Downfire sub σε άμεσης εκπομπής?

t.chrisostomou

Established Member
25 December 2006
262
Θα μπορουσε ενα υπογουφερ με γουφερ προς το δαπεδο να γυρισει ωστε να ειναι αμεσης ακτινοβολιας?
Θα υποστη καποια βλαβη?

Απάντηση: downfire sub σε active?

Υποθετω ομως οτι θα υστερει σε δυναμη αλλα αν το τοποθετησουμε στην γωνια στην περιπτωση που θα ειναι active διοτι οταν ειναι downfire δεν επιτρεπετε αποτι εχω διαβασει,τοτε ισος να περνουμε πισω αρκετη απο την χαμενη δυναμη.
Οσο αφορα το ποσο χαμηλα θα εξακολουθησει να κατεβαινει δεν μπορω να κανω υποθεσεις.

Re: downfire sub σε active?

Το δικο μου ετσι ειναι ακριβως μονο που δεν το χρησιμοποιω ετσι γιατι σε γυμνο πατωμα πηγαινε ταξιδι συν οτι κατι ελειπε απ τον ηχο. Να θυμισω επισης οτι η συγκεκριμενη σειρα της Martin logan ειναι χωρις οπη bass reflex το οποιο ειναι καλο για μουσικη αλλα χανει σε εκταση στο σινεμα. Αν ηξερα απ την αρχη οτι το μπασο απο υπογουφερ για μουσικη δεν ειναι κι ο,τι καλυτερο θα ειχα παρει ενα 12ιντζο με οπη αφου αποδειχτηκε οτι τα ηχεια μου επαρκουσαν στο συγκεκριμενο τομεα.

Last edited:

"Το δικο μου ετσι ειναι ακριβως μονο που δεν το χρησιμοποιω ετσι γιατι σε γυμνο πατωμα πηγαινε ταξιδι συν οτι κατι ελειπε απ τον ηχο."
KROMPOTIS μας το επεξηγεις λιγο αυτο που ειπες?

Ναι, οταν δοκιμασα το γουφερ να κοιταει κατω, στο γυμνο πατωμα απ τον συντονισμο το υπογουφερ μετακινηθηκε μισο μετρο, ε δεν θα κραταω τα χαλια και το καλοκαιρι μονο και μονο για να μην ταξιδευει το υπογουφερ, συν οτι ο ηχος δεν ηταν τοσο καλος οσο στη θεση με το γουφερ να κοιταει μπροστα, ευτυχως!!!

να υποθεσω οτι ενοεις οτι δεν ηταν τοσο καθαρο το μπασο.απο δυναμη ,εκταση και αν συνεχιζε να κατεβαινει το ιδιο χαμηλα τι εγινε?

Ακριβως, εχασε και σε εκταση και σε ογκο. Το δοκιμασα και με το χαλι που δεν μπορουσε να μετακινηθει και στα δικα μου αυτια παλι δν με ικανοποιησε, ετσι τουλαχιστον στο δικο μου χωρο το downfiring ειναι αχρηστο.

Ρε φιλε την μια λεεις εχασε σε εκταση και σε ογκο οταν επαιζε σαν active και απο την αλλη λεεις οτι δεν σου κανει το downfire.
Μηπως ενοεις οτι εχασε σε εκταση και ογκο οταν επαιζε σαν downfire?

Ναι???
Ειχα την αντιθετη εντυπωση οτι τα down εχουν ποιο μεγαλη εκταση.
ευχαριστω για την ενημερωση ,θα το δοκιμασω

Δεν έχω καταλάβει για το active που λες, και στις δύο θέσεις ως ενεργό δουλεύει. Ξαναλέω το συγκεκριμένο μοντέλο έχει επιλογή μόνο ως προς τη θέση, δλδ. αν θα κοιτάει μπροστά ή κάτω. Οσο και να πειραματίστηκα σε θέση downfiring είτε σε μουσική είτε σε ταινίες κάτι του έλειπε σε σχέση με το γούφερ να κοιτάει εμπρός. Ασε που πλέον σταμάτησα να το χρησιμοποιώ σε μουσική, ίσως φταίει ο καινούριος χώρος που είναι πιο μικρός, στο προηγούμενο σπίτι ήταν πιο μεγάλος κι ίσως να χρειαζόταν, ίσως ο καινούριος ενισχυτής λόγω καλύτερου bass management αποδίδει καλύτερα, δεν ξέρω.

μαλλον τα μπερδεψα.οπου χρησημοποιησα την λεξη active ενουσα αμεσης ακτινοβολιας(γουφερ μπροστα)