«Δούρειος ίππος» θερίζει υπολογιστές Mac σε όλο τον κόσμο

εχουμε πολυ πιο σοβαρα πραγματα ν ασχοληθουμε απο του Apple haters !!!!-bye-

Ωραία και εμπεριστατωμένη απάντηση Γιάννη. Το ότι είσαι λάθος αποδεδειγμένα παραμένει.
Επίσης σε καμία στιγμή δεν είπα ότι η Apple είναι κακή εταιρεία. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται το μόνο που έχεις να πεις για αυτά που σου παραθέτω είναι ότι είμαι προκατειλημμένος. Το ότι έχω 1 imac (με windows 7 βέβαια), 1 macbook, 2 Ipad και μόλις έδωσα ένα ακόμα iphone με κάνει εντελώς Apple hater.
Είναι όμως ο μόνος και εύκολος τρόπος να αγνοήσεις αυτά που λέω.
Και σκέψου ότι το μόνο που είπα είναι ότι υπάρχουν ιοί (όσο ελάχιστοι και μη σπουδαίοι και εάν είναι) και στα Apple. Τι τρομερό να τολμήσω να το πω.
Δεν πειράζει Γιάννη, δεν θα αλλάξει κάτι. Εσύ θα συνεχίσεις να κάνεις την δουλειά σου με αυτό που υπεραγαπάς και εγώ με αυτό που με βολεύει. Και εάν κάποια στιγμή αυτό είναι ένα Apple δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Η διαφορά μου με εσένα είναι ότι δεν είμαι κολλημένος και υπερυποστηριχτής κανενός.
Δείξε μου λοιπόν εάν μπορείς με αποδείξεις ότι δεν έχει ποτέ υπάρξει κανένας ιός για Apple όπως υποστήριξες και να σου ζητήσω και συγνώμη. Έως όμως να το κάνεις επέτρεψε μου να παραθέτω στοιχεία χωρίς να με χαρακτηρίζεις κάτι που δεν είμαι.

Re: Απάντηση: «Δούρειος ίππος» θερίζει υπολογιστές Mac σε όλο τον κόσμο

Ειρήνη...... :ernaehrung004:

Μιχάλη δεν νομίζω ούτε ότι έχουμε ξεφύγει, ούτε ότι έχουν ανέβει οι τόνοι. Και το θέμα όπως είπα παραμένει. Ασήμαντοι και χωρίς τεράστιο πρόβλημα για τον χρήστη οι ιοί και τα trojan για τα apple, αλλά υπαρκτά παρόλα αυτά.
Όπως όμως λες και εσύ ο ίδιος:

"Αν πάμε τώρα στο θέμα μας, θα δούμε ότι το mac os x έχει ιούς στο δάχτυλα του ενός χεριού κ λίγα παραπάνω trojan horses."

Σε ρωτάω λοιπόν, ο Γιάννης για τι ακριβώς με κατηγορεί και διαλαλεί ότι τα Apple σε καμία περίπτωση ποτέ δεν είχαν ιό?

Ιοί μπορούν να γραφτούν για οποιοδήποτε λειτουργικό.
Αυτός που γράφει έναν ιό έχει 2 πράγματα στο μυαλό του.
1) Το market share του λειτουργικού
2) Την ευκολία μετάδοσης.

Ποιος καμένος θα κάτσει τώρα να γράφει ιό για το 5% της αγοράς και πως θα το μεταδώσει;

Ενώ με τα Windblows? Χλιδή!
Το κάθε πιτσιρίκι για να παίξει τα παιχνιδάκια του, περνάει ότι βρει στο internet και αν του λέει το crack "Απενεργοποιήστε το firewall, μπείτε σε εκείνη τη σελίδα και ότι και να σας λέει εσείς πατήστε YES", το κάνει!

