«Δούρειος ίππος» θερίζει υπολογιστές Mac σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία Kaspersky Lab παρουσίασε ένα δωρεάν εργαλείο μέσω internet, το οποίο εντοπίζει το trojan στον υπολογιστή μας : http://www.flashbackcheck.com/
Επίσης παρουσίασε την δωρεάν πρότασή της για αφαίρεσή του : http://support.kaspersky.com/downloads/utils/flashfake_removal_tool.zip

Υπάρχει επίσης κ η πρόταση της εταιρείας F-Secure με δωρεάν εργαλείο εντοπισμού κ αφαίρεσης του trojan : http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002346.html

Last edited:
Πότε θα καταλάβετε ότι η μόνη διαφορά του "ασφαλούς" OSX με τα windows 7 είναι ότι η Apple δεν σας αφήνει να αλλάξετε τίποτα.
Και στα windows εάν θέλεις διαλέγεις να μην εγκαθιστά/αλλάζει τίποτα χωρίς password. Άμα είναι να με ρωτάει για να κατουρήσει άστο καλύτερα.
Είναι απόλυτη επιλογή μου να δουλεύω με ένα λειτουργικό που μου επιτρέπει να κάνω ότι θέλω, όπως θέλω και να βρίσκω εύκολα προγράμματα για να το κάνω.
Εάν ήθελα ένα μηχάνημα να γράφω κάνα email και να κάνω πράγματα για τα οποία δεν έχω ιδέα αλλά πατάω ένα κουμπί και ψιλογίνονται, θα διάλεγα OSX.
Ειδικά τώρα που η Apple το γύρισε μόνο στο κέρδος και έγραψε κανονικά τους επαγγελματίες, ούτε για γραφίστες και διαφημιστικές δεν κάνει.

Γιάννη, αφού σε βολεύει μην το αλλάζεις. Αλλά το να ζεις σε έναν περιορισμένο κόσμο που απλά κάνεις την δουλίτσα σου δεν είναι το ιδανικό όσο και να φωνάζεις. Για να πάω σε σαφάρι και να δω τα άγρια ζώα πρέπει να πάω Αφρική με όλους τους κινδύνους. Αλλιώς βλέπω αυτά που μου σερβίρουν στον ζωολογικό κήπο της γειτονιάς.

Συγνώμη Μάριε αλλά....καμία σχέση !!
Ότι γουστάρεις αλλάζεις στο osx, φτάνει να το επιδιώξεις...μην ξεχνάς ότι είναι unix ο πυρήνας του.
Κ φυσικά κ στα windows τώρα όταν γίνεται κάτι εγκατάσταση σε ρωτά για κωδικό...
Μην είσαι τόσο κάθετος !
Ελεύθερα κάτι μπορεί να μην σου αρέσει κ να γουστάρεις windows 7 ή ότι άλλο, αλλά μην γράφουμε ότι θέλουμε. :ernaehrung004:

Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, είναι πως τελικά όλοι οι χρήστες (Αpple-windows)μπορούν να κολλήσουν ιούς
ιδιαίτερα τώρα την Άνοιξη.

Ναι, ειδικα εμας τους επαγγελματιες ... μας εχει γραψει κανονικα!!!

Δουλευομαστε ? Το νεο FCPX δειχνει το δρομο για την επομενη δεκαετια στο θεμα του μονταζ .
Εργαζομαι με FCPX kai Avid , καθως και Premiere... καμια σχεση !

Σε οσους συναδελφους σκηνοθετες-μοντερ-γραφιστες εδειξα το προγραμμα, απλα εμειναν με το στομα ανοιχτο !

Στην αρχη , πολλοι "κλωτσησαν" , οπως συμβαινει με καθε μεγαλη αλλαγη, αλλα τωρα επανερχονται .

Το ιδιο εγινε πριν 12 χρονια περιπου, οταν το final cut pro 1 βγηκε και ολοι οι "επαγγελματιες" το εκραζαν... και δες τι εγινε.
Ειναι το νουμερο ενα προγραμμα editing αυτη τη στιγμη.
Η Apple δε φοβαται να τα βαλει , ακομη και με τον εαυτο της , αν αυτο την οδηγει μπροστα .
Κατηργησε πρωτη τη δισκετα και ολοι την ελγαν τρελλη.
Βαζει πρωτη το firewire στα μηχανηματα της και ολοι την κατηγορουσαν (και φυσικα το FW καθιερωθηκε για μια δεκατεια στους ημι-επαγγελματιες της εικονας και του ηχου).
Βγαζει το dvd-cd απο τα mac air ... γινεται το ιδιο, επισης και με το thunderbolt....

Δεν ακολουθει το ρευμα... το δημιουργει.
Σε αντιθεση με τους υπολοιπους που απλα αντιγραφουν.

Αντε και καλο Πασχα!!!!-bye-

Last edited:
Έχει πλάκα που γίνεται τόσος ντορος για έναν ιό και που το OS έχει τόσους haters. Πρέπει να είναι κάτι σαν το το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε χρήστες win.

