Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ενεργοποιώ με τη βοήθεια της εξυπηρέτησης πελατών της NOVA σήμερα το πρωί την κάρτα NOVA μου version 5 σε Panasat 990.
Την βάζω στον DM800 μου και παίζει άψογα.

Βάζω τον DM800 σε αναμονή αφού έχω ενεργοιήσει timer για το απόγευμα.
Κοιτάζω τώρα το βράδυ το τι έχει γράψει.
Μόνο 30 λεπτά.

Παρατηρώ ότι τώρα δεν ξεκλειδώνει το IRDETO.

Τι μπορεί να φταίει; Δεν παίρνει updates η κάρτα;
Χρησιμοποιεί άλλος version 5 κάρτα ανύπαντρη σε DM800; αν ναι PM παρακαλώ.

θα μας τρελάνει η κάρτα, τώρα που πήγα να την δω παίζει, γκκρρρρ !!!
έλεος

Είχε για λίγες ώρες ένα θέμα, το ανέφερε ο malakoudi

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μήπως γνωρίζει κανένας αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί usb στικάκι για εγγραφή , αντί για εσωτερικό/εξωτερικό σκληρό;
Εβαλα ένα, το βλέπει κανονικά, το κάνω initialize από τον DM αλλά όταν πάει να γράψει μου λέει ότι δεν έχει χώρο να γράψει...

Υ.Γ. Σόρυ αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν η ερώτηση αλλά το thread ζυγίζει πολλούς τόνους πλέον.... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μήπως γνωρίζει κανένας αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί usb στικάκι για εγγραφή , αντί για εσωτερικό/εξωτερικό σκληρό;
Εβαλα ένα, το βλέπει κανονικά, το κάνω initialize από τον DM αλλά όταν πάει να γράψει μου λέει ότι δεν έχει χώρο να γράψει...

Υ.Γ. Σόρυ αν έχει απαντηθεί στο παρελθόν η ερώτηση αλλά το thread ζυγίζει πολλούς τόνους πλέον.... :grinning-smiley-043

το ειχα καταφερει καποτε..ειχα κανει mount το στικακι στο hdd/movies αν θυμαμαι καλα.

αλλο προβλημα.. παρατηρω οτι η εικονα κυριως στα μη hd καναλια ειναι αθλια.παραδειγμα τωρα η digea. τα καναλια ειναι ξεθοριασμενα τελειως. νομιζα οτι εφταιγε η digea αλλα οταν τα βλεπω μεσω vlc απο το pc τοτε ειναι τελεια.και με χρωμα και ολα! τι μπορει να φταιει?? ειναι δυνατον να μην εχει ρυθμισεις για χρωμα ο δεκτης.? me hdmi ειναι συνεδεμενος. καμμια λυση??

Last edited:

Προσπαθώ να κάνω mount στον DM800, ένα share σε Windows Home Server (χωρίς επιτυχία φυσικά, γι' αυτό και απευθύνομαι εδώ για βοήθεια).
Ο Dream τρέχει Gemini 4.70 και δεν έχει εσωτερικό ή εξωτερικό USB δίσκο.
Υπάρχει κάποιος οδηγός εδώ?
Αυτό το νήμα ζυγίζει πολλούς τόνους και διάβασα αρκετούς απ' αυτούς πριν πάρω τον 800...

Τι έχω κάνει?
Έφτιαξα έναν user στον WHS με όνομα DM800HD και user/pass dreambox/dreambox. Επίσης μέσα σε ένα folder 'TV Recordings' του WHS, άνοιξα ένα άλλο, 'movie'. Έδωσα στον "user" dreambox, όλα τα δικαιώματα στο folder 'movie'.

