Dreambox 800 HD

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ουτε SD κανάλια δεν θα μπορεί να παίξει λες μέσω WiFi;

Λογικά πρέπει να μπορεί από το wifi, αν και δε ξέρω τι ταχύτητα πιάνει το iphone με wifi. Ένα μέσο κανάλι SD έχει 4-5Mbit, δηλαδή 500-600KB/sec, με ανώτατο όριο τα 10Mbit (1,2MB/sec)

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

παιδια μια ερώτηση σημαντική για εμενα, ο 500 HD , τι ποιότητα εικόνας εχουν στα HD καναλια, διαβάζω οτι δεν τα πανε τοσο καλα σε ποιότητα εικονας σε σχεση με αλους πχ VU+ , κλπ, ειναι ετσι? και κατι ακομα αν παρω αυτον το κλώνο http://www.ptm-sat.gr/dreambox-800s-bootloader76-sim201-newmodel-taiwan-xr-eggiisi-p-260.html λετε να το μετανοιώσω? λεει οτι ειναι σαν τον οριτζιναλ και παιρνει ολα τα images

Last edited:
Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

παιδια μια ερώτηση σημαντική για εμενα, ο 500 HD , τι ποιότητα εικόνας εχουν στα HD καναλια, διαβάζω οτι δεν τα πανε τοσο καλα σε ποιότητα εικονας σε σχεση με αλους πχ VU+ , κλπ, ειναι ετσι? και κατι ακομα αν παρω αυτον το κλώνο http://www.ptm-sat.gr/dreambox-800s-bootloader76-sim201-newmodel-taiwan-xr-eggiisi-p-260.html λετε να το μετανοιώσω? λεει οτι ειναι σαν τον οριτζιναλ και παιρνει ολα τα images

Αυτόν πήρα εγώ πριν 5 μέρες, μπαίνοντας ουσιαστικά στα "βαθιά" του Cs Linux και δε συμμαζεύεται!
Έχει Bootloader 76 και sim 2.01 διαπιστωμένα μιας και του περνώ διάφορα image τα οποία φορτώνει αδιαμαρτύρητα!

παιδες σουπερ επειγον!!
εχω παρει παραμασχαλα τον δεκτη και μια crt μικρη...
αλλαζω lnb και παραλληλα εβγαλα το 3ο lnb απο 4,8Ε κ το πηγα στις 9,0Ε...
προσπαθω σχεδον μια ωρα να προσθεσω αυτο τον δορυφορο μεσα απο το μενου του δεκτη αντι για τον 4,8 (για να δω ber κ.τ.λ) κ δεν μπορω με τιποτα!
σε ολα τα μενου και υπομενου εχω παει....
ακολουθω αυτο :
"Confguration Mode: advanced
Satellite: 23.5E => 19E => 13E => 4.8E
Voltage mode: Polarization
Tone mode: Band
LNB: LNB 1 => LNB 2 => LNB 3 => LNB 4
DiSEqC: 1.1
Toneburst: None
Committed DiSEqC command: AA => AB => BA => BB
Fast DiSEqC: no
Sequence repeat: yes
Command order: commited, uncommited, toneburst
Uncommited DiSEqC command: Inpit 1 => Input 2 => Input 3 => Input 4
DiSEqC repeats: None
LOF: Universal LNB
Increased voltage: no"

δεν μου βγαζει ομως στην επιλογη "satellite" τον 9,0Ε...μου βγαζει τους 19,2-13-4,8....
πρεπει πρωτα να τον προσθεσω τον 9,0 αλλα πως???

παιδες σουπερ επειγον!!
εχω παρει παραμασχαλα τον δεκτη και μια crt μικρη...
αλλαζω lnb και παραλληλα εβγαλα το 3ο lnb απο 4,8Ε κ το πηγα στις 9,0Ε...
προσπαθω σχεδον μια ωρα να προσθεσω αυτο τον δορυφορο μεσα απο το μενου του δεκτη αντι για τον 4,8 (για να δω ber κ.τ.λ) κ δεν μπορω με τιποτα!
σε ολα τα μενου και υπομενου εχω παει....
ακολουθω αυτο :
"Confguration Mode: advanced
Satellite: 23.5E => 19E => 13E => 4.8E
Voltage mode: Polarization
Tone mode: Band
LNB: LNB 1 => LNB 2 => LNB 3 => LNB 4
DiSEqC: 1.1
Toneburst: None
Committed DiSEqC command: AA => AB => BA => BB
Fast DiSEqC: no
Sequence repeat: yes
Command order: commited, uncommited, toneburst
Uncommited DiSEqC command: Inpit 1 => Input 2 => Input 3 => Input 4
DiSEqC repeats: None
LOF: Universal LNB
Increased voltage: no"

δεν μου βγαζει ομως στην επιλογη "satellite" τον 9,0Ε...μου βγαζει τους 19,2-13-4,8....
πρεπει πρωτα να τον προσθεσω τον 9,0 αλλα πως???

