Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν έχω πρόβλημα να πώ, απλά δεν θέλω να θεωρηθεί δυσφήμιση.

Ας μας πει ο PanosGR την γνώμη του.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν έχω πρόβλημα να πώ, απλά δεν θέλω να θεωρηθεί δυσφήμιση.

Ας μας πει ο PanosGR την γνώμη του.

δυσφήμιση? -bye-

τόσο κακός είναι ο δέκτης? :grinning-smiley-043

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μα το έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα posts βρε παιδιά από πού τον παραγγείλαμε οι περισσότεροι. Αππο την επίσημη αντιπροσωπεία satsonix τον πήρα, τουλάχιστον εγώ και οι περισσότεροι από όσο γνωρίζω. Και δεν νομίζω να θεωρηθεί διαφήμιση αυτό.

Αμα μάθουμε να τον δουλεύουμε κιόλας τι καλά που θα είναι... :D

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο πρώτος Dreambox που κυκλοφορεί και έχει τόσες λίγες "παιδικές ασθένειες"....Άντε ίσως και ο 600άρης....

Που να δείτε στα λανσαρίσματα των 7000 και των 7025 τι γινόταν....Και ο 500 είχε τα προβλήματα του αλλά ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα γιατί τα "χοντρά προβλήματα" είχαν επιλυθεί στον 7000.

Παρατήρησα χθες παίζοντας με τα channel settings του και τον opendbedit 3.6 ότι τα περισσότερα HD (DVB-S2) κανάλια μετά από αναζήτηση μέσω του DM τα κατεβάζει ως Data και όχι ως TV. Επίσης η προσπάθεια μου να πρoσθέσω μέσω του opendbedit κανάλια σε μπουκέτα κλπ εστέφθη από αποτυχία. Δεν επέμεινα βέβαια ιδιαίτερα.

Υ.Γ Πάντως και εμένα η τόσο υψηλή θερμοκρασία με προβληματίζει. Ιδιαίτερα αν προστεθεί και σκληρός δίσκος τι θα γίνει?

Κι εγώ από Satsonix τον πήρα 26/5....

Dante αν θες πές μας και εσύ από που και πότε τον πήρες για να δούμε αν έχει σχέση η παρτίδα.

Με ανυσηχεί αυτά που γράφει ο Dante για κολήματα κ.λ.π. Εγώ δεν τον έχω λειτουργήσει πάνω από 2 ώρες συνεχόνεμα λόγω έλλειψης χρόνου, όμως πότέ δεν έχει κολήσει εν λειτουργία.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ο πρώτος Dreambox που κυκλοφορεί και έχει τόσες λίγες "παιδικές ασθένειες"....Άντε ίσως και ο 600άρης....

Που να δείτε στα λανσαρίσματα των 7000 και των 7025 τι γινόταν....Και ο 500 είχε τα προβλήματα του αλλά ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα γιατί τα "χοντρά προβλήματα" είχαν επιλυθεί στον 7000.

Παρατήρησα χθες παίζοντας με τα channel settings του και τον opendbedit 3.6 ότι τα περισσότερα HD (DVB-S2) κανάλια μετά από αναζήτηση μέσω του DM τα κατεβάζει ως Data και όχι ως TV. Επίσης η προσπάθεια μου να πρoσθέσω μέσω του opendbedit κανάλια σε μπουκέτα κλπ εστέφθη από αποτυχία. Δεν επέμεινα βέβαια ιδιαίτερα.

Υ.Γ Πάντως και εμένα η τόσο υψηλή θερμοκρασία με προβληματίζει. Ιδιαίτερα αν προστεθεί και σκληρός δίσκος τι θα γίνει?

Εμένα τα HARDWARE προβλήματα με ανυσηχούν, γιατι το θέμα με το software αργά ή γρήγορα θα λυθεί. Π.χ. εγώ δεν μπορούσα να αλλάξω θέση σε κανάλι κάποιου μπουκέτου στα favorities.

Τώρα πήρα τηλέφωνο τον Satsonix και μου είπε ότι το πρόβλημα του μπουταρίσματος είναι θέμα λογισμικού και πρέπει να περιμένω 1 μήνα για να λυθεί.

Του ανέφερα ότι κάποιοι σε κάποια φόρουμς μιλάνε για προβληματικό tuner και τότε μου είπε ότι δεν γνωρίζει από την εταιρεία (Dream) πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Η εντύπωση μου είναι ότι προσπαθούσε να με αποφύγει και να μην ασχοληθεί, μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, που δεν το νομίζω δεδομένου ότι σε άλλους έχει αναφέρει για το πρόβλημα του tuner.

Εν πάσει περιπτώσει.... Τα ανωτέρω τα αναφέρω προς ενημέρωσή σας, διότι αν ο δέκτης έχει όντως hardware πρόβλημα, ο Satsonix ή όποιο άλλο μαγαζί, θα έχει πολλές επιστροφές (ο δέκτης έχει 2 χρόνια εγγύηση).

Εμένα τα HARDWARE προβλήματα με ανυσηχούν, γιατι το θέμα με το software αργά ή γρήγορα θα λυθεί. Π.χ. εγώ δεν μπορούσα να αλλάξω θέση σε κανάλι κάποιου μπουκέτου στα favorities.

To bootάρισμα δεν είναι hardware πρόβλημα....

Επίσης οι drivers του tuner δεν είναι hardware πρόβλημα...

