dream 800 mkv-υπότιτλοι

branakos

New member
13 December 2007
79
Patras
Συμφορουμίτες εσείς που εχετε δοκιμάσει οοοοοοοόλα τα images,μπορείτε να μου πείτε σε ποίο απ'ολα μπορώ να αναπαράγω mkv αρχεία με τους υποτιτλούς τους!Ενσωματωμενούς(mkv merge)?Μπορείτε παρακαλώ να εξηγήσετε την διαδικασιά βήμα βήμα?Eυχαριστώ εκ των πρωτέρων
Υ.Γ Το εχω δοκιμάσει με gemini 3,9 με κρασαρίσματα και το παράτησα το άθλημα!

Συμφορουμίτες εσείς που εχετε δοκιμάσει οοοοοοοόλα τα images,μπορείτε να μου πείτε σε ποίο απ'ολα μπορώ να αναπαράγω mkv αρχεία με τους υποτιτλούς τους!Ενσωματωμενούς(mkv merge)?Μπορείτε παρακαλώ να εξηγήσετε την διαδικασιά βήμα βήμα?Eυχαριστώ εκ των πρωτέρων
Υ.Γ Το εχω δοκιμάσει με gemini 3,9 με κρασαρίσματα και το παράτησα το άθλημα!
Για Gemini 3.9 δεν ξέρω να σου πω (ανήκε στη δική μου... black list τότε) αλλά από δικές μου δοκιμές τα mkv παίζουν σίγουρα σε Nabilo 0.6 & 0.7, Newnigma 2.2.3 kai 2.3.x και Gemini 4.x
Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον τύπο του mkv (δεν αναπαράγονται αρχεία DTS ακόμα, ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν έχει αλλάξει αυτό). Εάν υποθέσουμε τώρα ότι το αρχείο σου σαν video υποστηρίζεται, περνάμε στο θέμα των υποτίτλων...
Εδώ τα πράγματα διαχωρίζονται. Ενσωματωμένοι ή όχι;
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα θεματάκι: για να τους δεις τελικά σωστα στο DM (χωρίς να δεις..."παπάδες") πρέπει να τους μετατρέψεις σε UTF-8. Υποθέτοντας ότι "τρέχεις" Windows (με έχουν απογοητεύσει οι χρήστες mac... νομίζω ότι είμαι ο μόνος που ασχολείται με dreambox :bigcry: ) αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Notepad++ το οποίο είναι free και ίσως το έχεις ήδη. Εάν όχι, κατέβασέ το, είναι πολύ χρήσιμο για πολλές περιπτώσεις...
Με το notepad++ ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων και επιλέγεις από το μενού "Μορφή (format)" την εντολή "Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς ΒΟΜ (Convert to UTF-8 without BOM)". Σώζεις και το αρχείο σου είναι έτοιμο. Η παραπάνω διαδικασία χρειάζεται γιατί γιατί οι υπότιτλοι είναι συνήθως σε κωδικοποιήσεις ISO 8859-x, η οποία για το dreambox δεν μας κάνει...
Κατόπιν, αν μεταφέρεις το αρχείο .mkv και το .srt (με το ίδιο όνομα) στο φάκελλο /hdd/movies/ του DM θα μπορείς να το δεις από το media player και να επιλέξεις τους υπότιτλους με το κουμπί TEXT του τηλεκοντρόλ.
Εάν αποφασίσεις να τους ενσωματώσεις, το καλύτερο εργαλείο γι'αυτή τη δουλειά είναι το Mkvtoolnix . Οδηγίες για τη χρήση θα βρεις στο site τους, απλά να σου επισημάνω ότι και εκεί πρέπει να δηλώσεις σωστά την κωδικοποίηση των υποτίτλων, η οποία φυσικά ήδη έχει γίνει UTF-8. Άλλαξε την κατάληξη του αρχείου που θα σου προκύψει από το Mkvtoolnix σε ".mkv" και μετέφερέ το πάλι στο /hdd/movies/ και είσαι έτοιμος.

Οι παραπάνω διαδικασίες έχουν δοκιμαστεί από εμένα σε Newnigma, Nabilo και Gemini, στις εκδόσεις που γράφω παραπάνω. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Gemini 4.10 και εναλλακτικά Newnigma 2.3.1 όπου και στα δύο ισχύουν τα όσα γράφω. Στη flash ενημερωμένο experimental.
Εάν έχεις γενικότερο πρόβλημα με τα mkv (εν ολίγοις... δεν παίζει κανένα) τότε πρέπει να ελέγξεις τις εκδόσεις των images που "τρέχεις"...

Παίζει και αρχεία 1080p χωρίς σπασίματα ή μόνο τα 720p παίζει καλά?
Τι να σου πω...
Δεν χρησιμοποιώ το Dm ως media player και έτσι το πλήθος των αρχείων mkv που έχω δει σ'αυτό είναι περιορισμένο (γύρω στα 10). Απ'όσα αρχεία όμως έβαλα να δω, δε διαπίστωσα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα 1080p.
Ειδικά το πιο πρόσφατο που είδα (S.W.A.T σε 1080p) μόλις προχθές σε Gemini 4.10 έπαιξε κανονικά χωρίς σπασίματα και με τους υπότιτλους ΟΚ.

επειδη η ταχυτητα του δικτυου του DM einai μικρη λογω 100αρας ethernet και δεν συμφερει η αντιγραφη στο τοπικο σκληρο του 800αρη , πως μπορουμε να παιξουμε mkv απο pc που ειναι στο ιδιο δικτυο και εχει ασ πουμε shared ενα folder Movies ?

