DQG II mini photos

DQG III

Πήρα μέρος στο τελευταίο groupbuy που έγινε , και είχε αναφερθεί σε άλλο νήμα , σκοπός μου ήταν να αγοράσω τον βελτιωμένο dqg III μιας και είχα σκυλομετανιώσει που δεν είχα παρει μέρος στο δικό μας groupbuy και είχα χάσει ένα καταπληκτικό φακουδάκι , όπως αποδείχτηκε .

Σήμερα λοιπόν παρέλαβα την παραγγελία μου , εντελώς ανέλπιστα μιας και ήρθε πάρα πολύ γρήγορα , και πλέων έχω στα χέρια μου 2 DQG III - R4 με πλήρη συσκευασία .
Πρώτες εντυπώσεις , έχω μείνει τόσο με το μέγεθος όσο με την ποιότητα και την απόδοση , το χρώμα του φωτός πραγματικά πολύ γλυκό και ευχάριστο αν και λίγο πιο θερμό απο το ουδέτερο.
Ίσως έχετε διαβάσει οτι η κεφαλή είναι λίγο πιο χαλαρή σε σχέση με τον DQG II , αυτό είναι αλήθεια αλλά μιας και δεν έχω τον ΙΙ ούτε που θα το είχα αντιληφθεί αν δεν το δοκίμαζα και σίγουρα ΔΕΝ αποτελεί θέμα σε καμία περίπτωση.

Έχει είδη μπει στα κλειδιά μου

DQG III 002.jpg

DQG III 004.jpg

DQG III 008.jpg

Στην τελευταία φώτο τον συγκρίνω ΜΟΝΟ για μέγεθος με το φακό που είχα μέχρι τώρα στα κλειδιά μου , μιας και σε όλους τους άλλους τομείς ΔΕΝ υπάρχει σύγκριση !!!! DQG III RULESSSS !!!!!

δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά με τον ΙΙ.
Στο δε μέγεθος καμμία.

Απάντηση: Re: DQG II mini photos

δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά με τον ΙΙ.
Στο δε μέγεθος καμμία.

Όχι δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτος διαφορά στο μέγεθος , και όσο για τα υπόλοιπα έχει μικροβελτιώσεις , με πιο συμαντική οτι τώρα πια ΔΕΝ τρώει καθόλου τα λαστιχάκια ( ξέχασα να το αναφέρω πριν .. ) το άνοιξα και το έκλεισα πολές φορές έβγαλα την κεφαλή 4 -5 φορές τίποτα όλα τέλεια , ίσως επίτιδες άφησαν λίγο λάσκα την κεφαλή σε σχέση με το σώμα , κάτι που χωρίς να γίνεται αισθητό βελτιώνει την κατάσταση με τα o rings που υπήρχε.
Η άλλη μικρο βελτίωση είναι η προσφήκη ενός donut αφρόδους υλικού στην κεφαλή για να μην κουνίετε η μπαταρία , κάτι που έχει αποτέλεσμα .

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει αναβάθμιση αν έχεις το ΙΙ.

Απάντηση: Re: DQG II mini photos

ναι
έχω το ΙΙ και το έχω ξεχάσει εκεί στα κλειδιά.

Κι εγώ το ίδιο. Παραδόξως με έχει βολέψει και το στρίψιμο !

Γι αυτό και παράγγειλα και το τιτάνιο. Ακριβό ξεακριβό, το μέγεθος είναι άπαικτο!

σενα φαναρακι τπτ ,γενικα ειναι πιο ελαφρυ και πιο δυνατο απο το αλουμινιο,χρησιμοποιείται σε εγχειρησεις και σε εξαρτηματα αυτοκινητων πιο συχνα.

Re: Απάντηση: DQG II mini photos

Καλά αμφιβάλω αν είναι καθαρό τιτάνιο,γνωρίζει κανείς?

Σιγουρα καποιο κραμμα τιτανιου θα ειναι οπως και στα stainless steel.
Παντως δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο το καθαρο τιτανιο.
Φανταζομαι θα ειναι οπως και στον χρυσο οπου το 24κ, αν και καθαροτερο, ειναι πιο μαλακο απο το χρυσο 14κ πχ, που ειναι ανθεκτικοτερο στις κακουχιες.

