Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

τι εννοεις?αυτη την στιγμη δειχνει την ip και το **stop**
παρολο που το flash ειναι 100%
ο δεκτης δεν δειχνει τπτ στην tv..τι κανω?

οκ πατησα το on/off κ ολα οκ.σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναι ο πρωτος dm..

κρατας πατημενο το κουμπι ον/οφ που ειναι διπλα απο την οθονη και του δινεις ρευμα του δεκτη μολις γραψει στο display του δεκτη stop αφηνεις το κουμπι ον/οφ και τοτε γραφει την ΙΡ πανω απο το stop την βαζεις στον ΙΕ και ανοιγει μια οθονη ποθ στην κατω μερα γραφει device info upgrade πατας εκει και σε παει στο Firmware upgrade και επιλεγεις το αρχειο πατας φλας.............

η καρτα της νοβα πως μπαινει?το "μεταλλικο" πανω?
μπορει καποιος να μου πει τι να περασω απο plugin..?emu klp..και πμ δεχομαι:D

Last edited:

Δεν άντεξα στον πειρασμό και έτσι ο DM800 (αυτό το μικρούλι) από χθες αναπαύεται πάνω από το πιστό σκυλί που αισίως συμπληρώνει μια 7ετία τον DM7000.

-Κατευθείαν φόρτωσα Gemini.

-Το Enigma2 έχει διαφορετική δομή από το Enigma1 αλλά ευτυχώς έχει links και κάποιος συνηθισμένος στο Enigma1 δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

-Αυτό που είναι τελείως διαφορετικό (μάλλον είναι θέμα του Enigma2) είναι το σετάρισμα των motorised settings. Προσοχή για όσους έχουν Vbox II positioner επιλέξτε advanced στα settings του tuner και απενεργοποήστε το USALS για να μπορέσετε να βάλετε το stored position που έχετε ήδη.

-Το tuner του είναι πολύ πιο ευαίσθητο από του DM7000 (αυτό έλειπε), περίπου το ίδιο με της FloppyDTV S2 (άλλωστε είναι ALPS και των 2) και μάλλον χειρότερο του Humax HDCI 2000. Πιστεύω όμως ότι θα βελτιωθεί με τον καιρό λόγω των νέων firmware που θα κυκλοφορούν.

-Στο θέμα της εικόνας δεν έμεινα άφωνος. Θεωρώ (υποκειμενικό) ότι ο Humax HDCI έχει καλύτερη εικόνα. Μου φάνηκε πολύ φωτεινή. Βέβαια ο DM800 έχει στo μενού του 2 "πρωτόγονα" patterns για περαιτέρω ρυθμίσεις. Προσωπικά είχα την αίσθηση ότι η εικόνα στα 720p είναι πιο "ζωντανή" από τα 1080i.

-Ο ήχος περνά (ακόμα και AC3) κανονικά μέσω DVI στον ενισχυτή. Είχα διαβάσει σε ξένα fora ότι κάποιοι είχαν πρόβλημα. Εγώ δεν διαπίστωσα κάτι.

-Ταχύτατος στην εναλλαγή καναλιών. Άλλωστε Dreambox είναι....

-Πέρασα τα motorised settings του vhannibal (τα αγαπημένα μου) και παρατήρησα ότι για μερικά κανάλια είχε σβήσει τα ονόματα. Αν τα επέλεγες όμως και υπήχε επιτυχής συντονισμός το όνομα επανεμφανιζόταν και αποθηκεύοταν.

- mgcamd και CCcam δουλεύουν κανονικά

- Hard disk δεν έχω βάλει ακόμα οπότε δεν μπορώ να σας πω για εγγραφές.

- Ο DM7000 παραμένει στο rack. Και νομίζω ότι θα παραμένει για αρκετό καιρό ακόμα. Θηρίο ο άτιμος! Ένα μηχάνημα που έχει αποσβέσει για τα καλά τα λεφτά του. Ελπίζω και ο μικρούλης DM800 να ακολουθήσει τα βήματα του....