Απάντηση: Re: dream 800 mkv-υπότιτλοι

επειδη η ταχυτητα του δικτυου του DM einai μικρη λογω 100αρας ethernet και δεν συμφερει η αντιγραφη στο τοπικο σκληρο του 800αρη , πως μπορουμε να παιξουμε mkv απο pc που ειναι στο ιδιο δικτυο και εχει ασ πουμε shared ενα folder Movies ?
Χμμμ...
Δεν έχεις άδικο στη σκέψη σου, όμως δεν ξέρω τι μπορεί να κερδίσεις σε ταχύτητα. Ετσι και αλλιώς, ακόμα και με τον shared folder, πάλι το dreambox θα πρέπει να κατεβάζει δεδομένα για cache κλπ. Αυτό θα σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα, ενδεχομένως στο playback, αφού η δυνατότητα επεξεργασίας του DM είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη.
Μόνο μια δοκιμή μπορεί να μας πείσει. Μόλις βρω χρόνο...
Προς το παρόν πάντως, προσωπικά όταν είναι να δω κάτι χρησιμοποιώ το 16άρι stickάκι. "Τσάμπα" τα βρίσκεις πλέον και σε γλιτώνει από το δίλλημα "upload στο δίσκο ή share folder"...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!Θα τσεκάρω και θα πω.......,τις απορίες μου!

για να μην ανοίγω νεο θέμα, τελικά εχει καταφέρει κανεις να τρέξει στον dm800 ενα mkv που ειναι σε shared φάκελο των windows;

για να μην ανοίγω νεο θέμα, τελικά εχει καταφέρει κανεις να τρέξει στον dm800 ενα mkv που ειναι σε shared φάκελο των windows;

Ναι, αλλά δεν αξίζει τον κόπο...
Πολλά σπασίματα και ουσία μηδέν.

Γενικότερα, ο DM δεν μπορεί να σταθεί σαν media player. Το ότι μπορεί να παίξει ματρόσκες (κάποιες από αυτές, έστω) μάλλον είναι πάρεργο και αναγκαία... αγγαρεία για τους developers της Dream.

Καλύτερα να δεις τον 800 μόνο σαν αυτό που είναι και τίποτε άλλο: ένας εξαιρετικός linux HD δορυφορικός δέκτης.

Για να μην ανοίγω και εγώ νέο θέμα να ρωτήσω κάτι που πρόσεξα
όταν κάνω την μετατροπή σε UTF-8 Χωρίς BOM
όλα παίζουν καλά αλλά μετά από κάνα 10 λεπτά που παίζει η ταινία ενώ είναι όλα ένταξή μέχρι τον συγκεκριμένο χρόνο μετά πάλι τα κινέζικα κανένας με το ίδιο πρόβλημά ;;
δοκίμασα σε 3 διαφορετικές ταινίες :(
και σε 3 διαφορετικά image

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Χρόνια πολλά και καλώς ήρθες στο Avclub!

Δεν παραπονέθηκε κανείς μέχρι σήμερα με παρόμοιο πρόβλημα. Οι media player ικανότητες του DM800 είναι πολύ περιορισμένες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λύση ανάγκης αλλά αν σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου αγόρασε ένα εξωτερικό media player τύπου WD, Egreat κλπ. και δε θα το μετανιώσεις..

O DM800 δεν μπορεί να διαβάζει από network share .mkv γιατί ο Broadcom που θωράει κάνει την διαχείριση και του Ethernet controller με αποτέλεσμα να όταν διαβάζει από net share to CPU utilization να αγγίζει 60% σε 1080p για αυτό λοιπόν βλέπεις σπασίματα στην εικόνα, σε κάποια 4,5Gb mkv 720p παίζει. DM800 network Throughput (MB/s) 7 read 5 write.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση να είστε καλά όλοι και συνεχίστε την καλή δουλεία

Για να μην ανοίγω και εγώ νέο θέμα να ρωτήσω κάτι που πρόσεξα
όταν κάνω την μετατροπή σε UTF-8 Χωρίς BOM
όλα παίζουν καλά αλλά μετά από κάνα 10 λεπτά που παίζει η ταινία ενώ είναι όλα ένταξή μέχρι τον συγκεκριμένο χρόνο μετά πάλι τα κινέζικα κανένας με το ίδιο πρόβλημά ;;
δοκίμασα σε 3 διαφορετικές ταινίες :(
και σε 3 διαφορετικά image

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Καλησπέρα σε όλους ! Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον trelosat. Έβαλα στο USB Stick μια ταινία 720p και ενώ όλα καλά με την αναπαραγωγή της ταινίας έχω πρόβλημα με τους υπότιτλους. Τους έχω μετατρέψει σε UTF-8 χωρίς ΒΟΜ ακολουθώντας αυτά που προτείνει ο φίλος dimfil στο δεύτερο μήνυμα αλλά μετά από λίγο μου βγάζει και εμένα κάτι κινέζικα. :damnyou:
Έχω Nabilo BH 0.12 στο USB Stick και Hyperspace στην Flash (αν και δεν νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο απλά το αναφέρω). Το αρχείο .srt εννοείται πως έχει το ίδιο όνομα όπως και το αρχείο .mkv και φυσικά έχω κάνει την μετατροπή όπως προτείνεται. Στο τέλος αφού κάνω αποθήκευση το αρχείο που έχω κάνει την μετατροπή του δίνω κατάληξη .srt (το.όνομα.του.αρχείου.srt). Υπάρχει κάποια λύση ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια ! :grinning-smiley-043