Dragon Age - Origins

Είδα το πρώτο μισάωρο – ώρα, δύο φορές, καθώς ξεκινούσε ένας φίλος το παίγνιο.
Τώρα να πω ότι μου φαίνετε βαρετό να παίξω το πρώτο μισάωρο…

Τα random encounters που αναφέρει ο φίλος ψιλοείναι standard σε όλα τα παιχνίδια του είδους (από Baldur's gate μέχρι Fallout).

Στο συγκεκριμένο θα έλεγα ότι είναι περιορισμένα, δεν είναι τόσο τυχαία και προάγουν τη δράση. Επίσης σου δίνουν και διάφορα χρήσιμα π.χ πήρα μετάλλευμα που με αυτό μου έφτιαξαν το καλύτερο σπαθί που χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής ή συναντάς vendors που μπορεί να σου δώσουν συνταγές για crafting κτλ.

H σειρά που επιλέγεις να πας στις περιοχές δεν παίζει ρόλο, εγώ για παράδειγμα έπαιξα πρώτα redcliff και με τις επιλογές που έκανα χρειάστηκε μετά να πάω σε mages και να ξαναγυρίσω. Το ωραίο είναι ότι με τις επιλογές που έχεις κάποια πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή. Στο πύργο των μάγων έτσι και αλλιώς θα πας κάποια στιγμή.

Ναι το παιχνίδι έχει αρκετό διάλογο (τα subtitles όπως ανέφερε ο φίλος εμφανίζονται αν τσεκάρεις την αντίστοιχη επιλογή), η αλήθεια είναι ότι όλα τα rpg έχουν, άσχετα αν επειδή έχουμε συνηθίσει στη ταχύτητα οι περισότεροι προσπερνάμε τα κείμενα και κάνουμε ξερά τα quest. Είναι συνειδητή, πιστεύω, επιλογή να σε βάλουν στο κλίμα της ιστορίας (με υποχρεωτική έστω παρακολούθηση της δράσης και των διαλόγων), καθώς η δυνατότητα που έχεις, με τις (αξιακές) επιλογές που κάνεις, να επηρεάζεις τη δράση, αποτελεί βασικό στοιχείο του μηχανισμού του παιχνδιού.

Τέλος για το φίλο που είδε τη πρώτη μισή ώρα (μικρό διάστημα για το μέγεθος του παιχνιδιού) η αλήθεια είναι ότι είναι όντως λίγο βαρετό μια και λειτουργεί ως tutorial αλλά γρήγορα μπαίνει στη δράση οπότε δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το παιχνίδι ως rpg ίσως όντως να μην είναι για όλους. Όσοι ενδιαφέρονται για παιχνίδι τύπου diablo όντως δε θα τους αρέσει. Έχει πιο αργούς ρυθμούς και απευθύνεται και σε όσους τους ενδιαφέρει να εμβαθύνουν στο setting του κόσμου, να διαβάσουν λίγο παραπάνω. Σου δίνει άπειρες επιλογές στο πεδίο της μάχης και απαιτεί λίγο τακτική και όχι μόνο button mashing για να καθαρίσεις τους αντιπάλους. ´

Φυσικά δεν είναι τέλειο κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα πχ η λειτουργία της κάμερας και η αίσθηση του γραμμικού χώρου στις περιοχές αλλά συνολικά πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και διαθέτει εξαιρετικό gameplay.

Last edited:
Χθες ξεκίνησε από Αγγλία να μου έρχεται η έκδοση για PS3...ελπίζω να μην είναι φολα....