Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

πιθανών να μην έχεις επιλέξει από τον δέκτη (image) να στέλνει data από την DVI έξοδο.

Επέλεξα έξοδο dvi 1080...και όμως τίποτα...

Καμια φορα δεν κουμπωνει καλα το βυσμα του DVI στον DM, πιεσε το αρκετα για να εισαι σιγουρος...

Για σύνδεσέ τον και με scart ώστε να δεις σίγουρα, μηπως και έχει καποιο πρόβλημα ο δέκτης και μετα παίξε με τις ρυθμίσεις βίντεο και το dvi

Τελικά όλα καλά με προσαρμογέα dvi σε καλώδιο hdmi...Κόντεψε να με τρελλάνει,δεν δούλευε αν και του άλλαξα 2 καλώδια!!!!!:guitarist::guitarist::guitarist:

LG 50PS7000.Δεν έφταιγε η τηλεόραση όμως...

ώπα ώπα το έχω αναφέρει και παλαιότερα εγώ αυτό.

Αν δεν βάλεις το καλώδιο που είναι στη συσκευασία απλά δεν λειτουργεί.

Εγώ δοκίμασα από άλλο πιο καινούργιο dm800 καλώδιο dvi=>hdmi και δεν έπαιζε στον προηγούμενο dm800 !!!

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγώ πάντως έβαλα ένα απλό καλώδιο hdmi-hdmi και χρησιμοποίησα αντάπτορα dvi-hdmi και έπαιξε μια χαρά. Και ο ήχος εννοείται.

Κι εγώ χρησιμοποιώ ένα δικό μου καλώδιο DVI -> HDMI και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Παρομοίως, καλώδιο του εμπορίου (καλύτερης ποιότητας από το μαμίσιο) και παίζει μια χαρά.

Καλησπέρα φίλοι του φόρουμ ! Χρειάζομαι τα φώτα σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Ίσως είναι και λιγάκι χαζό (και εκτός θέματος) απλά θα ήθελα κάποιος ειδικός από εδώ μέσα που ασχολείται να μου απαντήσει γιατί με βασανίζει καιρό τώρα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν έχω μια 32άρα Samsung (TFT/LCD) στην οποία έχω επιλεγμένο από το τηλεκοντρόλ μέσω του κουμπιού P. Size την επιλογή " 16:9 ". Στον δέκτη μου (DM-500) έχω επιλέξει στο μενού " ρυθμίσεις εικόνας/ήχου " την επιλογή " 16:9 " ενώ παλιότερα είχα επιλεγμένο το " 4:3 Letterbox ". Ποιο είναι το σωστό για να βλέπω σωστά τα κανάλια με κάδρο 16:9 ;
Αφορμή για το όλο μπέρδεμα ήταν η αγορά και χρήση ενός 800άρι τον οποίο σύνδεσα με το καλώδιο HDMI του DM σε μια από τις τρεις HDMI εισόδους μιας 42 Samsung (TFT/LCD). Στον 800άρι έχω επιλεγμένο : Έξοδο video DVI, Λειτουργία 1080i, Εμφάνιση περιεχομένου 4:3 ως Κλιμάκωση, Εμφάνιση περιεχομένου 16:9 ως Κλιμάκωση. Είναι σωστά αυτά που έχω επιλέξει ; Το όλο μπέρδεμα έχει να κάνει με το ότι στην τηλεόραση που έχω τον 800άρι στα 16:9 κανάλια με αυτές τις ρυθμίσεις που ανέφερα στον 800άρι και με την επιλογή P. Size " 16:9 " πλέον δεν βλέπω τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω στην εικόνα. Στον 500άρι όταν είχα την επιλογή " 4:3 Letterbox " τις έβλεπα, τώρα που έχω επιλέξει και εκεί " 16:9 " δεν τις βλέπω ούτε εκεί. Είναι λάθος η αντίληψη που έχω ότι η 16:9 εικόνα πρέπει να έχει τις μαύρες μπάρες πάνω - κάτω ; Γιατί μάλλον από εκεί ξεκινάει το όλο το μπέρδεμα στο μυαλό μου... Ουφ ! Αυτά και ελπίζω να βγάλετε άκρη σχετικά με τον προβληματισμό μου. :grinning-smiley-043

Η σωστή επιλογή και στους δύο δέκτες είναι 16:9 γιατί αυτό είναι το format της τηλεόρασης σου.
Σε μια κανονική 16:9 εκπομπή δεν θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Αυτό όμως θα συμβαίνει αναγκαστικά στις κινηματογραφικές ταινίες που έχουν κάδρο π.χ. 2.35:1. Σε αυτή την περίπτωση για μη βλέπεις μαύρες μπάρες χρειάζεσαι μια οθόνη με λόγο πλευρών 21:9!

