Dreambox 500 HD

μου εδωσαν απο forthnet αυτο http://www.technicolor.com/en/hi/digital-home/mediaaccess/dsl/wireless/adsl/technicolor-td5130.
το εβαλα επανω,μπαινω κανονικα ιντερνετ απο το pc μου,αλλα ο dream δεν μπαινει με τιποτε.
παταω Pluggins και κολλαει στο Pleasewait..
οι αλλαγες με το προηγουμενο μοντεμ,ειναι η διαφορετικη ip(την οποια δεν βλεπω και καπου να αλλαζει).ειχα 192.168.1.254 και τωρα εχω 192.168.1.1
ειτε καρφωτα,ειτε με dhcp ο 500αρης δεν βγαινει ιντερνετ.
στο τεστ δικτυου τα εχει ολα πρασινα,εκτος απο το nameserver που λεει ανεπιβεβαιωμενο.
το αλλαξα απο 192.168.1.1. σε 192.168.1.2 αλλα παλι τα ιδια.
τι να αλλαξω?

μπα...μια απο τα ιδια. nameserver ανεπιβεβαιωμενο.

Επεξεργασία:
για να μην παιδευομαι,εχει καποιος στον δεκτη του newnigma2,να μου πει εαν δουλευει ο sever τους(plugins).
επειδη μετα απο αλλαγη της ip του ρουτερ,
εγινε με επιτυχια ολα τα τεστ,που προφανως σημαινει οτι ειναι οκ.

Last edited by a moderator:
Δυστυχώς το site δεν ανοίγει!!! Το πρόβλημα το έχω εγώ ή είναι γενικότερο;;;

Στο site newnigma2.to το παρουσιάζουν για τελική version.

ναι σωστος.τελικη μορφη ειναι.με την πρωτη ευκαιρια θα το περασω.
η 1.6(την οποια και φοραω μεχρι και σημερα)ειναι πολυ αξιοπιστο και σταθερο image.
φανταζομαι οτι θα συνεχισουν την καλη δουλεια και στο oe2.

Δυστυχώς το site δεν ανοίγει!!! Το πρόβλημα το έχω εγώ ή είναι γενικότερο;;;

κολλαει αρκετες φορες.ξαναπροσπαθησε λιγο αργοτερα.

Γεια σας,
έχω έναν dreambox 500 HD γνήσιο
θέλω να του βάλω άλλο image και έχω θέμα
μου βγάζει τα error που φαίνονται στην εικόνα
http://img32.imageshack.us/img32/7464/vy1s.jpg
τα θέματα είναι 2
1) όποιο image και να προσπαθήσω μου βγάζει το ίδιο....
και
2) αν βάλω το original image της dreammultimedia το ανεβάζει αλλά μετά ενώ λέει boot από την μνήμη του μηχανήματος δεν κάνει τίποτα

και τώρα είναι σαν τουβλάκι!

καμιά βοήθεια!

έχει χαλάσει και πρέπει να το στείλω ξανά για επισκευή ή μπορώ να δοκιμάσω και κάτι ακόμη???

ευχαριστώ!

απ'οτι φαινεται θελεις αναβαθμιση bootloader.
θα πας στο σαιτ της dreambox,θα βρεις το τελευταιο bootloader για τον 500hd,
θα κανεις αναβαθμιση οπως ακριβως κανεις και με το image,
και μετα περνας οτι θελεις.

προσπάθησα αλλά πάλι το ίδιο...δεν προχωρά!βγάζει το ίδιο error... καμιά ιδέα?? (προσπάθησα με το dreamup τελευταία έκδοση)

Τώρα είδα ότι στο site newnigma2.to εμφανίστηκε version 4.0.1. Επίσης ποιά η διαφορά μεταξύ image και LEAN image; 500 HD και 500 HD v2; Ποιό κατεβάζουμε σε ποιά περίπτωση; Μπερδεύτηκα...

προσπάθησα αλλά πάλι το ίδιο...δεν προχωρά!βγάζει το ίδιο error... καμιά ιδέα?? (προσπάθησα με το dreamup τελευταία έκδοση)

προσπαθησε να κανεις το update στον bootloader,μεσω internet explorer.
κλεινεις τον πισω κεντρικο διακοπτη,πατας συνεχομενα το μπροστινο on/off και ανοιγεις παλι τον πισω κεντρικο,
χωρις να αφησεις τον μπροστινο.
θα σου βγαλει μια μαυρη οθονη με πρασινα γραμματα.
γραψε την ip που βλεπεις στον ie.
browse,βρισκεις το αρχειο bootloader που εχεις κατεβασει και πατας flash.
το ιδιο θα κανεις επειτα με το image που θελεις.
εαν παλι εχεις προβλημα,πιθανον καποιο κολλημα εχει φαει το δεκτακι και θα μπεις σε περιπετειες.
τι image φοραγες μεχρι σημερα?

Τώρα είδα ότι στο site newnigma2.to εμφανίστηκε version 4.0.1. Επίσης ποιά η διαφορά μεταξύ image και LEAN image; 500 HD και 500 HD v2; Ποιό κατεβάζουμε σε ποιά περίπτωση; Μπερδεύτηκα...

το v2 ειναι ο καινουργιος 500hd.

Όταν λες καινούργιος, τι ακριβώς είναι. Και ξαναθέτω το ερώτημά μου, αν τυχόν ξεχάστηκε. Τι είναι το LEAN IMAGE για το newnigma (αν ξέρει κάποιος);

η v2 ειναι μια αναβαθμισμενη εκδοση του 500 και κυκλοφορησε πριν λιγο καιρο(κανα 2 μηνο).
η lean δεν ξερω τι εκδοση ειναι.
ψαξε να βρεις την τελικη o.e2 για τον 500hd.
υπ'οψιν οτι γενικοτερα οι o.e 2 εκδοσεις ειναι αρκετα βαρυτερες απο τις o.e 1.6 και λογικα θα δεις λιγο ζορι στον δεκτη σου.
αυτα απο εντυπωσεις χρηστων που εχουν δοκιμασει διαφορα image o.e2.(στις περισσοτερες περιπτωσεις beta).

Με συγχωρείς που ξαναρωτάω, δεν κρύβω την έλλειψη πείρας και γνώσεων που έχω, αλλά στο site της newnigma, βλέπω version 4.0.1. Πως αυτό "μεταφράζεται" σε "o.e ***" έκδοση;
Ευχαριστώ.

καλα κι"εγω μην νομιζεις οτι ειμαι επιστημονας..
πηγαινε στο satdreamgr.com,κανε μια εγγραφη και δες στα image o.e2 για τον 500hd,το τελευταιο newnigma2.
στα τελευταια post υπαρχει η final.θα δεις και αλλα θεματακια σχετικα με τον δεκτη σου στο σαιτ.

οποτε θες.
προσοχη γιατι δεν ξερω εαν θελεις αναβαθμιση και στον bootloader,'η εαν θα περασει μαζι με το image.
στην χειροτερη να σου βγαλει error και να χρειαστει να τον περασεις ξεχωριστα.
υπαρχει καποιο παιδι που το περασε να μας πει τι γινεται..?