Συμφορουμίτες εσείς που εχετε δοκιμάσει οοοοοοοόλα τα images,μπορείτε να μου πείτε σε ποίο απ'ολα μπορώ να αναπαράγω mkv αρχεία με τους υποτιτλούς τους!Ενσωματωμενούς(mkv merge)?Μπορείτε παρακαλώ να εξηγήσετε την διαδικασιά βήμα βήμα?Eυχαριστώ εκ των πρωτέρων
Υ.Γ Το εχω δοκιμάσει με gemini 3,9 με κρασαρίσματα και το παράτησα το άθλημα!
Για Gemini 3.9 δεν ξέρω να σου πω (ανήκε στη δική μου... black list τότε) αλλά από δικές μου δοκιμές τα
mkv παίζουν σίγουρα σε Nabilo 0.6 & 0.7, Newnigma 2.2.3 kai 2.3.x και Gemini 4.x
Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον τύπο του mkv (δεν αναπαράγονται αρχεία DTS ακόμα, ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν έχει αλλάξει αυτό). Εάν υποθέσουμε τώρα ότι το αρχείο σου σαν video υποστηρίζεται, περνάμε στο θέμα των υποτίτλων...
Εδώ τα πράγματα διαχωρίζονται. Ενσωματωμένοι ή όχι;
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα θεματάκι: για να τους δεις τελικά σωστα στο DM (χωρίς να δεις..."παπάδες")
πρέπει να τους μετατρέψεις σε UTF-8. Υποθέτοντας ότι "τρέχεις" Windows (με έχουν απογοητεύσει οι χρήστες mac... νομίζω ότι είμαι ο μόνος που ασχολείται με dreambox :bigcry: ) αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του
Notepad++ το οποίο είναι free και ίσως το έχεις ήδη. Εάν όχι, κατέβασέ το, είναι πολύ χρήσιμο για πολλές περιπτώσεις...
Με το notepad++ ανοίγεις το αρχείο των υποτίτλων και επιλέγεις από το μενού "Μορφή (format)" την εντολή "
Μετατροπή σε UTF-8 χωρίς ΒΟΜ (Convert to UTF-8 without BOM)". Σώζεις και το αρχείο σου είναι έτοιμο. Η παραπάνω διαδικασία χρειάζεται γιατί γιατί οι υπότιτλοι είναι συνήθως σε κωδικοποιήσεις ISO 8859-x, η οποία για το dreambox δεν μας κάνει...
Κατόπιν, αν μεταφέρεις το αρχείο .mkv και το .srt (με το ίδιο όνομα) στο φάκελλο /hdd/movies/ του DM θα μπορείς να το δεις από το media player και να επιλέξεις τους υπότιτλους με το κουμπί TEXT του τηλεκοντρόλ.
Εάν αποφασίσεις να τους ενσωματώσεις, το καλύτερο εργαλείο γι'αυτή τη δουλειά είναι το Mkvtoolnix . Οδηγίες για τη χρήση θα βρεις στο site τους, απλά να σου επισημάνω ότι και εκεί πρέπει να δηλώσεις σωστά την κωδικοποίηση των υποτίτλων, η οποία φυσικά ήδη έχει γίνει UTF-8.
Άλλαξε την κατάληξη του αρχείου που θα σου προκύψει από το Mkvtoolnix σε ".mkv" και μετέφερέ το πάλι στο /hdd/movies/ και είσαι έτοιμος.
Οι παραπάνω διαδικασίες έχουν δοκιμαστεί από εμένα σε Newnigma, Nabilo και Gemini, στις εκδόσεις που γράφω παραπάνω. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ Gemini 4.10 και εναλλακτικά Newnigma 2.3.1 όπου και στα δύο ισχύουν τα όσα γράφω. Στη flash ενημερωμένο experimental.
Εάν έχεις γενικότερο πρόβλημα με τα mkv (εν ολίγοις... δεν παίζει κανένα) τότε πρέπει να ελέγξεις τις εκδόσεις των images που "τρέχεις"...