Dreambox 500HD

Μα σκεφτηκε.
Eβαλε VDF display και τους δινει 300Ε.

εγω νομιζω πρεπει να γινουν κινησεις αλλες περα οτι ο δεκτης πρεπει να εχει οπωσδηποτε hdmi πρεπει να φτιαξουν ενα καλο tuner αιαισθητο ωστε να μπορουν ολοι να χαιροντε ολες τις συχνοτητες
linux κολπα μεσα ειμαι
αν προσθεθει και η δυνατοτητα 4:2:2 τι να πεις μετα
ομως αυτα ειναι απλες υποθεσεις και ονειρα και απλες σκεψεις δικες μας
αλλοι κανουν το κουμαντο σε αυτα τα θεματα:vroam:

Το προχωρησες πολυ.
Βαλε πρωτα το ΣΚΑΙ να δεις πως παιζει.....
Με το ΗDMI λες να παιζει καλυτερα ?

θα ελεγα δεν ειναι ωραιο να πιασουμε αυτην την κουβεντα τι θα επρεπε να γινει η το πως παιζει
το θεμα ειναι οτι εχουν αρχιζει και βγαινουν δεκτες με αλλα προσοντα και σε καλυτερες τιμες και εκει ειναι τα δυσκολα
εγω γενικα βλεπω τους δεκτες και την αγορα με αλλο ματι
θελω να πω οτι οι δυνατιτητες των δεκτων εχουν χωριστει σε πολλους δεκτες
αλλος κανει το ενα αλλος κανει το αλλο
το γενικο συμπερασμα το δικο μου ειναι πριν αγορασεις ψαξε τι θελεις να κανεις και μετα αγορασε
εμεις εδω στα forume ειμαστε προθυμοι να πουμε 5 πραματα σε εκεινον που ξεκιναει και να διαλεξει απο καθε πλευρα και για καθε δεκτη ξεχωριστα:singer:

Εγω δεν λεω σε κανεναν να μην παρει.
Απλα πες μου που ειδες αναφορες για δεκτες με συν και πλην απο ατομα που τους εχουν, να διαβασω και εγω........

εγω οτι δεκτης μου ηρθε στα χερια μου εγραψα αυτο ειναι στην κριση του καθενος να γραψει για τον δεκτη που διαθετει
οποιος το κανει αυτο για εμενα ειναι πολυ σημαντικο
στο φιναλε ειναι στην κριση του καθενος να γραφει οτι θελει αρκει βεβαια να ειναι σωστο γιατι σιγουρα απο καποιον αλλον θα την βρει που εχει το δεκτη και εκει δεν θα μπορει να κανει τιποτα

Παρε τοτε τον δεκτη για να δεις αν κανει blind scan,αν υποθεσουμε οτι κανει τα απαραιτητα ολα τα αλλα.
Αλλα αν δεν κανει ?
Πολλες φορες δεν καταλαβαινω τι γραφουμε εδω περα.
Ποιος ειναι ο σκοπος δηλαδη.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=51092

Για να επανελθουμε στο θεμα,ο δεκτης πρεπει να εχει
1 cardreder
2 CI
2 USB
1 component
1 HDMI
2 scart
1 wireless
vfd display

να μην ειναι πολυ μικρος και η πλακετα τροφοδοσιας ειναι διπλα με τα υπολοιπα και εχουμε θερμοκρασιες και να εχει καλη εικονα.
Και να κανει 250Ε

Και να κάνει upscale σε 1080p σαν τον AzBox ('οχι 1080ι) έτσι ώστε να μήν χάνεται το "p" όταν το κανάλι είναι 720p!

Re: Απάντηση: Dreambox 500HD

Καλά το "progressive" του Azbox άστο. Είναι διακοσμητικό.
Ο Dreambox έχει το autoresolution plugin για αυτή τη δουλειά.

Τι εννοεις για τον AZBOX ?
Ο dreambox παντως εχει μακραν τη χειροτερη εικονα.

Πες μου εσυ τα συμπερασματα σου και θα σου πω και εγω τι εχω δει και πιστευω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 500HD

Ο dreambox παντως εχει μακραν τη χειροτερη εικονα.
Ποιον Dreambox έχεις? Υπο ποιες συνθήκες έκανες τις δοκιμές?
Εγώ έχω και τους δύο, DM800 και Azbox Elite και οι δοκιμές εικόνας γίνονταν στις 46'' της TV (100 Hz) και τώρα στις 120'' του βιντεοπροβολέα.

Re: Απάντηση: Dreambox 500HD

Κάνε εναλλαγές μεταξύ 1080i και 1080p σε μεγάλη TV ή σε βιντεοπροβολή και πες μου τις διαφορές..

