Dreambox 7020 HD

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,061
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πριν λιγες ημερες (17-8-2012) παρελαβα το πρωτο μου *ονειροκουτι*και ηελα να σας γραψω για αυτο.
Ο λογος για το DreamBox DM 7020HD το οποιο ειναι και το πρωτο DreamBox που παιρνω.
Αν και αρκετα τα χρημματα (620 ευρω) δεν το μετανοιωνω.Πηγαινα για της Technomate το 6902 η' το 7102 αλλα κατι λογω διαθεσιμοτητας , κατι λογω που τα Dreambox ακουγουνται πιο πολυ εκανα την υπερβαση και το πηρα.
Ο λογος που πηρα αυτο ειναι πως ηθελα κατι ποιοτικο και με την σταθεροτητα και υποστηριξη της Dream Multimedia δεκτη δορυφορικο + Mpeg 4(Η264) δεκτη δηλαδη Combo για τα καναλια της Digea μιας και η TV μου δεν το υποστηριζει!
Ως συσκευασια ολα ΑΨΟΓΑ.Τελεια με αψογο Manual (Ισως το ωραιοτερο που εχω δει) , φανταστικο τηλεκοντρολ , καλωδιο HDMI 1.3 , USB Wifi Dongle , βιδες για τη στερεωση του σκληρου σας δισκου που σημειωτεον σηκωνει οποιον θελετε και τελος μια καρτα Registration ωστε να γραφτειτε στο VIP DreamBox Club-Forum.
Τωρα σχετικα με αυτο δεν θα σας πω και πολλα πραγματα γιατι την επομενη που το πηρα εφυγα για διακοπες.
Απο προχθες που εχω γυρισει πειραματιζομαι.Μεχρι στιγμης το εχω βαλει στο Rack με τα αλλα μηχανηματα και του προσθεσα και ενα σκληρο δισκο 750 GB SeaGate 3,5''.
Η εικονα του πρεπει να σας πω ακομη και με τα καναλια της Digea ειναι κρυσταλλινη.
Σαν χειρισμο ειναι ευκολο και ωραια γενικα τα μενου του.
Σχετικα με τα Images που λενε αλλοι συμφορουμιτες δεν τα καταλαβαινω και πολυ.
Δεν με πολυενδιαφερουν βεβαια γιατι νομιζω απο μονο του ειναι μια χαρα.
Μοναδικος μου προβληματισμος προς το παρον ειναι οτι ζεσταινεται αρκετα γιατι πρωτον δεν εχει ανεμιστηρακι.
Αρα εχει παθητικη ψυξη.
Βεβαια εδω φταιω και εγω που το εχω σε ενα Rack το οποιο και θα δειτε αλλα με μονο 1,5-2 εκατοστα αερα απο πανω αλλα σκοπευω να χαμηλωσω το ραφι και να του δωσω καμια 8-10 εκατοστα αερα.
Επισης χθες μετα που εβαλα τον σκληρο τον οποιο και βιδωσα με τις παρεχομενες βιδες εβαλα και καποια μπλε λαστιχακια στις βιδες τα οποια σαν αποστατες μοιαζουν.
Αφου εκανα και την εγκατασταση (φορματ) του δισκου τον δοκιμασα , εγραψα και ολα καλα.Ωραιοτατο σαν PVR λειτουργια.
Ομως μετα απο δεκα λεπτα λειτουργια μου συντονιζε κατι μεταλλικο και οταν σηκωνα λιγο το Dreambox σταματουσε.
Δηλαδη οταν δουλευε ο σκληρος συντονιζε.Ισως να παραεφιξα τις βιδες μεσα και κατι να ακουμπαει καπου και να συντονιζει.
Θα το βρω πιστευω!
Αυτα προς το παρον και σας παραθετω και καποιες φωτο να δειτε!
Οποιεσδηποτε συμβουλες , γνωμες , παρατηρησεις ευπροσδεκτες!

Attachments

• DreamBox DM 7020HD 1.jpg
    DreamBox DM 7020HD 1.jpg
    45.9 KB · Views: 389
  • DreamBox DM 7020HD 2.jpg
    DreamBox DM 7020HD 2.jpg
    47.1 KB · Views: 379
  • DreamBox DM 7020HD 3.jpg
    DreamBox DM 7020HD 3.jpg
    60.7 KB · Views: 377
  • DreamBox DM 7020HD 4.jpg
    DreamBox DM 7020HD 4.jpg
    54.7 KB · Views: 378
  • DreamBox DM 7020HD 5.jpg
    DreamBox DM 7020HD 5.jpg
    57.1 KB · Views: 376
  • DreamBox DM 7020HD 11.jpg
    DreamBox DM 7020HD 11.jpg
    60.2 KB · Views: 375
  • DreamBox DM 7020HD 6.jpg
    DreamBox DM 7020HD 6.jpg
    62.3 KB · Views: 375
  • DreamBox DM 7020HD 7.jpg
    DreamBox DM 7020HD 7.jpg
    89.1 KB · Views: 375
  • DreamBox DM 7020HD 8.jpg
    DreamBox DM 7020HD 8.jpg
    64.9 KB · Views: 372
  • DreamBox DM 7020HD 9.jpg
    DreamBox DM 7020HD 9.jpg
    64.2 KB · Views: 371
Re: DREAMBOX DM 7020HD - Τον παρέλαβα... - (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