κατέβασε από εδώ http://satellites-xml.eu/ μια λίστα από τους δορυφόρους που θέλεις και πέρνα τη στο δέκτη στο /etc/tuxbox κανε reboot και είσαι ετοιμος

ποσταρα κ στο thread με τους drivers αλλα ταιριαζει καλυτερα νομιζω.

μπαινω με telnet μεσω του DCC (2.96) και παταω :
ipkg list | grep dreambox-dvb-modules
για να δω τους drivers..

μου βγαζει συνεχεια -sh: ipkg: not found
το ιδιο και me telnet των windows 7..

login κανω κανονικα
αλλες εντολες οπως π.χ cd /tmp ,
reboot
τις δεχεται κανονικα

ειναι θεμα Image?δεν γραφω κατι σωστα?

YΓ μολις φλασαρα το newnigma 3.0.2

ποσταρα κ στο thread με τους drivers αλλα ταιριαζει καλυτερα νομιζω.

μπαινω με telnet μεσω του DCC (2.96) και παταω :
ipkg list | grep dreambox-dvb-modules
για να δω τους drivers..

μου βγαζει συνεχεια -sh: ipkg: not found
το ιδιο και me telnet των windows 7..

login κανω κανονικα
αλλες εντολες οπως π.χ cd /tmp ,
reboot
τις δεχεται κανονικα

ειναι θεμα Image?δεν γραφω κατι σωστα?

YΓ μολις φλασαρα το newnigma 3.0.2

Αφού έχεις newnigma2 τότε γράψε opkg αντί για ipkg

καταφερα να συνδεσω και να λειτουργησει ενας εξωτερικος 2,5" μεσω usb για εγγραφες και timeshift...(ειναι απο τους παλιους που εχουν κ 2ο καλωδιο usb για τροφοδοσια και δυστυχως στον 800 πρεπει να τον συνδεσω και με τα 2...σε οσ pc τον ειχα δοκιμασει δεν χρειαστηκε)..
ορισα μεσα απο το μενου να μπαινει standby στα 5λεπτα...
οταν βαζω τον δεκτη standby,τι γινεται με το σκληρο?
παραμενει standby,κλεινει?
γιατι το φωτακι του παραμενει ανοιχτο..

καλησπερα σας.

Μολις κι εγω χθες πηρα τον 800αρι με sim 2.01 και bootloader 76 και ολα μια χαρα.

απλα μιλησα με ενα παιδι που εχει ηδη και μου ειπε οτι για εγγραφες hd καλυτερα θα ηταν να βαλω εσωτερικο δισκο.εσεις τι λετε?στο esata δεν θα κανει λετε?δεν εχω προβλημα να βαλω μεσα,απλα ρωτας,να ξερω τι να αγορασω...και βασικα μεσα λεει 2,5 sata.sata απλο,1,2?τι παιρνει?τι θα ηταν προτιμωτερο?ταχυτητα 5400 ή 7200?buffer 8m ή 16?παιζουν ρολο αυτα στο recording και κυριως hd καναλιων?

αν βεβαια καποιος γραφει hd καναλια με esata,ειναι πιο πρακτικο...βγαζεις τον σκληρο,μεταφερεις αρχεια σε αλλα pc...

Υ.Γ. εχει δει κανενας το 3D καναλι του sky Germany?σε μενα που δεν εχω 3D TV, μου δειχνει 2 ιδιες εικονες χωρισμενες στα 2....πολυ γελιο...:BDGBGDB55:

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

@soulkeeper

Μια εξωτερική τροφοδοσία USB ή ένας φορτιστής USB 5V 1A θα απελευθερώσει την μια USB του 800άρη!
Το γεγονός πως το λαμπάκι μένει αναμμένο σημαίνει πως καταναλώνει ρεύμα και είναι σε λειτουργία. Αυτό είναι ένα αρνητικό του 800άρη όπως και το ότι ουσιαστικά κλείνει μόνο όταν το βγάζεις από την πρίζα! Σε standby και το USB τροφοδοτείται, και το DVI στέλνει σήμα, και το ανεμιστηράκι δουλεύει!

@lacta13
Και 'γω τον ίδιο 800άρη έχω, με δικτυακό δίσκο σε NAS . Για εγγραφή μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιονδήποτε δίσκο, εσωτερικό ή εξωτερικό ή δικτυακό για όλων των ειδών τις εγγραφές εκτός από τα ΗD κανάλια τα οποία σε πολλές περιπτώσεις (διαπιστωμένα από εμένα) δεν καλύπτονται από τις δυνατότητες Ethernet του 800άρη και του οικιακού δικτύου.

Νομίζω πως ο εξωτερικός e-SATA είναι καλύτερη λύση (και ο USB καλός είναι) γιατί δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία όπως ο εσωτερικός!

Last edited:

@soulkeeper

Νομίζω πως ο εξωτερικός e-SATA είναι καλύτερη λύση (και ο USB καλός είναι) γιατί δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία όπως ο εσωτερικός!

