dreambox 500s και diseqc 2.1

pro8

New member
10 November 2009
12
αντιμετωπιζω ενα προβλημα..
εχω ενα dreambox και πιανω με 1 LNB τον hotbird E 13.
πηγα και πηρα ενα diseqc 2.1. ενα 2ετερο LNB και μια βαση που παιρνει 2 LNB επάνω και ολα αυτα για να εχω και τους 2 δορυφορους!
το προβλημα τωρα που ειναι...
ενας φιλος,μου ειπε οπως το ειχα να στρεψω το πιατο να βρω τον astra(οπως και εκανα)Και μετα να βαλω την βαση και στα δεξια του LNB(astra)
να βαλω το 2τερο LNB(hotbird) δηλ.παραπλευρα..
ο astra βρηκε σημα αλλα ο hotbird τιποτα...
τι κανω λαθος??

αντιμετωπιζω ενα προβλημα..
εχω ενα dreambox και πιανω με 1 LNB τον hotbird E 13.
πηγα και πηρα ενα diseqc 2.1. ενα 2ετερο LNB και μια βαση που παιρνει 2 LNB επάνω και ολα αυτα για να εχω και τους 2 δορυφορους!
το προβλημα τωρα που ειναι...
ενας φιλος,μου ειπε οπως το ειχα να στρεψω το πιατο να βρω τον astra(οπως και εκανα)Και μετα να βαλω την βαση και στα δεξια του LNB(astra)
να βαλω το 2τερο LNB(hotbird) δηλ.παραπλευρα..
ο astra βρηκε σημα αλλα ο hotbird τιποτα...
τι κανω λαθος??

Θα πρέπει το 2ο lnb που κοιτάζει hotbird να είναι δεξιότερα από το κεντρικό lnb (astra), όπως κοιτάς το πιάτο από μπροστά. Στη συνέχεια θα "παίξεις" με τη θέση του επάνω στη βάση.
Στον δέκτη θα ορίσεις τον hotbird στο diseqc AB (2η είσοδος) ενώ ο astra θα δηλωθεί στο diseqc AA (1η είσοδος). Φαντάζομαι έχεις σήμα στον astra δίχως να πειράξεις κάποια ρύθμιση από την αρχική εγκατάσταση.

Θα πρέπει το 2ο lnb που κοιτάζει hotbird να είναι δεξιότερα από το κεντρικό lnb (astra), όπως κοιτάς το πιάτο από μπροστά. Στη συνέχεια θα "παίξεις" με τη θέση του επάνω στη βάση.
Στον δέκτη θα ορίσεις τον hotbird στο diseqc AB (2η είσοδος) ενώ ο astra θα δηλωθεί στο diseqc AA (1η είσοδος). Φαντάζομαι έχεις σήμα στον astra δίχως να πειράξεις κάποια ρύθμιση από την αρχική εγκατάσταση.

Εχω μερικές ερωτήσεις.
1. diseqc 1.0 να δηλώσει? Επίσης για τις ρυθμίσεις fast diseqc και repear να είναι ναι ή όχι (αλήθεια τι ακριβώς κάνουν?)
2. Η ταχύτητα με την οποία αλλάζεις τα κανάλια επηρεάζετε από τους 2 δορυφόρους? Δηλ. Αν είμαι στον astra και αλλάζω εκεί τα κανάλια οκ. Οταν πάω στον hotbird πρέπει να υπάρχει κάποιοα μικρή υστέρηση ή να αλλάζει κατευθείαν? Αυτό και ανάποδα όταν περνάς από τον δεύτερο στον πρώτο δορυφόρο.
3. Είναι δυνατόν να επηρεάζει κάτι την απόδοση του diseqc? Δηλ. αν στην αρχή δουλεύει και μετά αρχίζει και καθηστερεί ή βγάζει tune falled μπορεί να επηρεάζεται π.χ. από την θερμοκρασία του δέκτη (ή ότιδήποτε άλλο??)
4. Αν το πιάτο είναι κέντρο για astra και παράκεντρα βάλεις τον hotbird πάίζει ρόλο αν θα μπει ο astra στην πρώτη είσοδο του diseqc ή στην δεύτερη? (αν και δεν το νομίζω)....
Ευχαριστώ..

1. Ναι. Diseqc 1.0 να δηλώσει. Τις άλλες ρυθμίσεις να τις αφήσει στο off.
2. Λογικά η εναλλαγή μεταξύ των δορυφόρων γίνεται πολύ γρήγορα και δεν είναι αισθητή.
3. Έχουν αναφερθεί ασυμβατότητες μεταξύ diseqc και δεκτών. Είναι να μην σου τύχει.
4. Δεν παίζει ρόλο, όπου θέλεις τους βάζεις.

Στον δέκτη θα ορίσεις τον hotbird στο diseqc AB (2η είσοδος) ενώ ο astra θα δηλωθεί στο diseqc AA (1η είσοδος). Φαντάζομαι έχεις σήμα στον astra δίχως να πειράξεις κάποια ρύθμιση από την αρχική εγκατάσταση

τα συνδεσα σωστα οπως τα λες και εχουν και τα 2 σημα καλο.
το προβλημα ειναι οτι ο hotbird δεν εχει σημα παρα μονο ο astra!
οταν τα δινω κανονικα μονα τους ξεχωριτσα τ καθενα δουλευουν μια χαρα!
τι μπορει ν φταιει?
μηπως δεν ειναι συμβατο το disecq?

τα συνδεσα σωστα οπως τα λες και εχουν και τα 2 σημα καλο.
το προβλημα ειναι οτι ο hotbird δεν εχει σημα παρα μονο ο astra!
οταν τα δινω κανονικα μονα τους ξεχωριτσα τ καθενα δουλευουν μια χαρα!
τι μπορει ν φταιει?
μηπως δεν ειναι συμβατο το disecq?

Αν έχεις δηλώσει σωστά τις ρυθμίσεις στον 500αρη, κάνε μια επανεκκίνηση του δέκτη. Σε μένα χρειαζόταν επανεκκίνηση μετά από κάθε αλλαγή στις ρυθμίσεις του diseqc για να πάρει τις αλλαγές.

Αν πάλι δεν δουλέψει, δοκίμασε αν μπορείς με άλλο diseqc.