Στον DM800
Menu > Blue Panel > Settings > Automount editor
Mountpoint: movie
Type: CIFS
Options: RW
Username: dreambox
Password: dreambox
Read buffer: 8192
Write buffer: 8192
Server: Η IP του WHS
Share: /movie

Δεν παίζει μ' αυτές τις ρυθμίσεις. Μόλις πατήσω το κόκκινο κουμπί στο remote control του Dream, παίρνω μήνυμα "No HDD found or HDD not intialized"

Μπορεί να βοηθήσει κανείς?
Thanks

Προσπαθώ να κάνω mount στον DM800, ένα share σε Windows Home Server (χωρίς επιτυχία φυσικά, γι' αυτό και απευθύνομαι εδώ για βοήθεια).
Ο Dream τρέχει Gemini 4.70 και δεν έχει εσωτερικό ή εξωτερικό USB δίσκο.
Υπάρχει κάποιος οδηγός εδώ?
Αυτό το νήμα ζυγίζει πολλούς τόνους και διάβασα αρκετούς απ' αυτούς πριν πάρω τον 800...

Τι έχω κάνει?
Έφτιαξα έναν user στον WHS με όνομα DM800HD και user/pass dreambox/dreambox. Επίσης μέσα σε ένα folder 'TV Recordings' του WHS, άνοιξα ένα άλλο, 'movie'. Έδωσα στον "user" dreambox, όλα τα δικαιώματα στο folder 'movie'.

Στον DM800
Menu > Blue Panel > Settings > Automount editor
Mountpoint: movie
Type: CIFS
Options: RW
Username: dreambox
Password: dreambox
Read buffer: 8192
Write buffer: 8192
Server: Η IP του WHS
Share: /movie

Δεν παίζει μ' αυτές τις ρυθμίσεις. Μόλις πατήσω το κόκκινο κουμπί στο remote control του Dream, παίρνω μήνυμα "No HDD found or HDD not intialized"

Μπορεί να βοηθήσει κανείς?
Thanks

γιατί δεν δοκιμάζεις από την ρύθμιση δικτύου μενού-εγκατάσταση-ρύθμιση δικτύου-mount manager

γιατί δεν δοκιμάζεις από την ρύθμιση δικτύου μενού-εγκατάσταση-ρύθμιση δικτύου-mount manager

Δεν υπάρχουν αυτές οι επιλογές

Menu > Setup
Setup > Service Serching
Setup > System
Setup > Parental Control
Setup > Default Settings
Setup > Factory Reset
Setup > Software Management
Setup > System > Network
Setup > System > Network > Adapter Settings
Setup > System > Network > Nameserver settings
Setup > System > Network > Network test
Setup > System > Network > Restart Network
Setup > System > Network > Network Wizard

Αυτά είναι όλα κάτω απ' το Menu > Setup > System > Network

Ενεργοποιώ με τη βοήθεια της εξυπηρέτησης πελατών της NOVA σήμερα το πρωί την κάρτα NOVA μου version 5 σε Panasat 990.
Την βάζω στον DM800 μου και παίζει άψογα.

Βάζω τον DM800 σε αναμονή αφού έχω ενεργοιήσει timer για το απόγευμα.
Κοιτάζω τώρα το βράδυ το τι έχει γράψει.
Μόνο 30 λεπτά.

Παρατηρώ ότι τώρα δεν ξεκλειδώνει το IRDETO.

Τι μπορεί να φταίει; Δεν παίρνει updates η κάρτα;
Χρησιμοποιεί άλλος version 5 κάρτα ανύπαντρη σε DM800; αν ναι PM παρακαλώ.

Έτσι για σιγουριά, δοκίμασε να γράψεις ένα FTA...

-bye-Καλησπέρα σε όλους.Έχω κάποιες απορίες-ερωτήσεις και θα ήθελα,αν μπορείτε,την βοήθεια και τις γνώσεις σας για να τις λύσω.

1)Με πιο τρόπο μπορεί να ενεργοποιηθεί η εσωτερική θύρα usb του δέκτη και να γίνει πλήρως λειτουργική όπως οι δύο εξωτερικές;(αν υπάρχει ή δυνατότητα)
2)Σε image nabilo blackhole 0.12 όταν πατάω τα κουμπιά -Ρ ή +Ρ στο τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα με τα κανάλια και πάνω δεξιά μία οθόνη όπου προβάλλεται το τρέχων κανάλι.Υπάρχει η δυνατότητα ρυθμίσεις ώστε να ''παίζεί'' η εικόνα του καναλιού πίσω στο φόντο;
2)Για πιο λόγο οι εταιρίες χρησιμοποιούν κάρτα δικτύου με ταχύτητα μέχρι 100 Mbps και όχι τις χιλιάρες από την στιγμή που αρκετοί δέκτες έχουν και multimedia χαρακτηριστικά;Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στο κόστος;

Last edited:

Έχεις δίκιο.Άλλαξα το skin από BlackGlass σε BlackGlass_L και πέτυχα αυτό που ήθελα.Να 'σαι καλά.Ευχαριστώ πολύ.

Καλημερα.
Μολις εχθες παρελαβα τον HD 800 clone.Εξεπλαγην απο το λιλιπουτειο μεγεθος του.Εβγαλα απο το ραφι τον ΤΕΛΕΙΟ δεκτη που μεχρι τωρα ειχα στο ραφι (Dreambox 7020) και αρχισα ολα τα σχετικα.Καλα μιλαμε οτι ο τιτλος του νηματος τα λεει ολα.Δεν μπορω οτι σε πρωτη φαση με εντυπωσιασε.Αλλα ισως ειναι νωρις ακομη.Να συνηθησω λιγο το enigma 2 και αφου κανω εγκατασταση και εναν σκληρο τοτε θα ειναι πιο δικαια η συγκριση.
Και για την συνεχεια να διαβασω αρκετα για τον εν λογω δεκτη γιατι αλλιως ειναι οταν δεν τον εχεις και αλλιως ειναι οταν τον εχεις.
Καλοριζικος.......

Πέρνα το Dream Elite 1.3.3. :ernaehrung004:

vale46;1269414 2)Για πιο λόγο οι εταιρίες χρησιμοποιούν κάρτα δικτύου με ταχύτητα μέχρι 100 Mbps και όχι τις χιλιάρες από την στιγμή που αρκετοί δέκτες έχουν και multimedia χαρακτηριστικά;Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στο κόστος;[/QUOTE said:
Αν το software είναι καλογραμμένο και το δίκτυο ΟΚ, η 100άρα φτάνει και περισσεύει και για multimedia δυνατότητες.

Πέρνα το Dream Elite 1.3.3. :ernaehrung004:

Nομιζω οτι το περασα σε καποια φαση αλλα οταν πηγαινα να μπω στο blue panel μου ελεγε ενα μυνημα να βαλω στην φλασ την εκδοση 1.3.3.Και αν δεν κανω λαθος αυτη ειχα κατεβασει και ειχα εγκαταστησει.
Ο δεκτης εχει sim 2.01 kaι ΒL 76.Θα το ξαναδοκιμασω δεν χανω τιποτε.Αλλα αν μου εστελνες και το λινκ για να σιγουρος οτι ειναι το σωστο θα σου ημουν υποχρεος.
Ευχαριστω.

Nομιζω οτι το περασα σε καποια φαση αλλα οταν πηγαινα να μπω στο blue panel μου ελεγε ενα μυνημα να βαλω στην φλασ την εκδοση 1.3.3.Και αν δεν κανω λαθος αυτη ειχα κατεβασει και ειχα εγκαταστησει.
Ο δεκτης εχει sim 2.01 kaι ΒL 76.Θα το ξαναδοκιμασω δεν χανω τιποτε.Αλλα αν μου εστελνες και το λινκ για να σιγουρος οτι ειναι το σωστο θα σου ημουν υποχρεος.
Ευχαριστω.

http://www.dream-elite.net/forum/forumdisplay.php?5-DM800-Dream-Elite-Image-Support

προσεχε τι βαζεις σε κλωνο
τωρα δεν ξερω αν το λινκ πανω κανει για 2.01 και 76 που ειναι και το τελευταιο
Παντως αυτη η εκδοση του κλωνου ειναι ακομα καλυτερη και απο το original σε hardware

Για τις λίστες καναλιών στον DM800 χρησιμοποιώ το DCC (Dreambox Control Center). Πρέπει να τσεκάρω την επιλογή "filesystem σαν του 7025"?
Το ίδιο για τον 600?
Τέλος, υπάρχει άλλο καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας των Favorites του dream από PC?
Ευχαριστώ.