Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλο μηνα σε ολους ολες μια βοηθεια ηθελα πως γινεται να γραφω ενα προγραμμα και να βλεπω ταυτοχρονα ενα αλλο? οταν το κανω γραφει αλλα δεν μπορω να δω αλλο καναλι και μονο αυτο που γραφει μπορω να δω.εχω 500 gb εσωτερικο.οποιος μπορει ας βοηθησει.ευχαριστω :)

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλο μηνα σε ολους ολες μια βοηθεια ηθελα πως γινεται να γραφω ενα προγραμμα και να βλεπω ταυτοχρονα ενα αλλο? οταν το κανω γραφει αλλα δεν μπορω να δω αλλο καναλι και μονο αυτο που γραφει μπορω να δω.εχω 500 gb εσωτερικο.οποιος μπορει ας βοηθησει.ευχαριστω :)

Δυστυχώς ο DM800 έχει μόνο ένα tuner, άρα αυτό που λές γενικά δεν μπορεί να το κάνει ... Για αυτό χρειάζονται 2 tuners : ένα για να βλέπεις αυτό που θέλεις και ένα για να γράφεις ...

ΥΓ: Υποθεση εργασίας, οτι τα 2 κανάλια είναι σε διαφορετικούς transponders.

Καλημέρα.Όπως λέει και ο τίτλος πιο γρήγορος κι από την σκιά του,αλλά εμένα δεν παίζει το you tube με τίποτα.Μπορεί να βοηθήσει κάποιος φίλος τι να κάνω?Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Δοκίμασα το τεστ αυθεντικότητας.Μου έβγαλε μία σειρά γράμματα,πήγα στη σελίδα τους τα έβαλα,και μου είπε οκ είναι γνήσιος.Παρατήρησα όμως ότι όταν πατάς test again κάθε φορά βγάζει άλλη σειρά γραμμάτων.Προφανώς είναι οι γνήσιες σειρές αποθηκευμένες?

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τα YouTube plugins στον DM800 έχουν ουσιαστικά αχρηστευτεί από τις 22/7 όταν το youtube κατήργησε την κωδικοποίηση mp4 στις αναλύσεις έως και 480p έχοντας αποκλειστικά και μόνο πλέον flv από προεπιλογή με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζεται η αναπαραγωγή στον dm!:antlers:
Για να μπορέσει να παίξει τα βίντεο ο dm πρέπει να ξαναγραφτεί το plugin ώστε να προσθέτει με σκριπτ το fmt=18 στο τέλος των url των βίντεο ώστε να παίζουν ως mp4 ή να ενεργοποιήσει την επιλογή ανάμεσα στις αναλύσεις όταν αυτές διατίθενται, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ένα από τα βασικά του προβλήματα! Γενικά είναι ένα κακογραμμένο plugin βασικών δυνατοτήτων!:violent-smiley-030:
Πιστεύω πάντως ότι γενικά πρέπει να εισαχθεί γενικά η δυνατότητα software αναπαραγωγής των flv στο enigma2!:a0210:

στον vu σε μερικά που δοκίμασα παίζουν μια χαρά με το mytube plugin

Ναι, γιατί ο vu υποστηρίζει flv αρχεία κανονικά!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τα YouTube plugins στον DM800 έχουν ουσιαστικά αχρηστευτεί από τις 22/7 όταν το youtube κατήργησε την κωδικοποίηση mp4 στις αναλύσεις έως και 480p έχοντας αποκλειστικά και μόνο πλέον flv από προεπιλογή με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζεται η αναπαραγωγή στον dm!:antlers:
Για να μπορέσει να παίξει τα βίντεο ο dm πρέπει να ξαναγραφτεί το plugin ώστε να προσθέτει με σκριπτ το fmt=18 στο τέλος των url των βίντεο ώστε να παίζουν ως mp4 ή να ενεργοποιήσει την επιλογή ανάμεσα στις αναλύσεις όταν αυτές διατίθενται, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ένα από τα βασικά του προβλήματα! Γενικά είναι ένα κακογραμμένο plugin βασικών δυνατοτήτων!:violent-smiley-030:
Πιστεύω πάντως ότι γενικά πρέπει να εισαχθεί γενικά η δυνατότητα software αναπαραγωγής των flv στο enigma2!:a0210:

Καλημέρα.Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου:a0210:

Τελικά τέλος καλό όλα καλά .... Πρωί πρωί πήρα ένα καλώδιο και πέρασα το NabiloBlackHole 012 και είναι πάλι ζωντανός :BDGBGDB55:

Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια σας

Φιλε μου επειδη και εγω επαθα τα ιδια ακριβως με εσενα,
εαν εχεις καποιο ling,οδηγο για το DreamUP, βημα βημα,
πως το εκανες.σε ευχαριστω.
Υ.Σ-Τωρα μπορεις να κανεις μπουτ, ξανα απο Explorer,η
αναγκαστικα απο DreamUP.

