι οι κλήσεις προς κινητά γίνονται από κινητό τηλέφωνο.
Οσο για το 384 upload είναι πραγματικά αξιολύπητο, όσο και το 256 που έχω μέχρι σήμερα.
Συνεπώς το double play του ΟΤΕ είναι πρόταση ειδικών συνθηκών..
Ομως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι περιορισμοί που επιτάσσει η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ. Με απλά λόγια, ο ΟΤΕ δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει.

σε σχεση με τα κανονικα τιμολογια του οτε ειναι 15% κατω.
ενω αν θες κινητα με 6.80 τα χεις το μηνα.αρα με ενα 50αρικο το μηνα εισαι οκ.40 θα εδινες γι εναν μη αξιοπιστο παροχο...10ε ειναι αξιοσεβαστη διαφορα,αλλα σου εξασφαλιζουν οτι θα χεις τις περισσοτερες φορες το κεφαλι σου ησυχο...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η τιμή των 43,90 , αναφέρεται σε PSTN γραμμές και δεν περιλαμβάνει αναγνώριση κλήσης η οποία χρεώνεται εξτρα 1,19 .
Συνεπώς με μία ώρα κινητά, η PSTN γραμμή πληρώνει
43,90 το πακέτο
01,19 την αναγνώριση
06,80 μια ώρα κινητά
51,89 σύνολο

Ολα τα παραπάνω τα έχεις π.χ. από Forthnet, HOL κλπ. με 39,90 το μήνα συν τις κλήσεις στο εξωτερικό και ιντερνετ όσο αντέχει η γραμμή σου.

Σε συνδέσεις ISDN αφαιρούμε το κόστος της αναγνώρισης κλήσης γιατί παρέχεται και προσθέτουμε περίπου 4 για την διαφορά του πάγιου.
Συνολικά προκύπτει κόστος περίπου 55 .

Re: Απάντηση: Double Play από τον ΟΤΕ

Δ
Συνολικά προκύπτει κόστος περίπου 55 .

Τοσα περιπου πληρωνω κι εγω με προγραμμα στον ΟΤΕ με απεριοριστα σταθερα και 1 ωρα κινητα και 24mb internet.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Double Play από τον ΟΤΕ

Τοσα περιπου πληρωνω κι εγω με προγραμμα στον ΟΤΕ με απεριοριστα σταθερα και 1 ωρα κινητα και 24mb internet.
Ενδιαφέρον!
Για κάνε μια ανάλυση των επιμέρους χρεώσεων.

(βέβαια η 24άρα με την προϋπόθεση ότι μπορεί να την αξιοποιήσει η απόσταση του χρήστη από το dslam)

Βασικο οταν εισαι σε εναλλακτικους ειναι η αποσταση απο dslam αν παντως εισαι πανω απο εναμισυ χιλιομετρο προτιμοτερος ο οτε και ας πληρωνεις κατι παραπανω εγω παντως με αποσταση γυρω στα 700-800 μετρα παιζω απο 15 εως 17,5 Μβιτ και 7 μηνες τωρα στην HOL Ειμαι πολυ ευχαριστημενος,και απο την τηλεφωνια ,τωρα αν αργοτερα χαλασει εχει ο Θεος ,αφου γιναμε ανοιχτη αγορα παμε οπου γουσταρουμε και προπαντων οπου μας συμφερει κατα τα αλλα 5 πανω 5 κατω παιζω εγω τον μπαγλαμα ειναι η φαση αλλα στις δυσκολες εποχες που διανυουμε οτι γλιτωσεις καλο ειναι απο φραγκα!!!

Στην δική μου περίπτωση αναφέρω ενημερωτικά τα εξής.
Πριν την αναβάθμιση το ρούτερ εμφάνιζε τα εξής στοιχεία:
Line Attenuation (Down) [dB]: 36
SN Margin (Down) [dB]: 29

Μετά την αναβάθμιση έχω τα εξής:
Line Attenuation (Down) [dB]: 39,5
SN Margin (Down) [dB]: 8,5 - 10,5

Ιδιόκτητα δίκτυα δεν υπάρχουν για την ώρα. Αναμένονται μετά από αναβολές διετίας στις 25/10

Καλησπέρα σας.Χτύπησα και εγώ ένα στο 134.Πιστεύω ότι είναι ποιο συμφέρον.Είχα πάγιο γραμμής,8άρα γραμμή conn-x και κλήσεις 8μμ-8πρωί και ΣΚ 24ωρο και πλήρωνα 105-110 το δίμηνο.Τώρα με τα 43,90Χ2=87,80 το δίμηνο έχω όφελος 30+ ευρώ και τις απεριόριστες κλήσεις όλο το 24ώρο.

Status:Up Downstream Rate:8190 Kbps Upstream Rate:380 Kbps

Πες μας και τα Line Attenuation & SN Margin (Down)
(οι πληροφορίες εμφανίζονται στο ρουτερ)

Η απόσταση από το dslam και η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα, υπολογίζεται σύμφωνα με το λινκ του adslgr.com, χωρίς να είμαι σε θέση να κρίνω την αξιοπιστία του.
Σημαντικό ρόλο παίζει και ο λόγος θορύβου. (SNR)
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Πες μας και τα Line Attenuation & SN Margin (Down)
(οι πληροφορίες εμφανίζονται στο ρουτερ)

Η απόσταση από το dslam και η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα, υπολογίζεται σύμφωνα με το λινκ του adslgr.com, χωρίς να είμαι σε θέση να κρίνω την αξιοπιστία του.
Σημαντικό ρόλο παίζει και ο λόγος θορύβου. (SNR)
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Γιατί δεν τα βρίσκω αυτά?Το ρούτερ μου είναι το ασύρματο linksys WAG54GS.Περίεργο...

Δε γνωρίζω το ρουτερ σου, αλλά οι πληροφορίες αυτές συνήθως βρίσκονται στις καρτέλες που αφορούν την DSL σύνδεση σου.