καλοθεατος..!!
λογικα φοραει το image της dreambox.
αφου τον συνηθισεις λιγο,για να δεις και τις δυνατοτητες του μηχανηματος,ριχτου και κανα σοβαρο image.
υπαρχουν παρα πολλες επιλογες και θα ευχαριστηθεις αυτο που πληρωσες.

Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD - Τον παρέλαβα... - (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews..

Καλοθέατος! Θέλω να μας πεις όταν σηκώνει θερμοκρασία, αν έχει τα κολληματάκια του ή δουλεύει απροβλημάτιστα.

Re: DREAMBOX DM 7020HD - Τον παρέλαβα... - (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλορίζικο το εργαλειο..

Το μονο που δεν μου αρεσε τελευταια στην DMM ειναι το τηλεχειριστήριο,
για μενα ειναι ποιο ομορφο το προηγούμενο μοντελο.

Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD - Τον παρέλαβα... - (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews..

Λυνοντας ξανα το καπακι και ξαναβαζοντας το μου λυθηκε το θεμα με τον ηχο που συντονιζε οταν δουλευε ο σκληρος δισκος.Οποτε κατι δεν ειχα βιδωσει σωστα!
Τωρα σχετικα με την θερμοκρασια του εδωσα εναν αερα κατεβαζοντας το ραφι οσο ειναι ενα πακετο τσιγαρα σε υψος για να καταλαβετε και λυθηκε το θεμα μου με την θερμοκρασια.Τωρα επικρατουν λογικες θερμοκρασιες.
Λεω και εγω ενα τετοιο μηχανημα να μην ειναι μελετημενο σε αυτον τον τομεα.Οχι πως θα με χαλαγε η υπαρξη ενος ανεμιστηρα.
Επισης εκανα και ταξινομηση των καναλιων της Digea οπως ηθελα.Το εκανα σε ενα μπουκετο , το ονομασα το μπουκετο ''Digea'' και ολα καλα.Οσο τον δουλευω τοσο τον ευχαριστιεμαι.
Ωραια ειναι και η ρυθμιση για τον σκληρο δισκο να σταματαει η περιστροφη-λειτουργια του οταν δεν κανεις καποια ενεργεια.Σου δινει επιλογες μεταξυ 10 Sec,30 Sec,1 Min,2 Min,10 Min κ.τ.λ
Εσεις που μου προτεινετε να το βαλω?
Οσον αφορα την απενεργοποιηση προτιμω την πληρη απενεργοποιηση απο την απλη StandBy γιατι θεωρω ειναι καλυτερη...Εφοσον δεν προκειται πολυ αμεσα να τον ξαναενεργοποιησω, Σωστα?
Αυτα προς το παρον τα νεα και βλεπουμε.

Re: Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD - Τον παρέλαβα... - (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Revie

Βλεπω οτι υπαρχουν ακομα ρομαντικοι στο χωρο της δορυφορικης!!!!!!

Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλημερα σε ολους.
Κοιταζοντας την τρεχουσα εκδοση (λογισμικου) του Dreambox μου λεει 3.2.0 09-2011 ενω στο Site της Dream Multimedia λεει πως εχει βγει η 3.2.2 εκδοση.
Θελω να κανω την αναβαθμιση μεσω της οδου Lan χωρις δηλαδη να το συνδεσω με Mini Usb.
Διαβασα τις οδηγιες,κατεβασα και το αρχειακι με την nfi καταληξη αλλα οταν παω να κανω την διαδικασια δεν γινονται αυτα που υποσχονται η' κατι κανω λαθος εγω.
Κλεινω με γενικο ShutDown το μηχανημα , μετα ενω παραμενει σβηστο κλεινω και τον διακοπτη απο πισω.
Μετα με πατημενο συνεχομενα το Power στο μηχανημα και χωρις να το αφησω με το αλλο χερι ανοιγω τον διακοπτη απο πισω και εκει λενε πως θα επρεπε να μπει σε StopMode και οχι να κανει Boot και να ανοιξει κανονικα.
Ε το εκανα και 10 φορες.Δεν τα καταφερα και το παρατησα.
Στο κατω κατω μια χαρα δουλευει. Ετσι ειπα να το κανω μηπως και κερδισω κατι απο αυτη την αναβαθμιση.
Αν γνωριζετε κατι μου λετε!

Thanks!

Re: Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Μετα με πατημενο συνεχομενα το Power στο μηχανημα και χωρις να το αφησω με το αλλο χερι ανοιγω τον διακοπτη απο πισω και εκει λενε πως θα επρεπε να μπει σε StopMode και οχι να κανει Boot και να ανοιξει κανονικα.Thanks!