Ναι, ειδικα εμας τους επαγγελματιες ... μας εχει γραψει κανονικα!!!

Δουλευομαστε ? Το νεο FCPX δειχνει το δρομο για την επομενη δεκαετια στο θεμα του μονταζ .
Εργαζομαι με FCPX kai Avid , καθως και Premiere... καμια σχεση !

Σε οσους συναδελφους σκηνοθετες-μοντερ-γραφιστες εδειξα το προγραμμα, απλα εμειναν με το στομα ανοιχτο !

Στην αρχη , πολλοι "κλωτσησαν" , οπως συμβαινει με καθε μεγαλη αλλαγη, αλλα τωρα επανερχονται .

Το ιδιο εγινε πριν 12 χρονια περιπου, οταν το final cut pro 1 βγηκε και ολοι οι "επαγγελματιες" το εκραζαν... και δες τι εγινε.
Ειναι το νουμερο ενα προγραμμα editing αυτη τη στιγμη.
Η Apple δε φοβαται να τα βαλει , ακομη και με τον εαυτο της , αν αυτο την οδηγει μπροστα .
Κατηργησε πρωτη τη δισκετα και ολοι την ελγαν τρελλη.
Βαζει πρωτη το firewire στα μηχανηματα της και ολοι την κατηγορουσαν (και φυσικα το FW καθιερωθηκε για μια δεκατεια στους ημι-επαγγελματιες της εικονας και του ηχου).
Βγαζει το dvd-cd απο τα mac air ... γινεται το ιδιο, επισης και με το thunderbolt....

Δεν ακολουθει το ρευμα... το δημιουργει.
Σε αντιθεση με τους υπολοιπους που απλα αντιγραφουν.

Αντε και καλο Πασχα!!!!-bye-

Για πες μου ρε Γιάννη, πότε τους το έδειξες? Όταν βγήκε πέρσι και ήταν πετσοκομμένο και άχρηστο για επαγγελματίες? Ή τώρα που αφού είδε η Apple το πόσος ντόρος έγινε, έβαλε την ουρά στα σκέλια και διόρθωσε τις βλακείες της?
Εννοείται ότι η Apple ακολουθεί το ρεύμα. Απλά βλέπει τριγύρω της τι μπορεί να κλέψει από τεχνολογία και μετά το λανσάρει πατώντας πάνω στο τεράστιο marketing της.
Για θύμισε μου πόσες συσκευές firewire βγήκαν? Μήπως μετρημένες στα χέρια και όλες με design Apple?
Τι ακριβώς έγινε που έβγαλε το dvd από το Air? Καινοτομία ήταν? Γιατί εγώ θυμάμαι πολλά mini laptop χωρίς DVD.
Στο ξαναλέω Γιάννη, μπορείς να φωνάζεις όσο θέλεις και να διαλαλείς το μεγαλείο της Apple. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται, και η αλήθεια είναι ότι οι επαγγελματίες του χώρου αποχωρούν από τα Mac.
Βέβαια μεγαλώνει ο αριθμός των απλών χρηστών, και εκεί θα πατήσουν αργότερα οι hackers και θα κλαις το mac σου.

Καλό Πάσχα σου εύχομαι και εγώ αλλά ανάσταση για την Apple όταν σταυρωθεί (σου δίνω κάνα 2-3 χρόνια το πολύ) δεν θα έχει.

Firewire συσκευες , ηταν και ειναι ολες οι mini dv - dv καμερες.... που κυριαρχησαν για μια δεκαετια τουλαχιστον.
To ιδιο και οι καλυτερι σκληροι δισκοι για media storage , το ιδιο και οι καρτες ηχου .

Ητν η επανασταση που εφερε το βιντεο editing στο σπιτι , σε οικονομικη μορφη !

ειμαι επαγγελματιας ηχου-εικονας εδω και 23 χρονια περιπου... και σε πληροφορω οτι δεν εχω δει ΟΥΤΕ εναν να φευγει απο Apple μηχανημα.... το αντιθτεο συμβαινει φυσικα κατα κορον !

Μαλλον εσυ δεν βλεπεις τι γινεται, οπου το iOs κυριαρχει και το OSX συνεχως αυξανει μεριδιο, ακομη και στην Ελλαδα.

Οσον αφορα το FCPX , τους το εδειξα τη πρωτη μερα και η αποδοση του ηταν ετη φωτος μπροστα σε σχεση με τον Avid (που κοστιζει δεκαπλασια )!

Η apple αλλωστε το ειπε απο την αρχη , δεν ηταν ετοιμο για επαγγελματικη χρηση, γι αυτο κρατησε και υποστηριξη για το παλιο FCP για εναν χρονο ακομη.
Αλλα , οποιος βιαζεται σκονταφτει!!!

Αν εισαι βιαστικος και δεν εχεις εμπιστοσυνη, αυτα παθαινεις... δες τωρα το νεο Premierre που αντιγραφει (ΠΑΛΙ) το FCPX και θα καταλαβεις ποιος προηγειται, ειδικα στο τομεα των Μedia ....