δηλαδη αυτο ρωταω...με esata γραφει και αναπαραγει ικανοποιητικα hd καναλια? με USB με ειπε ο φιλος μου εχει κολληματα...επειδη esata δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε,εχω καλωδιο esata,αρα θελει εξωτερικο σκληρο που να εχει esata εξοδο(με ρευμα ή χωρις?)...και αν ναι,λογικα μπορω να βαλω ειτε 3,5 ειτε 2,5,σωστα?και οτι ταχυτητα θελω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

δηλαδη αυτο ρωταω...με esata γραφει και αναπαραγει ικανοποιητικα hd καναλια? με USB με ειπε ο φιλος μου εχει κολληματα...επειδη esata δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε,εχω καλωδιο esata,αρα θελει εξωτερικο σκληρο που να εχει esata εξοδο(με ρευμα ή χωρις?)...και αν ναι,λογικα μπορω να βαλω ειτε 3,5 ειτε 2,5,σωστα?και οτι ταχυτητα θελω....

To e-SATA πρακτικά καλύπτει κάθε απαίτηση μεταφοράς δεδομένων (κατά την εγγραφή) χωρίς κολλήματα άρα είναι η βέλτιστη λύση.

Λογικά η καλύτερη και πρακτικότερη λύση είναι ένα HDD dock station με USB και e-sata σύνδεση για οιονδήποτε εσωτερικό δίσκο 2,5" ή 3,5".
Εγώ έχω ένα τέτοιο dock (raidsonic) που το αγόρασα λιγότερο από 20 και με το esata καλώδιο έφτασε συνολικά τα 25 (χωρίς τον δίσκο)

Αν δεν έχεις πρόβλημα σκόνης είναι η πρακτικότερη και από τις φτηνότερες λύσεις!!!

σωστα,κι εγω ετσι πιστευω,αν και βασικα μονο ν υπαρχει λογος να γραψω hd καναλια..αλλιως εχω ηδη network drive απο server(windows) .ειχα mount στον παλιο DM 500 που εχω,αλλα με μια ματια που εριξα,οι ρυθμισεις,δεν ειναι ιδιες οπως του μικρου DM...δηλαδη εκει ειχα ενα φακελο dream κοινοχρηστο και με user dream και καθολου κωδικο,γινοταν η δουλεια.αν υπαρχει ο οδηγος μεσα στις 245 σελιδες του φορουμ,ας μου πει καποιος,ωστε μεχρι να δω τι τηα κανω,να εχεω τουλαχιστον το network hdd.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

έχει η Nova HD κανάλια ; χαχαχαχαχαχαχα :BDGBGDB55: το καλύτερο ανέκδοτο που διάβασα σήμερα

για ξαναπεστο ρε τωρα αυτο....:beee:

Να συμπληρώσω κάτι.

Ο εσωτερικός δίσκος έχει την δυνατότητα να κλείνει όταν δε χρησιμοποιείται κι αυτό είναι καλό. Δεν γνωρίζω αν ισχύει και για τον e-sata.

αν θυμαμαι καλα μια θυρα sata εχει ο 800αρης και αν βαλεις εσωτερικο αποσυνδεεις το e-sata.
μπορειτε να βγαλετε με τα βιδακια τον e-sata ανταπτορα απο πισω, να βγουν εξω τα εσωτερικα καλωδια συνδεσης ωστε ο 2.5 δισκος να βρισκεται εκτος κουτιου αν τιθεται θεμα θερμοκρασιας.

Οταν ειναι standby o δεκτης και ο δισκος θα ειναι και αυτος σε κατασταση stanby-sleep μετα απο καποια ωρα που θα του ορισετε.

@soulkeeper

Μια εξωτερική τροφοδοσία USB ή ένας φορτιστής USB 5V 1A θα απελευθερώσει την μια USB του 800άρη!
Το γεγονός πως το λαμπάκι μένει αναμμένο σημαίνει πως καταναλώνει ρεύμα και είναι σε λειτουργία. Αυτό είναι ένα αρνητικό του 800άρη όπως και το ότι ουσιαστικά κλείνει μόνο όταν το βγάζεις από την πρίζα! Σε standby και το USB τροφοδοτείται, και το DVI στέλνει σήμα, και το ανεμιστηράκι δουλεύει!

thanks!

Κατι αλλο..θελω να κανω μια αποπειρα με παρακεντρη ληψη του eurobird 9a (9E) να δω αν κατεβαζω συχνοτητες απο Eutelsat W2A (10E) kai Eutelsat W3A (7E)...
θα παω στο υπομενου satfinder του δεκτη,θα επιλεξω eurobird 9a και θα βαλω διαφορες συχνοτητες (απο τους 7Ε και 10Ε) να δω αν εχω σημα,σωστα?
αν τελικα εχω σημα σε διαφορες συχνοτητες πως τα κατεβαζω τα καναλια αυτα?
θα παω manual scan,θα επιλεξω eurobird 9a,single transporder και θα βαλω τα στοιχεια της συχνοτητας που θελω να κατεβασω?
μετα που αποθηκευονται τα νεα καναλια?
μηπως πρεπει το satellites.xml πρεπει να περιλαμβανει και τους 7Ε και 9Ε?

ΥΓ εχω κατεβασει ετοιμες λιστες του vhannibal για 9-13-16-19.2