Όχι το Power, το πάνω βελάκι κρατάς πατημένο και ανοίγεις το διακόπτη από πίσω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Όχι το Power, το πάνω βελάκι κρατάς πατημένο και ανοίγεις το διακόπτη από πίσω!

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση.
Αν και θα το δοκιμασω οπως λες , σου αντιγραφω απο τις οδηγιες το κειμενο να δεις τι λενε.
Εκτος αν εχουν κανει λαθος η' για αυτο το Μοντελο ισχυουν διαφορετικα πραγματα:

9.3.2 With browser
With activated DHCP server
Requirements:
• PC with browser like. Firefox, Opera, Internet Explorer
• latest Software for your Dreambox, downloadable under www.dreambox.de
• 1 networkcable
• DHCP-Server
You need the image file you want to flash (downloadable under www.dreambox.de). Image files have the
extension “*.nfi”. You can’t flash other images like “*.img” files. Don’t try it - it won’t work.
If you connect your dreambox directly to the pc you need a “Cross-Over” networkcable, if you connect your
Dreambox to a switch/hub/router you need a (“common” networkcable - a so-called patchcable. To flash a
new image, you can use the second stage loader. It must be present and not broken. If the box isn’t booting
anymore, you can only flash it via the program DreamUP. (see Chapter 9.3.1 using the DreamUP program
on page 73).
The following steps assume you have a DHCP server. Usually dhcp-server is activated by default in delivery
condition of your router.
If you don’t have one, you have to setup an IP address in the bootloader’s serial setup. (see Chapter 9.3.2
Without DHCP-Server on page 77).
Power down the Dreambox, either using “shutdown” and by switching off by the power switch. Standby is
not enough!
1. Press and hold the Power-Button at the forntpanel.
2. Switch on your Dreambox. (Reconnect power-plug)
3. The text *** STOP *** should appear in the display. Now you can release the Power-Button.
Your dreambox is now in “Stopmode“.
4. Above the text *** STOP *** should appear an ip-address now, i.e. http://192.168.0.104. If
“DHCP” is still shown instead of an ip-address, the box still searches for a dhcp-server in your
network. Please wait a few seconds.
If there is no ip-address after about 30 seconds, check your dhcp-server settings and the cabling of
your network. If it keeps not working you have to setup an IP address in the bootloader’s serial setup.
(see Chapter 9.3.2 Without DHCP-Server on page 77).

Απάντηση: Re: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Δεν ξέρω από που πήρες το κέιμενο αλλά, δες εδώ...

http://www.dream-multimedia-tv.de/en/dm7020hd-flashing-browser
Τελικα φιλε μου ειχες απολυτο δικιο.
Να εισαι καλα.
Εχουν κανει λαθος τοσο στην ηλεκτρονικη οσο και στην εντυπη εκδοση οδηγιων που δινουνε μαζι με το μηχανημα.
Το εκανα λοιπον και ηταν παιχνιδακι.
Να εισαι καλα!

Re: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αν περίμενες λίγο θα έπαιρνες πολύ ανώτερο μηχάνημα στα ίδια χρήματα. Ο 7020HD έχει πλέον ξεπερασμένο hardware.

Απάντηση: Re: DREAMBOX DM 7020HD (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αν περίμενες λίγο θα έπαιρνες πολύ ανώτερο μηχάνημα στα ίδια χρήματα. Ο 7020HD έχει πλέον ξεπερασμένο hardware.

Και σε τι τιμή θα κυμαίνεται ο 7020 HD όταν με το καλό βγει το καινούριο μοντέλο DM ; Την προσωπική σου γνώμη θα ήθελα.

Πάνο, ποιο είναι το ανώτερο μηχάνημα στο οποίο αναφέρεσαι ???

Τι παραπάνω βρε παιδιά;
Ούτε το 25% των δυνατοτήτων δεν δουλεύω. Μια χαρα Ειναι.

Προς το παρόν είναι το καλύτερο μηχάνημα που κυκλοφορεί στην αγορά. Αν και όταν βγει καλύτερο βλέπουμε.

Προς το παρόν είναι το καλύτερο μηχάνημα που κυκλοφορεί στην αγορά. Αν και όταν βγει καλύτερο βλέπουμε.

O VU+ Ultimo είναι ανώτερος από τον DM7020HD, ενώ οι Xtrend ET9x00 είναι αντάξιοι και ίσως λίγο καλύτεροι (λόγω Opera και HbbTV που ακόμα είναι σε beta μορφή στον 7020HD). Ειδικά οι τελευταίοι είναι και στη μισή τιμή σχεδόν.

Αναφέρομαι κυρίως στον VU Duo2 και όχι στον Goliath. Στα λεφτά του DM7020HD θα είναι κλάσεις ανώτερος. Προσωπικά αυτόν αναμένω με αγωνία, έχω κάνει και pre-order στα 499 ευρώ.