διαθετω εδω και 2 χρονια τον dreambox hd800 kαι δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα ακολουθουσα συνεχως τα updates του gemini οπου εφθασε αισιως στην εκδοση 5.1 οπου και τιν εγκατεστησα και ολα πηγαιναν ομαλως μεχρι που εδωσα εντολη απο το blu panel create sattelites html. o δεκτης κατεβασε και εγκατεστησε τα settings των δορυφορων και ακολουθως εμφανισε πρασινη οθονη προφανως καποιο bug του firmware. στην επανακινηση του δεκτη χαθηκαν ολα τα settings των δορυφορων και εγραφε στην οθονη της tv congigure tuner. οσο και να προσπαθησα δεν μπορεσα να εγτκαταστησω παλι τους δορυφορους . εκανα restore εγκατεστησα παλι το gemini 5.1 εμφανιστηκαν οι δορυφοροι και μολις εδωσα εντολη να κατεβει το create sattelite html ο δεκης εδωσε παλι πρασινη οθονη και οι δορυφοροι εξαφανιστηκαν. εχει καποιος να προτεινει λυση?

Πηγαινε εδω http://satellites-xml.eu/ φτιαξε το αρχειο που σε ενδιαφερει και περασε το στο /etc/tuxbox/ κανε restart το Enigma και εισαι μια χαρα.

Χρησιμοποιώ το DCC E2 v1.20 (Dreambox Control Center for Enigma 2, version 1.20). Εχω 4 δορυφόρους στο πιάτο.
Στο δέκτη δεν έχω favourites με Radio stations. Έχω απλώς Favourites Nova, Favourites HD, Favourites News κλπ.
Στο DCC πατώντας το κουμπί Radio (στον settings editor), φτιάχνω ένα bouquet Favourites (Radio) και προσθέτω σταθμούς. Κάνω save το setting αυτό και μετά, γυρνώντας στο κυρίως πρόγραμμα, Restore (to box).
Τελειώνει κανονικά, αλλά στον dream και μετά από reboot, δεν βλέπω κάτι σχετικό με Radio. Στα favourites υπάρχουν μονο τα μπουκέτα που είχε και πρίν.
Καμμιά οδηγία?

Χρησιμοποιώ το DCC E2 v1.20 (Dreambox Control Center for Enigma 2, version 1.20). Εχω 4 δορυφόρους στο πιάτο.
Στο δέκτη δεν έχω favourites με Radio stations. Έχω απλώς Favourites Nova, Favourites HD, Favourites News κλπ.
Στο DCC πατώντας το κουμπί Radio (στον settings editor), φτιάχνω ένα bouquet Favourites (Radio) και προσθέτω σταθμούς. Κάνω save το setting αυτό και μετά, γυρνώντας στο κυρίως πρόγραμμα, Restore (to box).
Τελειώνει κανονικά, αλλά στον dream και μετά από reboot, δεν βλέπω κάτι σχετικό με Radio. Στα favourites υπάρχουν μονο τα μπουκέτα που είχε και πρίν.
Καμμιά οδηγία?

πάτα το κουμπί radio

Στο Dreambox Manager Suite, πως μπορούμε να αλλάξουμε την HTTP port που ακούει ο Dream?
Το πρόγραμμα έχει προεπιλεγμένη την 80 και είναι με γκρί. (δεν μπορεί να γίνει edit).
Υπάρχει τρόπος?

Απο το remote control: menu - plugins - webinterface

Δεν εννοώ στον Dreambox, αλλά στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα (Dreambox Manager Suite) έχει σαν default το port 80.
Όμως στον Dreambox εγώ το έχω αλλάξει (όπως είπες παραπάνω). Αποτέλεσμα, το πρόγραμμα δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το box.
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, γίνεται να στριμάρουμε κατευθείαν στο iPhone ΧΩΡΙΣ pc ανοικτό;

Υ.Γ. Μην μου πείτε για λύση slingbox, το έχω ήδη κάνει αυτό.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, γίνεται να στριμάρουμε κατευθείαν στο iPhone ΧΩΡΙΣ pc ανοικτό;

Υ.Γ. Μην μου πείτε για λύση slingbox, το έχω ήδη κάνει αυτό.

Αν το iphone μπορεί να παίξει mpeg-ts πάνω από http, τότε στο lan θα μπορεί να σου δουλέψει. Στο wan όμως όχι αφού δε φτάνει το bitrate.