κανονικα μια μερα πρεπει να κανονησουμε να φαιρουμε ολοι τους δεκτες μας να κανουμε ενα μεγαλο τεστ για να δουμε πραγματικα τι γινετε
δεν νομιζω να εχουν ολοι βιντεοπροβολεα
ενταξει πολλες ιντσες τηλεοραση ισος αρκετοι τι να πουμε απο εκει και περα
ο καθενας λεει τις αποψεις του σε θεματα εικονας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 500HD

Ποιον Dreambox έχεις? Υπο ποιες συνθήκες έκανες τις δοκιμές?
Εγώ έχω και τους δύο, DM800 και Azbox Elite και οι δοκιμές εικόνας γίνονταν στις 46'' της TV (100 Hz) και τώρα στις 120'' του βιντεοπροβολέα.

Παρακατω.....
Συνεχισε.
Ασε εγω τι εχω.Θα σου πω μετα.

Δεν υπαρχει μονομαχια.
Απλως τι συμπερασματα εχει βγαλει ο καθενας σχετικα με αυτους τους 2 δεκτες.
Οποιος θελει γραφει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 500HD

Παρακατω.....
Συνεχισε.
Ασε εγω τι εχω.Θα σου πω μετα.

Πες μου εσυ τα συμπερασματα σου και θα σου πω και εγω τι εχω δει και πιστευω.

Κοίτα, όταν ισχυρίζεσαι ότι ένας δέκτης "έχει μακράν χειρότερη εικόνα" από κάποιον άλλο, για να σε παίρνουν στα σοβαρά πρέπει να το κάνεις με επιχειρήματα, Διαφορετικά είναι λόγια του αέρα.
Τις δικές μου απόψεις και συμπεράσματα για τις επιδόσεις των δύο δέκτων (DM800-Azbox) τις έχω γράψει κατ' επανάληψη και μάλιστα τεκμηριωμένα.
Αν έχεις να πεις κάτι, πες το και άσε τους γρίφους.

Οπως θα έχεις καταλάβει, είμαστε εκτός θέματος.

Οι συζητήσεις (και οι κόντρες) για το ποιος δέκτης έχει καλύτερη εικόνα και αν η εικόνα ενός συγκεκριμένου δέκτη είναι ή δεν είναι καλή για μένα είναι άσκοπη γιατί ο καθένας από εμάς κρίνει με τα δικά του "γούστα" και τα δικά του μάτια. Κάποιος μπορεί να σου πει πως η τηλεόραση που έχει π.χ F&U έχει ισοδύναμη εικόνα με μια LG ή Samsung ή Philips. Τι θα του πεις; Ότι έχει άδικο; Αφού αυτός κρίνει με το δικό του μάτι όχι το δικό σου. Θέλω να καταλήξω στο ότι όποιος λέει π.χ ο Azbox έχει καλύτερη εικόνα από τον Dreambox έχει δίκιο, όπως δίκιο έχει και αυτός που θεωρεί ότι ο Dreambox έχει καλύτερη εικόνα από τον Azbox.

Όταν φτάνεις σε λεπτομέρειες οι διαφορές πλέον είναι υποκειμενικές.
Όταν βάζουμε κάποια γενικά όρια έυκολα μετρήσιμα τότε οι διαφορές είναι αντικειμενικές.

Ο καθένας ας θεωρεί καλύτερο αυτό που βλέπει και ακούει εκείνος καλύτερο.
Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία του Audio-Video :)

Οι συζητήσεις (και οι κόντρες) για το ποιος δέκτης έχει καλύτερη εικόνα και αν η εικόνα ενός συγκεκριμένου δέκτη είναι ή δεν είναι καλή για μένα είναι άσκοπη γιατί ο καθένας από εμάς κρίνει με τα δικά του "γούστα" και τα δικά του μάτια. Κάποιος μπορεί να σου πει πως η τηλεόραση που έχει π.χ F&U έχει ισοδύναμη εικόνα με μια LG ή Samsung ή Philips. Τι θα του πεις; Ότι έχει άδικο; Αφού αυτός κρίνει με το δικό του μάτι όχι το δικό σου. Θέλω να καταλήξω στο ότι όποιος λέει π.χ ο Azbox έχει καλύτερη εικόνα από τον Dreambox έχει δίκιο, όπως δίκιο έχει και αυτός που θεωρεί ότι ο Dreambox έχει καλύτερη εικόνα από τον Azbox.

φιλε μου θα μου επιτρεψεις να διαφονησω
οι τηλεορασεις πραγματι εξελισοντε και θα εξελισοντε
οι δεκτες εχουν διαφορα στην εικονα και αυτο ειναι σιγουρο 100%
δυστιχως ολοι εμεις που γραφουμε εχουμε καποιοιους απο αυτους και οχι ολους
εγω εχω 3 αυτην την στιγμη και οι 3 εχουν διαφορετικη ποιοτητα εικονας στην ιδια τηλεοραση τεσταρισμενοι
φαντασου δηλαδη τι γινετε!!!!!