-Αυτό που είναι τελείως διαφορετικό (μάλλον είναι θέμα του Enigma2) είναι το σετάρισμα των motorised settings. Προσοχή για όσους έχουν Vbox II positioner επιλέξτε advanced στα settings του tuner και απενεργοποήστε το USALS για να μπορέσετε να βάλετε το stored position που έχετε ήδη.
Παλι καλα που το ειπες γιατι οσο κι αν εψαχνα δεν εβρισκα πως να ρυθμισω το vbox...
Που πηγαν και το κρυψαν κι αυτοι!

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Με μια πρώτη εκτίμηση το μηχανάκι ¨φυσάει¨( όχι δεν πήρα ανεμιστήρα)

Δείχνει να δουλεύει κανονικά σε όλα τα επίπεδα , γράφει κανονικά και στο σκληρό και τηρεί κατά κανόνα το ο έχων δύο χιτώνες τους μοιράζεται με τους φίλους του.
Μας λαχτάρισε αρκετά την ώρα της αναβάθμισης αλλά αυτά θα μας τα πει καλύτερα ο Αλέξης σε νέο θέμα που θ ακολουθήσει

Συμπέρασμα : Μικρός είναι μόνο στο μάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πήγε στο 200%?
Στο ένα ναι , ο άλλος πέθανε επιτόπου την ώρα της επανεκκίνησης. Ευτυχώς όμως ο χρόνος που είναι ο καλύτερος γιατρός τον επανέφερε στη ζωή.

Και εγω τον πηρα χτες αλλα ως ασχετος με τους dreambox εχω χαθει.
Εχω ερωτησεις να σας κανω.
Α.Με τι και πως περναμε image σε usb (barry allen)????
B.Κατι μαλλον δεν εχω κανει καλα στο σετταρισμα του diseq 1.1 και δεν μου βρισκει ολους τους δορυφορους (8) και στο autoscan μου βγαζει 670 καναλια και στους φακελους μετα ειναι ολα ανακατεμενα.
Θα ηθελα την βοηθεια σας
Regards dbfan

εχω τον dm200...κατα κυριο λογο παρακολουθω eurosport και ειδα οτι εχει αρχισει να παιζει αρκετα προγραμματα και σε hd.
ειναι ο μαναδικος δεκτης της dreambox που ειναι hd?
ποσο στοιχιζει περιπου?

Είναι ο μοναδικος εν αναμονή του Dreambox 8000 HD PVR. Κοστίζει 450 Ευρώ και είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή απο την Satsonix.

http://www.satsonix.gr/PRICE LIST.html

Last edited:

Είναι μικρός και πολύ όμορφος...

Μια απορία λόγω της έλλειψης εμπειρίας. Στο διαμέρισμα μου έχει δίπλα στην πρίζα της TV, πρίζα για το δορυφορικό σήμα. Επάνω στην ταράτσα έχει 2 πιάτα (Astra, Hotbird) και αυτα κατεβαίνουν σε ένα καλώδιο. Ti σεταρισμα πρέπει να επιλέξω για το DVT-S;

Συγχωρίστε την άγνοια μου...

Εναι ο πρωτος dreambox (linux) δεκτης και εχω χασει τα αυγα και τα πασχαλια.PLI image του εβαλα ευκολα,τωρα προσπαθω με ucals να του βαλω δορυφορους (εχω κινητο πιατο).χθες κατεβασα απο το menu (cccam,mgcam και αλλα "κινεζικα) επελεξα cccam αλλα φυσικα τιποτα !!! Εχει κανενας καποιο link για αρχαριους να ανοιξω τα στραβαδια μου ;Καθε βοηθεια δεκτη.Παντως που θα παει θα βγαλω ακρη.Ευχαριστω-bye-

Είναι μικρός και πολύ όμορφος...