Φιλτατε Ποντιε, αν διαβασες σωστα, ιος ειναι ενα προγραμμα που εξαπλωνεται και προκαλει ζημιες στο λειτουργικο, ΧΩΡΙΣ καμια παρεμβαση απο τη μερια του χρηστη.
Αυτο που λες εσυ, και που αναφερεται στο OSX/Leap-A ειναι warm, κι εχει τεραστια διαφορα.
Επισης, το συγκεκριμενο "τεστ warm", γιατι περι αυτου προκειται, δεν εγινε ποτε αντιληπτο απο κανεναν χρηστη, παρα μονο απο τα Labs του sophos antivitus (τυχαιο )? που προσπαθουν (ματαια) χρονια τωρα, να μας πεισουν για την αναγκαιοτητα των αντιβιοτικων στα Mac .

Δεν εχει υπαρχξει ακομη κρουσμα ιου, το ξαναλεω κατηγορηματικα, και δεν υπαρχει πουθενα αποδειξη για το αντιθετο!
Μερικα ασημαντα trojan - warms , που ποτε κανεις δεν ειχε τη παραμικρη ζημια απο αυτα.

Tα υπολοιπα , πεστα σε καποιον ασχετο.....

Aκομη και το θεμα που συζηταμε (η υπαρξη ή οχι εστω ενος ιου) , αποδικνυει περιτρανα το ποσο ασφαλες λειτουργικο ειναι το mac os.
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν απειλες, αλλα ειναι τουλαχιστον αστειο να το συζηταμε αυτο διαρκως, ενω αλλου γινεται της πουτ#@%νας ...

Last edited:
Αναρωτιεμαι... Οταν καποιος αγοραζει Apple, πρεπει υποχρεωτικα να καταπιει το blue pill;

το ότι το malware στα Mac είναι σαφώς λιγότερο από τα Windows είναι αλήθεια. Αλλά δεν υπάρχει ασφαλές λειτουργικό 100% και έτσι και στα Mac υπάρχουν απειλές.
Δεν χρειάζεται να κολλάμε στο αν είναι viruses, trojans ή ότι άλλο. Για μένα σημασία έχει ότι εξαπλώνεται μόνο του και κάνει κάτι χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Και το συγκεκριμένο δεν εκμεταλεύεται την αφέλεια του χρήστη, αλλά συγκεκριμένη τρύπα, έστω της Java που η Apple έσπευσε με καθυστέρηση να κλείσει.

Άρα το οχυρό έχει πέσει (και μάλιστα όχι τώρα αλλά παλαιότερα).

Σίγουρα στα windows γίνεται χαμός, αν και τα 7 είναι πολύ ασφαλέστερα από τα προηγούμενα (αν ακολουθούνται και κάποιοι βασικοί κανόνες).

Και για να μην μπουν ταμπέλες hater, lover και fanboy, χρησιμοποιώ Ubuntu, win 7 και Mac (και χακιντος και Macbook pro)

εγω αναρωτιεμαι , γιατι ολοι προσπαθουν να μας πεισουν για κατι που δεν υπαρχει στην ουσια.

Εχω κι εγω πολλα μηχανηματα, στο σπιτι , στη δουλεια, συντηρω επισης αρκετα pc - mac φιλων, γνωστων και συγγενων.... kai το μονο συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι με την Apple κοιμαμαι ησυχος (οσο ειναι δυνατον βεβαια).

Τα υπολοιπα , τ ακουω βερεσε !-bye-

το ότι δεν το βλέπουν κάποιοι ή δεν θέλουν να το δουν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει

άλλωστε η απάντησή σου αυτό μου λέει, δεν λες "δεν υπάρχει", αλλά "δεν υπάρχει στην ουσία",
η ουσία είναι διαφορετική για τον καθένα, για αυτούς που το κολλήσαν αυτό το worm/trojan όπως θε πες το μπορεί και να τους νοιάζει,
ξέρω και πολλούς για τους οποίους η ουσία είναι να κάνουν ένα φόρματ στα win ανά εξάμηνο και να μην δίνουν δεκάρα για τους ιούς

η ουσια ειναι φιλε μου, οτι απο τη στιγμη που αποφασισα (και πολλοι αλλοι) να εχω mac os , το μυαλο μου ηρεμησε.....