Ακομη και να εμφανιστουν καποια θεματα με ιους κλπ σε λιγο καιρο, τουλαχιστον θα εχω περασει 10-15 χρονια χωρις σκοτουρες-format κλπ
Δεν ειναι και λιγο -bye-

Last edited:
Έχει πλάκα που γίνεται τόσος ντορος για έναν ιό και που το OS έχει τόσους haters. Πρέπει να είναι κάτι σαν το το σύνδρομο της Στοκχόλμης σε χρήστες win.

αναφέρθηκε μια είδηση, κάποιοι φανατικοί αρνούνται να τη δεχτούν, υποστηρίζοντας με "θρησκευτικό" μένος και επιχειρήματα,

είτε ότι είναι παραμύθι των εταιρειών που γράφουν λογισμικό προστασίας
είτε ότι οφείλεται σε αφελείς χρήστες
είτε ότι το συγκεκριμένο malware είναι ακίνδυνο.

Και δεν έχουν επιχειρήματα για τα πιο πάνω, παρά μόνο ότι επί 12 χρόνια δεν είχανε ποτέ πρόβλημα με τα OSX.

το συγκεκριμένο στην πρώτη φάση απαιτούσε (αφελή) συγκατάθεση του χρήστη, στη δεύτερη και εξελιγμένη έκδοσή του τα έκανε όλα μόνο του.

Έχω δώσει παραπάνω linksa για αυτά, αλλά για τους "πιστούς" και για να μην κουράζονται να πω ότι η Αππλε παραδέχτηκε το πρόβλημα και εργάζεται για την εκρίζωσή του!

Όσο για το σύνδρομο που αναφέρεις, ήμουν φαν της Αππλε από την εποχή της Lisa (αν γνωρίζεις σχετικά) και για πάρα πολλά χρόνια, άσχετα αν εκείνες τις εποχές δεν μπορούσα να έχω κάτι από την εταιρεία αυτή. Ίσως αυτό να με έκανε ακόμη περισσότερο φαν.
Τώρα απλά βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά ή πιο πεζά αν θέλεις, δεν είμαι πια φαν, αλλά δεν είμαι ούτε hater. Απλά είμαι ένας χρήστης του OSX (όπως και του ubuntu και των win &) και έχω θετικές και αρνητικές απόψεις για αυτό (όπως και για τα άλλα)

Δεν εκανε τιποτα μονο του, απαιτουσε κωδικο.... και αν του εδινες ψευτικο κωδικο ή καθολου κωδικο , χτυπαγε εφαρμογες που δεν ανηκαν στον χρηστη ή ηταν τοποθετημενες εκτος λογαριασμου (πολυ κακως και αφελως) .
Διαβαζε καλυτερα και μη παραπληροφορεις.... Εδωσα και παραδειγμα πιο πανω για μια απο τις περιπτωσεις ...

Απ αυτο που συζηταμε.... τι αλλο ?
Ειπαμε , αν πληρεις ολες τις προυποθεσεις (δες στο http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml) μπορει καποιες εφαρμογες να "μολυνθουν."
Δεν εχει αμμεσα καποια επιπτωση , δεν "κινδυνευεις" , απλα η εφαρμογη ενημερωνει το συγκεκριμενο site για την υπαρξη του .
Σε περιπτωση που αυτος ειναι καποιος browser , αυτο που γινεται ειναι να σε "ανακατευθυνει" σε καποια site που θα προσπαθησουν να υποκλεψουν στοιχεια σου (ποτε φυσικα δεν τα δινουμε , ακομη και οι τραπεζες κλπ δεν μας τα ζητανε ποτε !).

Δεν χρειαζεται να κανεις κατι παντως, απλα κανε τα update της Apple και θα εισαι πιο σιγουρος, τσαμπα ειναι!-bye-

Δεν εκανε τιποτα μονο του, απαιτουσε κωδικο.... και αν του εδινες ψευτικο κωδικο ή καθολου κωδικο , χτυπαγε εφαρμογες που δεν ανηκαν στον χρηστη ή ηταν τοποθετημενες εκτος λογαριασμου (πολυ κακως και αφελως) .
Διαβαζε καλυτερα και μη παραπληροφορεις.... Εδωσα και παραδειγμα πιο πανω για μια απο τις περιπτωσεις ...

εσύ διάβασε καλύτερα,

στη σελίδα 5 σου παρέθεσα απόσπασμα από το CNET που γράφει ότι στη νεότερή του έκδοση ΔΕΝ απαιτούσε καμμία ενέργεια από το χρήστη

αν δε σου αρέσει το CNET με το google θα βρεις πολλά ανάλογα άρθρα

ακόμη και στο link του fsecure που παραθέτεις εσύ, γράφει τι αλλαγές κάνει στο σύστημα και εγκαθίσταται επιτυχώς ακόμη και όταν ο χρήστης δεν δώσει το password