Προφανως και προεκυψε (αν προεκυψε) απο αφελεια ...
Μη ξεχνας , οτι πρωτο διερευσε τη πληροφορια το f-secure ,και δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στις εταιρειες που κατασκευαζουν αντιβιοτικα!
Επισης, ανεφερε "πιθανες" προσβολες και οχι μετρημενες.
Αυτο βγαινει απο τις μετρησεις που εκανε (δε μας λεει το τροπο) και τις επισκεψεις αυτων των χρηστων ,,που δεν επιβεβαιωνει ομως και την προσβολη τους απο αυτο το malware.
Για να γινει αυτο, θα πρεπει ο χρηστης να δωσει και παλι το password για να εγκαταστησει το ψευτικο flash update (γινεται σε 2 βηματα), αν δε το κανει το malware εγκαθισταται ... αλλα χωρις συνεπειες.
Ειναι ακινδυνο, αν δεν δωσεις το password λοιπον... οσο και να λενε το αντιθετο!
διαβασε εδω για λεπτομερειες
http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml
Φιλε μου, εγω δουλευω με υπολογιστες απο το 1984 και εχω δοκιμασει ολα τα λειτουργικα ... φυσικα και κανενα δεν ειναι απολυτα ασφαλες .
Κι εγω δουλευω τωρα με mac osx , win 7 ,καθημερινα .... και σε περιβαλλον με 500 + υπολογιστες (της εταιρειας) και στο σπιτι μου.
Κι εχουμε κολλησει απειρες φορες ιους και μαλιστα καταστροφικους !
Ουτε με νοιαζει τι γραφει το ταμπελακι λοιπον στον υπολογιστη μου, ουτε αν ειναι MS ή Apple οπως λες.
Αν εκανες το κοπο να διαβασεις και μερικα απο τα χιλιαδες μυνηματα μου, και σε αλλες κατηγοριες , θα εβλεπες οτι ειμαι ο τελευταιος που θα το επαιζα "φανατικος" μιας εταιρειας (περα απο τη πλακα που κανουμ φυσικα).
Εχω διαγραφψει σε μια νυχτα, εξοπλισμους και μηχανηματα πολλων χιλιαδων ευρω, οταν ειδα οτι δεν με ικανοποιουν και οτι υπαρχει κατι καλυτερο.
Δε θα διστασω να κανω το ιδιο με τα mac - iOs συσκευες και οτιδηποτε αλλο.... αλλα μεχρι τοτε, εχουμε δρομο ακομη.
Tελος, ειναι φυσικα ευθυνη της Apple που δεν καλυψε το κενο της Java νωριτερα, ενω μπορουσε!