Μια απορία λόγω της έλλειψης εμπειρίας. Στο διαμέρισμα μου έχει δίπλα στην πρίζα της TV, πρίζα για το δορυφορικό σήμα. Επάνω στην ταράτσα έχει 2 πιάτα (Astra, Hotbird) και αυτα κατεβαίνουν σε ένα καλώδιο. Ti σεταρισμα πρέπει να επιλέξω για το DVT-S;

Συγχωρίστε την άγνοια μου...
Πας menu-παραμετροποιηση-service searching-εγκατασταση tuner-πατας οκ στο tuner A που σου βγαζει και βαζεις mode παραμετροποιησης-απλα (το διαλεγεις με τα βελη αριστερα-δεξια του τηλεκντρολ) diseq mode-diseqc A/B και μετα οριζεις πορτα Α τον ενα και πορτα Β τον αλλο(πρεπει να ξερεις πως τα εχουν οριση στην ταρατσα)
Αυτα.
Regardsdbfan

η καρτα της νοβα πως μπαινει?το "μεταλλικο" πανω?
μπορει καποιος να μου πει τι να περασω απο plugin..?emu klp..και πμ δεχομαι:D
Τα ίδια είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι και εγώ.... Μήπως δηλ βάζω ανάποδα την κάρτα. Όπως έχω ξαναγράψει όμως σε προηγούμενο μου post, δεν μπορούσε να δει τη κάρτα μου (ver.4) το ccc@m ver. 2.0.8 με Image PLi. Γιαυτό και την έβαλα τελικά στον 500αρη που έχω. Τώρα όμως έχει κυκλοφορήσει το 2.0.9 το οποίο διαφημίζει fix για τον 800αρη καθώς και το gemini οπότε λογικά το πρόβλημα πρέπει να ήταν το emu και θα έχει διορθωθεί (δεν πρόλαβα να το ξαναδοκιμάσω).
Οπότε βάλε αυτά και δες τι γίνεται

Τα ίδια είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι και εγώ?.... Μήπως δηλ βάζω ανάποδα την κάρτα. Όπως έχω ξαναγράψει όμως σε προηγούμενο μου post, δεν μπορούσε να δει τη κάρτα μου (ver.4) το ccc@m ver. 2.0.8 με Image PLi. Γιαυτό και την έβαλα τελικά στον 500αρη που έχω. Τώρα όμως έχει κυκλοφορήσει το 2.0.9 το οποίο διαφημίζει fix για τον 800αρη καθώς και το gemini οπότε λογικά το πρόβλημα πρέπει να ήταν το emu και θα έχει διορθωθεί (δεν πρόλαβα να το ξαναδοκιμάσω).
Οπότε βάλε αυτά και δες τι γίνεται
Μια ερωτηση εβαλα σκληρο εξωτερικο 500αρι FAT 32 αλλα δεν μου τον αναγνωρησε καμμια ιδεα ?

Μια ερωτηση εβαλα σκληρο εξωτερικο 500αρι FAT 32 αλλα δεν μου τον αναγνωρησε καμμια ιδεα ?

Εάν έχεις και εσωτερικό τότε απλά δεν παίζουν ταυτόχρονα δύο δίσκοι SATA, γιατί η υποδοχή είναι μία. Αν όχι, τότε κάποιο θέμα συμβατότητας ίσως. Δοκίμασε - αν δεν σε πειράζει να χάσεις τα δεδομένα που έχει ο δίσκος - να του κάνεις ένα format μεσα απο το panel του dm800. Πάντως δεν πρόλαβα να δοκιμάσω ποτέ εξωτερικό δίσκο, το έβαλα κατευθείαν εσωτερικό

Παρεπιπτότνως (επειδή δε βλέπω άλλος να απαντάει...) το streaminterface σου παίζει? Εικόνα έχεις από web?

Last edited:

Εάν έχεις και εσωτερικό τότε απλά δεν παίζουν ταυτόχρονα δύο δίσκοι SATA, γιατί η υποδοχή είναι μία. Αν όχι, τότε κάποιο θέμα συμβατότητας ίσως. Δοκίμασε - αν δεν σε πειράζει να χάσεις τα δεδομένα που έχει ο δίσκος - να του κάνεις ένα format μεσα απο το panel του dm800. Πάντως δεν πρόλαβα να δοκιμάσω ποτέ εξωτερικό δίσκο, το έβαλα κατευθείαν εσωτερικό

Παρεπιπτότνως (επειδή δε βλέπω άλλος να απαντάει...) το streaminterface σου παίζει? Εικόνα έχεις από web?
Εικονα δεν εχω στο web