Dreambox 800 HD

Re: Πρόβλημα με το drembox 800 γνήσιο

Έβαλες μετά image για SSL84; Κολλάει πάλι στο ίδιο σημείο;

Έχεις πάνω δίσκο ή USB συσκευές; Αν ναι, αποσύνδεσέ τα όλα και ξαναδοκίμασε.

Επίσης δοκίμασε χωρίς το καλώδιο της κεραίας. Μπορεί να βραχυκυκλώνει κάτι εκεί.

Ναι έχω Βάλη 2 διαφορετικά imange το δοκίμασα χωρίς να έχει κάτι άλλο επάνω αλλά συνέχιζε να το κάνη
Τώρα με το 84 δεν κάνη επανεκκίνηση αλλά κολάι στο 1/3 περίπου ι μπάρα boot

Θορυβος στην εξοδο video του scart

αγορασα ενα modulator για μοιρασω εικόνα και διαπιστωσα οτι εχει προβλημα η εξοδος του scart. βγαζει θορυβο και με τον ενισχυτη του modulator ενισχυεται και γινεται πολυ κουραστικος.
εβαλα ενα scart to rca και παρατηρησα πως αμα ειναι συνεδεμενο μονο το video εξακολουθει να υπαρχει ο θορυβος. αμα βγαλω το video και αφησω τα 2 audio ο θορυβος εξαφανιζεται και ακουγεται κανονικα.
να ειναι θεμα software του dream αποκλειεται ε? γτ να βγαζει θορυβο στο video output?!

Ναι έχω Βάλη 2 διαφορετικά imange το δοκίμασα χωρίς να έχει κάτι άλλο επάνω αλλά συνέχιζε να το κάνη
Τώρα με το 84 δεν κάνη επανεκκίνηση αλλά κολάι στο 1/3 περίπου ι μπάρα boot

Δοκίμασε να βάλεις το παλαιότερο gemini 5.1
Αν σου δουλέψει είναι το ίδιο θέμα που είχα και εγώ με γνήσιο dm800 και δε βρήκα λύση (τώρα τρέχει gemini 5.1).

Re: Θορυβος στην εξοδο video του scart

καποιος να βοηθησει με τον θορυβο απο το scart?? μπορει να ειναι θεμα γειωσης?

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

με rca δοκιμασα και διαπιστωσα οτι ο θορυβος βγαινει μονο στο video output. το scart δουλευει μια χαρα οταν το συνδεω με το dvd player..

Καλησπερα και χρονια πολλα
πριν λιγο εκανα μια γκαφα. Ειχα μπει με filezilla στο μενου του DM 800 και καταλαθος διεγραψα ενα αρχεια var.tar.gz στο var/ect. και μου αποσυνδεθηκε. Τι restart , τι ρεσετ του εχω κανει τπτ. δν συνδεεται με το ftp τωρα. Εχει πανω E2 gemini. Καμια βοηθεια? (ναι ειμαι νεοπας και με εφαγε η περιεργεια τελικα)
Ευχαριστω πολυ

Σειριακό και upload το image πάλι...

Καλημερα.
Λογω αναβαθμισης τηλεορασης εκανα αναβαθμιση στον δεκτη και απο τον 500 πηγα στον 800.
Το θεμα μου ειναι οτι το καλωδιο που εχει μεσα ειναι 1,5 μετρο και δεν φτανει
Δοκιμασα ενα ανταπτορα dvi to hdmi δουλευει μεν αλλα εχει καποιες απωλειες στην ποιοτητα.
Το ερωτημα μου ειναι υπαρχει καποιος να εχει παρει καλωδιο Dvi to Hdmi και να περναει και ο ηχος?
Γιατι αυτο σκεφτομαι να κανω ωστε να μην εχω απωλειες απλα εχω ενα ενδοιασμο στον ηχο αν θα περναει
Ευχαριστω

