Dreambox 800 HD PVR ανεμιστηράκι.

hondajim

New member
19 May 2008
17
Καλησπέρα,
ένα φιλαράκι έχει τον Dreambox 800 HD PVR τον κλώνο, και μου λέει ότι έχει πρόβλημα με το ανεμιστηράκι.
Ότι δηλαδή συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και όταν το έχει κελιστό. Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί το κάνει αυτό και τι μπορεί να κάνει?
Επίσης ο δέκτης έχει και μια κάρτα SIM. Σε τι χρησιμεύει?
:afro::afro::afro::afro::afro::afro:

Καλησπέρα,
ένα φιλαράκι έχει τον Dreambox 800 HD PVR τον κλώνο, και μου λέει ότι έχει πρόβλημα με το ανεμιστηράκι.
Ότι δηλαδή συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και όταν το έχει κελιστό. Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί το κάνει αυτό και τι μπορεί να κάνει?
Επίσης ο δέκτης έχει και μια κάρτα SIM. Σε τι χρησιμεύει?
:afro::afro::afro::afro::afro::afro:

το ανεμιστηράκι αν πέρνει απο την usb συνεχιζει να δουλεύει με κλειστό δέκτη...usb μήπως εννοείς?.

Δεν ξέρω για αυτόν τον 800αρι κλώνο που λες, αλλά ι γνήσιοι 500HD και 800HD SE που έχουν ανεμιστηράκι, συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και αν τον έχεις standby.

Δεν ξέρω για αυτόν τον 800αρι κλώνο που λες, αλλά ι γνήσιοι 500HD και 800HD SE που έχουν ανεμιστηράκι, συνεχίζει να δουλεύει ακόμα και αν τον έχεις standby.

Μη ξεχνάς πως ακόμη και standby οι Dreambox συνεχίζουν να "εκτελούν" κάποιες προγραμματισμένες εργασίες (cron jobs) όπως είναι η άντληση πληροφοριών EPG κλπ καθώς και CS, οπότε το μηχάνημα στην πράξη συνεχίζει να είναι ανοικτό και πολλά από τα υποσυστήματά του μπορεί να βρίσκονται σε λειτουργία όπως επεξεργαστής, δίκτυο, usb, πόσο μάλλον το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή, ακόμη και σε κατάσταση αναμονής!

Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως σε κλώνους είναι πως το ανεμιστηράκι είναι κάκιστης ποιότητας και μετά από λίγες μέρες λειτουργίας είναι για αλλαγή πράγμα που δεν είναι εύκολο για έναν κοινό χρήστη γιατί απαιτεί τουλάχιστον την απομάκρυνση του tuner. Το ανεμιστηράκι μάλιστα είναι τόσο ιδιαίτερο που δύσκολα θα βρει κανείς στην αγορά ίδιων διαστάσεων.

Αυτό πάντως που παρατήρησα σε νεώτερους κλώνους (sim2.01 με το νέο Μ tuner) είναι πως το ανεμιστηράκι σταματά να δουλεύει σε κατάσταση αναμονής, σε αντίθεση με τους παλιότερους κλώνους.

ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΦΟΡΟΥΜ.
ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑΚΙ ΣΕ DREAMBOX ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΒΗΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ STANDBY O ΔΕΚΤΗΣ.
ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑ ΣΤΟ PIN 8 ΤΟΥ SCART ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ PIN 21(ΓΕΙΩΣΗ-ΤΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ) ΤΟΥ SCART.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ SETTINGS TOY SCART-> ASPECT RATIO ΣΕ 4:3.
4:3=9.5-12ν, 16:9=5-8ν.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ....
dsc05343.jpg

dsc05344p.jpg

scart20fan.jpg

scart20pin20set20up.jpg

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις συμβουλές σας. Να είστε όλοι καλά. :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

το ανεμιστηράκι αν πέρνει απο την usb συνεχιζει να δουλεύει με κλειστό δέκτη...usb μήπως εννοείς?.

Δεν ξέρω θα σε γελάσω. Το ανεμιστηράκι δουλεύει και σε stand by. Όλη νύχτα αν το αφήσεις δουλεύει.

Παιδιά το θέμα του ανεμιστήρα μπορεί να είναι σοβαρό ιδιαίτερα σε κλώνους οι οποίοι κατά τεκμήριο, έχουν ευτελή υλικά κατασκευής!

Το να μη δουλεύει ο ανεμιστήρας, και ειδικά επειδή αυτός ανήκει στον επεξεργαστή είναι ένα ρίσκο που αναλαμβάνει ο καθένας και το οποίο πρέπει να γνωρίζει. Αν ο ανεμιστήρας έψυχε το κουτί και πιθανών κάποιον εσωτερικό δίσκο δε θα υπήρχε θέμα.
Ο επεξεργαστής συνεχίζει να δουλεύει (έστω και σε χαμηλότερο ρυθμό) και σε standby!

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να καταθέσω την
αποψή όντας κάτοχος ενός dream800clone εδώ και ένα χρόνο.
Ποτέ δεν ασχολήθηκα τόσο σοβαρά με την θερμοκρασία του
δεκτη και οποιουδήποτε άλλο δεκτη είχα στην κατοχή μου,
γιατι θεωρώ πως ειναι φτιαγμένα για να αντέχουν σε τετοιες
συνθήκες.
Το να υπάρχει ενας ανεμυστήρας μέσα ή έξω καλό κάνει.
Μέχρι εκεί.....ο δεκτης μου στον χρονο που τον έχω είναι
συνέχεια σε standby έκτος απο τις φορες που χρειαστηκε
να τον μετακινήσω ή να εκλεισε απο διακοπή ρευματος.
Με σκληρό 2.5αρι μέσα και δεν μου εχει δημιουργήσει
κανενα κόλλημα η οτιδήποτε αλλο πρόβλημα.

Εναν rellok400s που τον έχω 5 χρόνια τώρα με 3.5αρι σκληρό
και ανεμυστηράκι της πλακας που είχε μέσα, αν εβαζες το χέρι
σου απανω στον δεκτη μετα απο 3-4 ωρες λειτουργίας νόμιζες
πως θα στο κάψει.
Ο δεκτης ακόμα και τώρα είναι σε αριστη κατασταση.

Δεν χαλάνε τόσο ευκολα οι δέκτες απο τετοια θέματα!