Dream 800, Gemini update

Re: Απάντηση: Re: Dream 800, Gemini update

Το ΒΑ είναι πολύ σταθερό και σίγουρα δεν είναι η αιτία των κολλημάτων.
Σημασία έχει, να έχεις περασμένο στην flash ένα image καλά ενημερωμένο, το οποίο θα έχει σωστούς drivers για τις θύρες usb.

Πολλά μπορει να εφταιγαν, ακόμη και το ίδιο το φλασάκι (ήταν ενα 256ΜΒ πολύ παλιό). Στην φλας ειχα τζεμίνι και στο στικ ειχα βαλει ναμπιλο και νεμεσις και μαλιστα ο gabkon με τον ίδιο συνδυασμό δεν ειχε πρόβλημα. Ολα πήγαν άψογα και περάστηκαν ωραία, αλλά ...ποτέ δεν μπόρεσε να μπουτάρει ο δέκτης απο το στικ! Μολις το έβγαλα όλα καλά.
Προφανώς και συνισταται στην φλας να μπαινει οριτζιναλ αλλά μπορει να φταιει και ο συνδυσμός στικ με ιματζ, αφου αλλοι δεν εχουν πρόβλημα με τον ίδιο συνδυασμό...

Με το Gemini στην είναι λογικό να έχεις πρόβλημα. (δεν ξέρω πως κάποιοι τα κατάφεραν - ίσως πέτυχαν συνδυασμό με το στικ)
Δύο στικ δοκίμασα και απορούσα τι δεν κάνω σωστά, ώσπου διάβασα στο IHAD ότι το Image έχει second stage bootloader #60 ενώ αυτά που συνεργάζονται σωστά με όλα τα usb stick έχουν #61. (δεν αναβαθμίζεται με τα online updates)

Ετσι πέρασα στην flash το φρεσκότερο nabilo και ως δια μαγείας λύθηκαν όλα τα προβλήματα και το BA τρέχει απροβλημάτιστα!
Πάντα το τελευταίο cvs image είναι το πιο σίγουρο, π.χ. experimental

Σημερα θα πάρω και ενα ακόμη στικ και θα ξαναδοκιμάσω. Ομως, απ ότι διαβαζω στα πολύ πρόσφατα ιματζ που βασίζονται στο τελευταίο επίσημο τα ...usb port ειναι πλέον ανοιχτά (ενεργά) ενω πριν τα ενεργοποιούσαν με λογισμικό οι ...επεμβαίνοντες! Αλλάζει αύτό κάτι άραγε στην διαδικασία για Barry Allen?
Επίσης αν κανω την διαδικασία σε ενα στικ μπορω να μεταφέρω το περιεχόμενο όλο σε δεύτερο και να παίζει κανονικά στην θέση του πρώτου; (Λογικά πιστεύω ναι, αλλά ρωτάω αν το δοκίμασε στην πράξη κάποιος)

Απάντηση: Re: Dream 800, Gemini update

Ποιο προγραμμα εχετε για τον Dm800 σε PC για οργανωση των καναλιων σας ?
Εγω κανα 2 φορες χρησιμοποίησα το τελευταίο dreamboxedit τσεκάροντας σαν μπρφη αρχείων τον 7025 (enigma2)
Το Dreamboxedit έχει σταματήσει την εξέλιξη του και έχει αντικατασταθεί απο το openDBedit. Προτιμήστε το!

Tο openDBedit εννούσα, αλλα στην ουσία ειναι συνέχεια του Dreamboxedit αφού το interface ειναι όμοιο (Tο openDBedit χρησιμοποίησα έτσι κι αλλιώς)

Για εμάς που έχουμε το Nabilo πρέπει να βάλουμε το γνήσιο πάλι και μετά να ξαναβάλουμε από πάνω το Nabilo???

Το original στην flash στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε Barry Allen.
Διαφορετικά προτιμήστε κάποιο πρόσφατο εναλλακτικό Image.