Παρε μιa προεκταση HDMI και θα εισαι ΟΚ.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημερα.
Λογω αναβαθμισης τηλεορασης εκανα αναβαθμιση στον δεκτη και απο τον 500 πηγα στον 800.
Το θεμα μου ειναι οτι το καλωδιο που εχει μεσα ειναι 1,5 μετρο και δεν φτανει
Δοκιμασα ενα ανταπτορα dvi to hdmi δουλευει μεν αλλα εχει καποιες απωλειες στην ποιοτητα.
Το ερωτημα μου ειναι υπαρχει καποιος να εχει παρει καλωδιο Dvi to Hdmi και να περναει και ο ηχος?
Γιατι αυτο σκεφτομαι να κανω ωστε να μην εχω απωλειες απλα εχω ενα ενδοιασμο στον ηχο αν θα περναει
Ευχαριστω
Από όσο γνωρίζω ο ήχος σε αυτά τα καλώδια, (DVI to HDMI), περνάει κανονικά όταν πρόκειται για επικοινωνία TV και δέκτη.
Ο ήχος δεν περνάει μόνο αν χρησιμοποιήσεις το ίδιο καλώδιο για να συνδέσεις την TV σου με υπολογιστή.
Ας επιβεβαιώσει όμως και κάποιος που το έχει δοκιμάσει. Μη σε πάρω και στο λαιμό μου...

Last edited:

Εγώ, λόγω προβληματικού αρχικά καλωδίου, αγόρασα DVI-HDMI και δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον ήχο. Ο corduroy27 σωστά τα λέει..

302 σελίδες νήμα και συνεχίζει...μήπως να αλλάζαμε τον τίτλο...χαμογελάω κάθε φορά που το βλέπω να εμφανίζεται στα νεά μηνύματα!

Για πείτε μου ρε παιδιά.
Αν στον DM800 HD έχεις USB Tuner πάνω για επίγειο ψηφιακό... και κάνεις εγγραφή επίγειου ψηφιακού καναλιού,
μπορείς να χρησιμοποιήσεις απροβλημάτιστα τον δορυφορικό δέκτη;

Θέλω να πω, κάνεις κανονικά zapping άφοβα τα κανάλια στο δορυφορικό, χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό
η εγγραφή που γίνεται στον σκληρό δίσκο από το USB Tuner; (διακοπές σπασίματα κλπ.)
Με ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της απροβλημάτιστης εγγραφής από επίγεια ψηφιακά κανάλια (και από ΕΡΤ HD).
Επίσης, λειτουργούν κανονικά οι δυνατότητες των USB Tuner για προγραμματισμένες εγγραφές μέσα από το μενού του δέκτη;

Με γνώμονα τα παραπάνω, έχετε να προτείνεται κάποιο USB Tuner που να μην έχει θέματα σ' αυτούς τους τομείς;
Ας διευκρινιστεί αν έχει ελεγχθεί και η εγγραφή σε Full HD πρόγραμμα, (από ΕΡΤ HD) με ταυτόχρονη θέαση δορυφορικού προγράμματος...

Δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές του δέκτη, (επεξεργαστής-μνήμη) επαρκούν για τα παραπάνω.
Αν ναι πάντως, νομίζω ότι θα κινηθώ άμεσα για την αγορά του...

Last edited:

λοιπον μαλλον θα παρω ενα καλωδιο να δοκιμασω γιατι τελικα με την μουφα υπαρχουν καποιες ελαχιστες απωλειες.
Αφου εχει δοκιμαστει και δεν υπαρχει θεμα τοτε νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση
ευχαριστω για τις απαντησεις

Πέρασα σε δέκτη φίλου το GP3-dm800_20111215
Έκανα κανονικά Αρχικοποίηση του εσωτερικού, (από τον δέκτη) αλλά δεν έχω καταφέρει να τον δει το DCC (Dreambox Control Center)!!!
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν φταίει το Image ή ο σκληρός αλλά δε λειτουργούν τα χρωματιστά πλήκτρα.
Πατάω π.χ. το κόκκινο, (για εγγραφή) και μου βγάζει αυτό το μήνυμα

m7dmhs.jpg

Αντίστοιχα μηνύματα μου βγάζει πατώντας και τα άλλα τρία χρώματα...
Θυμάμαι ότι του είπα περάσει κάποιο Plugin για να ορίζει ποιο χρώμα να κάνει τι αλλά δε το βρίσκω.
Πείτε μου αν ξέρετε ποιο είναι ώστε να το περάσω και να δω μήπως δεν έχει γίνει σωστή αναγνώριση του σκληρού.
(στο Info πάντως τον δείχνει κανονικά με full χώρο ως Free, όπως και στο μενού με τις ρυθμίσεις)

με newnigma 3.3.1 εγκατεστησα μεσα απο το πανελ του , το mgcamd 1.35a και το mgcamd config...Μπορει καποιος να μου πει (εστω και σε π.μ) τι αρχεια πρεπει να υπαρχουν μετα την εγκατασταση και σε ποια path?
γιατι κατι μου λεει οτι δεν γινεται σωστη εγκατασταση..