Σαν Ελληνες που είμαστε είμαστε όλοι μας βιαστικοί και δεν έχουμε καθόλου υπομονή!!! Αφού όταν αγοράζαμε ξέραμε ότι θέλει ακι υπομονή για την ανάλογη υποστήριξη. Τώρα γιατί προσπαθούμε να του βγάλουμε ένα σωρό κουσούρια δεν μπορώ να καταλάβω... ΥΠΟΜΟΝΗ και θα δούμε ΦΩΣ!!!!

Άν το κόλλημα κατα τη διάρκεια του boot δεν είναι hardware πρόβλημα, γιατί δεν το έχουν όλοι οι δέκτες φίλε μου...?

Το μπουτάρισμα μάλλον είναι hardware πρόβλημα, διότι, αν διάβασες τα προγούμενα ποστς, ο δέκτης πρέπει να κρυώσει για να μπουτάρει κανονικά και το θέμα λύνεται αν αφερέσεις το tuner. Επιπλέον το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε μόνο σε ορισμένους δέκτες και όχι σε όλους. Άρα δεν φταίνε οι drivers του tuner....

Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι και speculation βέβαια. Πάντως το δικό μου το μηχανάκι είχε πρόβλημα από την ώρα που το πήρα.... Μετά απο 1 ώρα λειτουργείας από τότε που πρωτομπήκε στην μπρίζα πήγα να κάνω το πρώτο reboot (για να αλλάξω image) και πήρα τα Α***** μου.

παιδια εχω κινητο πιατο και εχω βαλει astra (διαλεξα d. 1.2) αλλα δεν μπορω με τιποτα να του βαλω αλλο δορυφορο χειρικινητα.Κατι κανω λαθος αλλο τι ;Eχει την καλοσυνη να μου πει καποιος πως μπαινουν ενας-ενας οι δορυφοροι ;Πρωτη φορα τρωω τοση ωρα να βαλω δορυφορους σε δεκτη.

dante, panosxgr kai bon_gr, μπορείτε να στείλετε ένα pm από που αγοράσατε τον δέκτη?
Τον πηρα απο την επισημη αντιπροσωπία satsonix 24/5

Vag71 και εγώ από την παραγγελία 26/5 πήρα και μου κόλλησε και μένα όταν πήγα να βάλω το gemini.

Kyrliot και εγώ έχω πιάτο με μοτερ αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει με το usals. Δοκίμασα και χειροκίνητα και τζίφος. Κάτι δεν κάνουμε σωστά δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο. Μήπως το usals παίζει μόνο με μοτερ stab?
Μπορεί να μας πει καποιος πως θα τον σεταρουμε για κινητο πιατο?

Δηλαδή abdlot και εσένα σου κολάει στο reboot? Και πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για να πάρει μπρός? Μπορείς να διευκρινήσεις pls?

Παιδια οσο τον εχω δεν βλεπω προβλημα με το boot ,παντως εβαλα δισκο μεσα και μπορω να πω οτι σκεφτομαι να βαλω μπρικι πανω να βρασω λουκανικα :D
Εγω τον πηρα απο γερμανια.

Vag71 μου το έκανε μια φορά (την πρώτη δηλαδή) που προσπάθησα να το κάνω reboot για να φορτώσω το νέο image. Εκεί κόλλησε. Παίζοντας όμως λίγο με το καλώδιο της τροφοδοσίας μετά από 5 λεπτά ξεκίνησε (μάλλον πέτυχα το 1 sec που σου απάντησε η dream). Νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα στο τροφοδοτικό και μετά είδα τα δικά σου post εδώ μέσα.

Παιδια οσο τον εχω δεν βλεπω προβλημα με το boot ,παντως εβαλα δισκο μεσα και μπορω να πω οτι σκεφτομαι να βαλω μπρικι πανω να βρασω λουκανικα :D
Εγω τον πηρα απο γερμανια.
Το ίδιο και εγώ. Δεν μου έχει κολλήσει ποτέ στο boot, έβαλα από την πρώτη στιγμή μέσα δίσκο και ... σκεύτομαι επίσης να ψήνω επάνω το καφέ μου....
Από Γερμανία τον πήρα και εγώ.
Μήπως ρε παιδιά όσοι έχουν πρόβλημα φταίει ότι το tuner τους αναγκάζεται να "οδηγεί" πολλά LNB, disec κλπ?
Ας πουν όσοι έχουν πρόβλημα τι setup έχουν μπας και εντοπιστεί καλύτερα η αιτία.
Εγώ οδηγούσα μέχρι εχθές μόνο ένα LNB. Εχθές έβαλα ένα δεύτερο και disec, οπότε θα checkαρω εάν αρχίσει να μου κάνει τα ίδια και εμένα.

Καπου διαβασα οτι για να δεις αν εχει προβλημα πρεπει να βαλεις gemini , εγω εχω pli δεν ξερω αν οντος παιζει ρολο.

Παιδια, όσοι λέτε ότι δεν σας κόλησε ποτέ στο Boot.... να διευκρινήσουμε ότι πρόκειτε για reboot μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά λειτουργίας (ο δέκτης να είναι ζεστός) και αφαίρεση του ρεύματος και επασύνδεσή του. ΕΚΕΙ ΚΟΛΑΕΙ. Το έχετε δοκιμάσει αυτο? Αν όχι δοκιμάστε το pls και πείτε μας.

Εγώ ανυσηχώ μήπως λόγω υπερθέρμανσης υπάρχουν και άλλα προβλήματα κατά την λειτουργία, όπως π.χ. ανέφερε ο dante32 (κολήματα κ.λ.π.) Εγώ maximum συνεχόμενη λειτουργία έχω 2 ώρες και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

abadlot κι εγώ gemini έβαλα και το πρόβλημα με το boot παραμένει. Δες και στον δικό σου αν παραμένει το πρόβλημα με gemini.