Και το επαναλαμβανω, ιος δεν υπαρχει οσο κι αν χτυπιεστε .
Τα υπολοιπα ειναι κακοβουλα προγραμματα , που μεχρι τωρα δεν εχουν δημιουρησει πραγματικο προβλημα.

και για του λογου το αληθες, για να δειτε τι βλακεια δερνει καποιους (χρηστες, αλλα και προγραμματιστες !!! :smash:) , η νεα εφαρμογη facebook και dropbox για iOS γραφτηκαν με τετοιο τροπο που επιτρεπει σε καποιους να υποκλεψουν προσωπικα δεδομενα του χρηστη οταν αυτο φορτιζει ... φυλασωντας τον κωδικο εισαγωγης σε ενα απλο .plist αρχειο , που μπορει ευκολα καποιος να εχει προσβαση ... και οχι στο συνιστομενο keychain του iOs , οπως προτεινει η Apple !!!!

Aυτο φυσικα θα δουνε καποιοι και θα υποστηριξουν οτι βρεθηκε επιτελους ενα trojan για iOS :music-smiley-005: , αντι να μουτζωνουμε με τα 2 χερια τους προγραμματιστες για την απροσεξια τους.

Aντε βρε... με το καλο και για εναν ιο στο iOS .... ειπαμε η βλακεια ειναι ανικητη.

Last edited:
Και φυσικα οταν η Apple βαζει καποιους κανονες για τα Application και το apple store, ολοι φωναζουν και διαμαρτυρονται.... οταν καποιοι ομως κανουν του κεφαλιου τους , τα ριχνουν παλι στην apple !!!
Αποφασιστε λοιπον, τι θελετε...

ΥΓ... το ιδιο "θεμα" εχουν και οι εφαρμογες facebook και dropbox για Android.

Last edited:
μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως

το παρακάτω είναι copy paste από το σάιτ του US-CERT (κρατική υπηρεσία που ασχολείται με κυβερνοασφάλεια

οι υπογραμμίσεις δικές μου

Apple has released a Java update for the following products to address multiple vulnerabilities:
OS X v10.6.8
OS X server v10.6.8
OS X Lion v10.7.3
Lion Server v10.7.3
These vulnerabilities may allow an attacker to execute arbitrary code, cause a denial-of-service condition, or disclose sensitive information.
US-CERT encourages users and administrators to review Apple article HT5228 and apply any necessary updates to help mitigate the risks.

μπορεί να πάσχουν και αυτοί από ανίκητη βλακεία όπως λες

Λεει πουθενα για io ?
Αναφερθηκαν περιπτωσεις εκτελεσης κωδικα χωρις τη συγκαταθεση του χρηστη ?

Προφανως οχι ....

τετοια κενα ασφαλειας παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν (εκει βασιζεται αλλωστε και το περιφημο jailbreak ), αλλα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που συζηταμε.

Τελος, αυτες ειναι αναβαθμισεις που συνεχως βγαζει η apple και δεν εχουν σχεση με αντιβιοτικα και τη βιομηχανια τους, που διακαως θελουν ν αποδειξουν το αντιθετο.
Εχουν δρομο ακομη μεχρι να τα καταφερουν....

Last edited:
και για να μη λεμε οτι θελουμε... απο το επισημο site της fsecure .

"
Additional Details

Infection

Only after downloading the payload does Flashback.I proceed with infecting the machine. To do so, the malware prompts for the administrator password, as in the following screenshot:

Χωρις password , δεν προχωραει, κι αν το κανει απλα σβηνει τον εαυτο του κι εξαφανιζεται.

Ετσι κι αλλιως δεν προκαλει ΚΑΜΙα ζημια στο χρηστη , ουτε στο συστημα.

Last edited: