Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

να ρωτησω κατι?? εχω συνδεδεμενο τον 800αρι με το καλωδιο που ειχε μεσα DVI-HDMI στην τηλεοραση και θελω να βγαλω ακομη μια εξοδο για να στελνω σημα σε δευτερη τηλεοραση. Παιρνω απο το βισμα διπλα απο το καλωδιο του δορυφορου το οποιο ειναι OUT (καλωδιο κεραιας) και το συνδεω με αλλη τηλεοραση. ψαχνω στα καναλια της τηλεορασης αλλα δεν βρισκω το σημα. Υπαρχει αλλος τροπος για να βλεπω σε 2 τηλεορασεις??

Η έξοδος αυτή ΔΕΝ είναι RF για καλώδιο κεραίας.
Είναι για να περάσεις το σήμα του δορυφορικού καλωδίου σε δεύτερο δέκτη (για να μην κατεβάσεις extra καλώδιο) και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τον DM800 κλειστό).

Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει μοιράζοντας το video και audio σήμα από την έξοδο DVI ή τη scart με χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και καλωδίων που μπορείς να βρεις στην αγορά πχ εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Η έξοδος αυτή ΔΕΝ είναι RF για καλώδιο κεραίας.
Είναι για να περάσεις το σήμα του δορυφορικού καλωδίου σε δεύτερο δέκτη (για να μην κατεβάσεις extra καλώδιο) και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με τον DM800 κλειστό).

Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει μοιράζοντας το video και audio σήμα από την έξοδο DVI ή τη scart με χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και καλωδίων που μπορείς να βρεις στην αγορά πχ εδώ.

Σ'ευχαριστω φιλε, Θα το ψαξω!:award:

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλως Όρισες καταρχήν...

Για να γίνει PVR απαιτείται σκληρός δίσκος, είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός. Η συγκεκριμένη λειτουργία που σε ενδιαφέρει ονομάζεται timeshift.

Θα κάνεις το σκληρό initialize από το σχετικό μενού και κατόπιν μπορούν να συμβούν τα εξής: πατώντας το "κίτρινο" ο DM κάνει pause και ξεκινάει να γράφει το πρόγραμμα στο σκληρό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπορείς με τη χρήση των αντίστοιχων πλήκτρων του remote να πας το πρόγραμμα μπρος/πίσω (μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησες το timeshift).

Σε ευχαριστω εκανα οτι μου ειπες και ολα καλα :) και παλι ευχαριστω

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

kalispera ixa to 800 kalo mixanima ala zestenete poli kai mou kolouse.
telika i lisi ine to 8000 ala kai akrivo

Και εγώ κατέφυγα σε αυτή την λύση με την διάφορα τον 800 τον έχω ακόμα, το έχω βάλει στο υπνοδωμάτιο. Την μεγάλη φρίκη ξέρεις που την έπαθα; Όταν μετά από αρκετές μέρες χρήσης του 8000 να αλλάξω κάποιο skin στον 800 και έκανα restart το enigma. Μου φάνηκε αιώνας.

Τωρα με τις ζεστες, ενα ανεμιστηρακι απο pc ακουμπισμενο απο πανω (και με τροφοδοσια απο ενα απλο τροφοδοτικο τοιχου) λυνει ολα τα προβληματα (και ειναι και αθορυβο..)

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Συγνώμη, aircondition δεν χρησιμοποιείτε; μιλάω γι αυτούς που μένουν στις μπετουπολεις. Αν το δωμάτιο έχει 26-27 βαθμούς δεν έχει κανένα πρόβλημα το μηχανάκι. Αν τώρα έχει το δωμάτιο 32 βαθμούς, συγνώμη αλλά πρώτα εγώ θα θέλω "ανεμιστηράκι" και μετά ο dreambox.... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ακομα και το χειμωνα, με ενα ανεμιστηρακι το κουτι παραμενει κρυο, κατι που στη πραξη σημαινει και μεγαλυτερη σταθεροτητα..

Με δυο ωραιότατα ανεμιστηράκια μέσα στον 800 το πρόβλημα της υπερθέρμανσης λύθηκε δια παντός! Μιλάμε για ψύχος ακόμα και στους 40!:award:

Αναφορα....
Εκανα ολες τις ρυθμισεις για streaming απο το laptop στον dream ασυρματα.
Φοβερη ευκολια και το vlc τα έπαιξε ολα οσα δοκιμασα.Δεν δοκιμασα HD αλλα εχω την εντυπωση οτι ασυρματα ισως κολαει.Οπως επισης δεν ξερω να απαντησω σε φιλο μου που με ρωτησε αν ο ηχος dts σε ταινια που ειναι hd ua παιζει απο την tv βεβαια θα τα δοκιμασω και τα δυο αλλα αν καποιος εχει κατι να προσθεσει επ αυτου θα ηταν ενδιαφερον.Εχω πολλες αποριες ακομη αλλα θα ρωταω μετα τις δοκιμες που θα εχω ήδη κανει.
Και συνεχιζω....

Για τον 800 δεν ξέρω εάν έχει κυκλοφορήσει το pluggin του DTS πάντως για τον 8000 παίζει super.

Καλησπερα και απο μενα σε αυτο το thread
Νεος κατοχος ενος original HD800

Δεν ξερω πολλα ! Στην πραγματικοτητα ξερω ελαχιστα απο του τι εχω στα χερια μου και την πραγματικη του δυναμη
Αυτο που εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι να καταφερω να βλεπω ιντερνετ με τον δεκτη ... να μπορω να μπω απo τα PC μου μεσω ΤΕΛΝΕΤ η και ΦΤΠ

ο δεκτης ειναι μεταχειρισμενος και εχει μεσα απο τα λιγα που ειδα και μπορεσα να ξεχωρισο NABILOSAT Black Hole 0.11
Nabilo CCcam Switch
VLC Video Player
Webinterface
My Youtube player
Picture player
& Media Scanner

Αυτο που δεν εχω καταφερει να βρω βολικο ακομα ειναι το να φτιαξω μια λιστα με καναλια τα οποια βλεπω συχνα ...
Καθε φορα που κατεβαζω καποιο αρχειο με σεττινγς ολα μου χαλανε...

Επισης κατεβαζω διαφορα sattelites.xml με τους δορυφορους που εχω
Αστρα Χοτμπερντ και Τουρκσατ 2α ... αλλα μολις κατεβασω καποια προρυθμιση παλι μου περναει σχεδον τα παντα απο δορυφορους

Αυτη τι στιγμη εχω περιπου 3800 καναλια...και ειμαι ολιγον τι χαμενος στο διαστημα (κυριολεξια μιας και μιλαμε για δορυφορους)

Οτι advise εχετε καλοδεχουμενη !
Επισης αν θελετε να σας πω κατι αλλο για τον δεκτη μου να μου λετε και που να το βρω !!!

Υγ(εχω διαβασει καποια απο τα page εδω περα...αλλα οχι ολο!!! ειναι τεραστιο!)

μαλλον κατεβαζεις settings για μοτερ!λογικο γιατι δεν υπαρχουν settings για τον συνδυασμο που εχεις!κατεβασε απο το vhannibal.net και επεξεργασουτα με το dreamedit

Σημερα αφου μετακινησα τον δεκτη, οταν τον ξανασυνδεσα στην Τν, ολα ειχαν μια μωβ αποχρωση. Στην συνεχεια αφου εβγαλα και ξαναβαλα το HDMI ολα εγιναν μαυρα και τωρα δεν δειχνει τιποτα. Τωρα το εχω συνδεσει με Scart και δειχνει ενω αν επιλεξω στην Τν μεσω HDMI δεν βλεπω τιποτα. Τι λετε να φταιει? Δεν κτυπησα πουθενα τον δεκτη ή το καλωδιο!! Τι να κανω????

Σημερα αφου μετακινησα τον δεκτη, οταν τον ξανασυνδεσα στην Τν, ολα ειχαν μια μωβ αποχρωση. Στην συνεχεια αφου εβγαλα και ξαναβαλα το HDMI ολα εγιναν μαυρα και τωρα δεν δειχνει τιποτα. Τωρα το εχω συνδεσει με Scart και δειχνει ενω αν επιλεξω στην Τν μεσω HDMI δεν βλεπω τιποτα. Τι λετε να φταιει? Δεν κτυπησα πουθενα τον δεκτη ή το καλωδιο!! Τι να κανω????

Τελικα δουλεψε μονο του!! Θεια φωτιση :flipout:

Οταν επιλεγω ΟΛΑ τα καναλια ... και θελω να παω για παραδειγμα στο γραμμα Μ ... θα πρεπει να το κανω με το μπροστα η πισω...πατάω το κουμπι με τον αριθμο 6 για να παει στο Μ αλλα δε κανει τπτ

Θελει καμια ρυθμιση το controler?

Ευχαριστω !

Υγ Τι ειναι το ΟΕ 1.6 και τι το VU που βλέπω σε καποια αρχεια που ειναι διαθεσιμα για download !

Εχμ... οκ
Δεν δουλευει ετσι λεμε.. παμε παρακατω

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εχμ... οκ
Δεν δουλευει ετσι λεμε.. παμε παρακατω

Θα δουλέψει...
Το Nabilo έχει default ενεργοποιημένα τα Epg buttons στη λίστα καναλιών. Για να τα απενεργοποιήσεις πήγαινε στα Epg Settings από το μπλε κουμπί και θα βρεις τη σχετική επιλογή.

τωρα πιανει..αλλα μονο νουμερα οχι γραμματα...