προφανώς και δεν είναι καθαρό, το πιθανότερο να είναι το ευρέως χρησιμοποιούμενο Ti-6Al-4V.
δεν είναι πιο ελαφρύ από το αλουμίνιο [ειδικό βάρος 2.7] σε σχέση με το τιτάνιο [4,5].
ο σίδηρος έχει [7,8] gr/cm3
έχει πολύ χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. αυτό σημαίνει οτι αν το αφήσεις στον ήλιο δεν καίει (εύκολα), και παγώνει δυσκολότερα.
αυτό όμως δεν είναι θετικό γιατί δεν απάγει την θερμότητα απο το λεντ (και την μπαταρία) στο εξωτερικό περιβάλλον,
αντέχει στις μηχανικές καταπονήσεις περισσότερο απο το αλουμίνιο και σχεδόν οσο το σίδηρο αλλά αυτό δεν έχει σημασία σε ένα φακό.
ενα πλεονέκτημα του ειναι οτι το δέχεται το ανθρωπινό σώμα, και δεν προκαλεί αλλεργίες ακόμα και σε εμφυτεύματα, δεν εχει παρατηρηθεί ουτε μια αλλεργία, (δεν υπάρχει τέτοιο μέταλλο, ακόμα και ο καθαρός χρυσός δεν έχει τέτοια ιδιότητα)
έχει αντοχή στη διάβρωση, σκουριάζει επιφανειακά

με άλλα λόγια σε ενα φακό όχι μόνο ειναι υπερβολή αλλά εχει και περισσότερα μειονεκτήματα
θα το έβαζα άνετα για μια κάσα ρολογιού όμως

Last edited:
Ερχεται και σε ενα χαριτωμενο κουτακι!
Στα 5.8εκατοστα ειναι το μικροτερο ποιοτικο ΑΑΑ φακουδακι! Πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα και σε ποιοτητα και σε αισθηση στο χερι. Ο δε μαγνητης..απαιχτο καλουδι!! Πραγματικα δυνατος και σηκωνει ανετα το βαρος του φακου!
Τα 3 ανταλλακτικα o-rings που ηταν στην συσκευασια πρεπει να ειναι τοσο μικρα? Μηπως εγινε λαθος?

dqgiii.jpg

o απλός είναι ατσάλι και είναι αθάνατος στα γδαρσίματα πεσίματα.
Αλλα 30 για ένα υλικό που δεν προσφέρει και ενδεχομένως αντέχει λιγότερο είναι 2 ματς

Εδω πληρωνεις το γεγονος οτι προκειται για τον μικροτερο (επωνυμο) ΑΑΑ της πιατσας με μια αρκετα καλη ποιοτητα και λειτουργιες.
Η διαφορα μεγεθους με τον επομενο μεγαλυτερο ΑΑΑ ειναι τουλαχιστον 20% περισσοτερο. Αν μη τι αλλο ειναι ενα εξαιρετικο gadget!

Τα λαστιχάκια έτσι είναι, για να παραμένουν σφιχτά στην εφαρμογή τους.
Αν δεν έχει θέματα αξιοπιστίας είναι ο καλύτερος, γιατί εμένα μου έχουν ψοφίσει 3 μέχρι στιγμής από τη 2η έκδοση!

Ευχαριστω για την απαντηση για τα λαστιχακια.
Για αξιοπιστια δεν μπορω να πω, αλλα το οτι σου ψοφισαν 3 φακουδακια δεν ειναι καλο σημαδι.
Εμενα μου επεσε χτες κατω (ετρεμαν τα χερια μου απο τη συγκινηση και τη χαρα φαινεται:) αλλα ολα καλα. Ουτε σημαδι, κι ας επεσε στο μαρμαρο. Σε αντιθεση με τον Fenix LD12, που αφησε ενα ελαχιστο σημαδι στο μαυρο αλουμινενιο σωμα.
Εβαλα μονο λιγο γρασο στο σπειρωμα γιατι το ανοιξε κλεισε της κεφαλης αισθανοταν λιγο τραχυ.
Παντως ειναι ενα μικροτατα και υπεροχο φακουδακι. Τα λεφτα του τα βρισκω δικαιολογημενα καθως δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην πιατσα να συγκρινω.

Ναι είναι φανταστικό δε διαφωνώ ακόμη ένα τέτοιο έχω στα κλειδιά μου, αλλά η επαφή της μπαταρίας στον + πόλο δημιουργεί φαίνεται προβλήματα στο κύκλωμα(σε πολλές μπαταρίες ακουμπάει ο πόλος τους στα ολοκληρωμένα), ελπίζω να το διορθώσανε με μια αραίωση, αλλά πολύ το αμφιβάλλω!

DQG IIΙ

Στην τελευταία έκδοση (III) βάλανε ένα σφουγγαράκι για να προστατεύσουν τα κυκλώματα
Την ίδια ιδέα έχω υλοποιήσει και γω από τον Φεβρουάριο με επιτυχία
(σφουγγαράκι σφιχτό, πάχους 1mm, κολλημένο με λίγη UHU πάνω στην πλακέτα)

_full.jpg

Ναι πραγματι, ετσι ειναι οπως λεει ο Asot. Εδω ειναι το νεο DQGiii με το σφουγγαρακι που το υπολογιζω γυρω στο 1.5 χιλιοστο.

D7K_8845.jpg