Χτες έβαλα στην φλας το Newnigma 2.1 (16-6-08) το οποιο εχει μικρές επεμβασεις σε σχέση με το ορίτζιναλ και μου άρεσε πολύ, όσο και να πάλεψα δεν κατάφερα να το κάνω να κρασάρει, βασίζεται στο εντελώς νέο ορίτζιναλ. Λεω να κρατήσω αυτό στην φλας και να δοκιμάσω στο νεο στικ που πήρα Barry Allen
Τελικά ξερει κανεις σίγουρα αν έχοντας ήδη ενα στικ για Μπαρρυ Αλλεν μπορούμε ή όχι να μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε αλλο στικ (αντιγραφή) και μετα να δουλευουν όλα κανονικά απο το νέο (αν δεν γίνεται θα περιμένω το Σαβ/κο για να ανταλλάξω το νεο στικ 4 γιγκα με ενα 1 γιγκα του υιού ή της κόρης, να μην χαραμίζεται. Μιλάμε πάντως πως οι τιμές ...έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς, τα 4 γιγκα τα πλήρωσα 14 ευρώ όταν πριν λίγα χρόνια ειχα πληρώσει τα 256ΜΒ ...42 ευρώ και ήταν και καλή τιμή! Να και κατι που κατεβαίνει...)

To newenigma 2.1 δοκιμάζω εδώ και δύο μέρες. Οντως είναι αισθητά πιο σταθερό απο τα υπόλοιπα, είναι όμως αρκετά πιο σύνθετο στις επιλογές και κυριολεκτικά σπαρτιάτικο.
Η αιτία της σταθερότητας:
* We now use std. CVS Kernel. No Patches anymore.

- Δοκίμασα να κάνω αυτό που ρωτάς με το στικ.
1. Εκανα shutdown τον δέκτη και αφαίρεσα το ΒΑ στικ.
2. Κούμπωσα το νεο για να γίνει automount.
3. πήγα το πρώτο ΒΑ στικ στο PC αλλά ..αρνήθηκε να το αναγνωρίσει. Ζητούσε format.
4. Για μένα το σχέδιο copy-paste δεν πέτυχε.

Προφανώς το στικ κατά την εγκατάσταση του ΒΑ plugin φορμάρεται σε .ext3

Εγω που εχω Gemini kai Μgcamd (δεν εχω bary alen klp) μπορω να περασω το νεο firmware χωρις να χασω τις ρυθμισεις μου και πως ?
Μετα πρεπει να ξαναπερασω Gemini kai plugins klp ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Dream 800, Gemini update

Εγω που εχω Gemini kai Μgcamd (δεν εχω bary alen klp) μπορω να περασω το νεο firmware χωρις να χασω τις ρυθμισεις μου και πως ?
Μετα πρεπει να ξαναπερασω Gemini kai plugins klp ?
Οτι απάντησα στον Πάνο, ισχύει και για σένα.
Οχι, αφού δεν χρησιμοποιείς usb στικ παραμένεις όπως είσαι.

- Με το φλασάρισμα θα χάσεις τα πάντα, οποιοδήποτε Image και αν περάσεις.

Re: Απάντηση: Dream 800, Gemini update

To newenigma 2.1 δοκιμάζω εδώ και δύο μέρες. Οντως είναι αισθητά πιο σταθερό απο τα υπόλοιπα, είναι όμως αρκετά πιο σύνθετο στις επιλογές και κυριολεκτικά σπαρτιάτικο.
Η αιτία της σταθερότητας:
* We now use std. CVS Kernel. No Patches anymore.

- Δοκίμασα να κάνω αυτό που ρωτάς με το στικ.
1. Εκανα shutdown τον δέκτη και αφαίρεσα το ΒΑ στικ.
2. Κούμπωσα το νεο για να γίνει automount.
3. πήγα το πρώτο ΒΑ στικ στο PC αλλά ..αρνήθηκε να το αναγνωρίσει. Ζητούσε format.
4. Για μένα το σχέδιο copy-paste δεν πέτυχε.

Προφανώς το στικ κατά την εγκατάσταση του ΒΑ plugin φορμάρεται σε .ext3

Σ ευχαριστώ Αλεξ!
Ε, λογικό τωρα που το έκανες, αφου ο δεκτης ειναι λινουξ θα φορμάρει το στικ σε .ext3 και τα παράθυρα δεν το βλέπουν για να το αντιγράψουν! Θα περιμένω λοιπόν το Σαββατο για Μπάρρυ Αλλεν που θα έχω μικρότερο στικ.
To newenigma 2.1 εχει τα περισσότερα απο όσα χρειάζομαι εγω, σιγουρα ειναι πιο σπαρτιάτικο απο Τζεμίνι-Ναμπίλο αλλά η σταθερότητά του είναι αξιοζήλευτη. Το πλέον ασταθές που δοκίμασα ήταν το Νεμεσις, οπου σε κάποια ενέργειά μου έκανε συνεχόμενες επανεκκινήσεις με τις γνωστές πολύχρωμες οθόνες...μέχρι που το σουτάρισα@!