Last edited:

Παιδιά έχω 2 άλυτα πρόβληματα στον dm800. Έχω κάνει mount έναν φάκελο movie (απο το pc μου), απο τον οποίο βλέπω στο media player τα αρχεία που περνάω. Παρά τις προσπάθειες μου (ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ) δεν μπορώ να εγγράψω με τίποτα στο φάκελο. Επίσης όταν βάλω ένα αρχείο στο φάκελο και πάω να το παίξω απο το media player, παίρνω το μήνυμα ότι δεν έχω εγκαταστήσει το gstreamer plugin και μετά ο dm κρασάρει! Για την ιστορία τρέχω το gemini2 4.40.

Η σωστή επιλογή και στους δύο δέκτες είναι 16:9 γιατί αυτό είναι το format της τηλεόρασης σου.
Σε μια κανονική 16:9 εκπομπή δεν θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Αυτό όμως θα συμβαίνει αναγκαστικά στις κινηματογραφικές ταινίες που έχουν κάδρο π.χ. 2.35:1. Σε αυτή την περίπτωση για μη βλέπεις μαύρες μπάρες χρειάζεσαι μια οθόνη με λόγο πλευρών 21:9!
AlexT ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την απάντηση σου... :grinning-smiley-043

Παιδιά έχω 2 άλυτα πρόβληματα στον dm800. Έχω κάνει mount έναν φάκελο movie (απο το pc μου), απο τον οποίο βλέπω στο media player τα αρχεία που περνάω. Παρά τις προσπάθειες μου (ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ) δεν μπορώ να εγγράψω με τίποτα στο φάκελο. Επίσης όταν βάλω ένα αρχείο στο φάκελο και πάω να το παίξω απο το media player, παίρνω το μήνυμα ότι δεν έχω εγκαταστήσει το gstreamer plugin και μετά ο dm κρασάρει! Για την ιστορία τρέχω το gemini2 4.40.

το gemini δεν δίνει την δυνατότητα εγγραφής σε δίσκο που έχεις κάνει mount από το pc. τουλάχιστον όχι αυτόματα, αν γίνεται με telnet με κάποια εντολή δεν ξέρω. σε άλλα images που χρησιμοποιώ εγώ (newnigma και nemesis) στον mount editor έχει την επιλογή "use as HDD replacement" και αν επιλέξεις ναι, τότε μπορείς να κάνεις εγγραφή κανονικά!!

στο δευτερο θέμα, θυμάμαι παλιότερα που είχα ένα δανεικό dm800 ότι μου έβγαζε και μένα αυτό το μύνημα. τώρα που δοκίμασα στον δικό μου ενα μικρό mkv, το Newnigma μου το επαίξε μια χαρά!!

Οπότε η λύση που προτείνεται είναι η αλλαγή Image;

Οπότε η λύση που προτείνεται είναι η αλλαγή Image;

έτσι κι´αλλιώς καλό είναι να έχεις μια εικόνα από όλα τα image που κυκλοφορούν.
αν έχεις κανά usb stick παίξε με barry allen και multiboot να τα έχεις όλα μαζί και να τα συγκρίνεις πιο εύκολα...

1) Άλλαξε το όνομα του φακέλου από movie σε dm800 (ή κάτι τέτοιο)
2) Μέσα στον φάκελο dm800 δημιούργησε άλλο φάκελο με όνομα movie
3) Κάνε mount το φάκελο dm800 στον 800άρη. Αν τον κάνεις mount στο /media/hdd ίσως "παίξει" αμέσως.

α) Αν δεν παίξει κάνε mount τον φάκελο dm800 σε άλλο φάκελο του 800άρη
β) Δοκίμασε να μπεις με telnet στον 800άρη και δώσε

ln -s /media/sda1 /media/hdd (Άλλαξε τα έντονα γράμματα με το σημείο στο οποίο έγινε mount ο δίσκος από τον Η/Υ σου.)

Καλή επιτυχία.

Ποιες ακριβώς οδηγίες ακολούθησες? εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα! τι ακριβώς έκανες (βήμα-βήμα) - μήπως μπορέσω και βοηθήσω.
Σε κάθε περίπτωση δες το παρακάτω - δουλεύει! http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44002

Last edited: