Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδια, όσοι λέτε ότι δεν σας κόλησε ποτέ στο Boot.... να διευκρινήσουμε ότι πρόκειτε για reboot μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά λειτουργίας (ο δέκτης να είναι ζεστός) και αφαίρεση του ρεύματος και επασύνδεσή του. ΕΚΕΙ ΚΟΛΑΕΙ. Το έχετε δοκιμάσει αυτο? Αν όχι δοκιμάστε το pls και πείτε μας.

Εμένα δεν κολλάει μόνο εκεί. Κολλάει και σε απλή επανεκίννηση απο telnet ή απο το τηλεκοντρόλ. Αν το αφήσω για κανα μισάωρο όλα καλά...

Αυτο που μου κάνει όταν κολλάει είναι το εξής: Δείχνει την μπάρα στο oled display να φτάνει μέχρι τέρμα, μετά σβήνει, ξαναπάει στη μέση , στο τέλος και πάλι απο την αρχή, ξανά και ξανά...

Εμένα δεν κολλάει μόνο εκεί. Κολλάει και σε απλή επανεκίννηση απο telnet ή απο το τηλεκοντρόλ. Αν το αφήσω για κανα μισάωρο όλα καλά...

Αυτο που μου κάνει όταν κολλάει είναι το εξής: Δείχνει την μπάρα στο oled display να φτάνει μέχρι τέρμα, μετά σβήνει, ξαναπάει στη μέση , στο τέλος και πάλι απο την αρχή, ξανά και ξανά...

Δεν έχω δοκιμάσει επανεκίνηση από τελνετ ή απο το τηλεκοντρόλ...
Όταν πάντως κολάει στο ρε-μπουτ εμένα δεν βγάζει μπάρα, απλά μπορεί να ανάψει καμοιά γραμμή του OLED τυχαία.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

vag71, χθες βράδυ που έπαιζα μαζί του τον άναβα και τον έσβηνα συνέχεια, γιατί έπαιζα με τα καλώδια του βίντεο (SCART, DVI). Ποτέ δεν μου κόλλησε. Είναι αλήθεια ότι αργεί να φορτώσει αλλά όχι ότι κολλάει. Ομως συμφωνώ ότι εάν του βάλω πάνω παϊδάκια θα τα ψήσει στη στιγμή!! :eating:

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

vag71, χθες βράδυ που έπαιζα μαζί του τον άναβα και τον έσβηνα συνέχεια, γιατί έπαιζα με τα καλώδια του βίντεο (SCART, DVI). Ποτέ δεν μου κόλλησε. Είναι αλήθεια ότι αργεί να φορτώσει αλλά όχι ότι κολλάει. Ομως συμφωνώ ότι εάν του βάλω πάνω παϊδάκια θα τα ψήσει στη στιγμή!! :eating:

Πόση ώρα πέρναγε ανάμεσα στα ρε-μπουτ? Από δικά μου "πειράματα" και 5 λεπτά αναμονής πριν ξαναβάλεις το ρεύμα αρκούν για να "κρυώσει" ο δέκτης.

φανταζομαι πριν τον βγαλετε απο το ρευμα κανετε "βαθια ανομονη" και περιμενετε να γραψει στην οθονη οτι τωρα μπορειτε να τον βγαλετε απο το ρευμα.

φανταζομαι πριν τον βγαλετε απο το ρευμα κανετε "βαθια ανομονη" και περιμενετε να γραψει στην οθονη οτι τωρα μπορειτε να τον βγαλετε απο το ρευμα.
Ναι αυτό έκανα... πάντως το μήνυμα στην οθονη οτι τωρα μπορειτε να τον βγαλετε απο το ρευμα δεν το βγάζει πάντα μια το βγάζει και μια όχι. Όμως καταλαβαίνεις ότι το deep standby τέλειωσε γιατι γίνεται το λεντάκι μπροστά κόκκινο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πόση ώρα πέρναγε ανάμεσα στα ρε-μπουτ? Από δικά μου "πειράματα" και 5 λεπτά αναμονής πριν ξαναβάλεις το ρεύμα αρκούν για να "κρυώσει" ο δέκτης.

Το πολύ για 2 λεπτά μιλάμε, όχι περισσότερο. Μόνο πίσω από το δέκτη πείραζα τα καλώδια. Φυσικά να αναφέρω, εάν αυτό είναι σημαντικό, ότι την τροφοδοσία του ρεύματος την έκοβα από το φισάκι που είναι πίσω από το δέκτη κι όχι με το να βγάζω την πρίζα.

Κάποιος φίλος πριν είπε μια θεωρία, μήπως αντιμετωπίζουν πρόβλημα αυτοί που έχουν περισσότερα από 1 lnb. Εγώ έχω μόνο 1, αλλά σε κινητό πιάτο με actuator. Το αναφέρω κι αυτό μήπως παίζει το ρόλο του.

Λοιπον για τον φιλο που παιδευονταν σαν και εμενα για να βαλει δορυφορους.Το βασικο ειναι να κανεις reboot πριν απο την εγκατασταση καθε δορυφορου,ακομα να εχεις βαλει "οχι" στην επιλογη ucals - μιλαω για χειροκινητη εγκατασταση,να μην κανεις λαθος και βαλεις το ιδιο αυξοντα αριθμο στην αριθμιση των δορυφορων.Εμενα χωρις reeboot δεν με εβγαζε τον νεο δορυφορο στην επιλογη tune -μεσα στην επιλογη posisioner και εδω ηταν ολο το προβλημα.Ελπιζω να βοηθησα.

Καλησπέρα σε όλους!

Κακώς μιλάτε για πρόβλημα hardware ή θερμοκρασίας! Έχω τον DM800 από την Παρασκευή και αφιέρωσα αρκετές ώρες κάνοντας δοκιμές σε διάφορα images κλπ. Την πρώτη φορά που μου συνέβει να κλείσω το δέκτη βγάζοντάς τον απ´το ρεύμα νόμισα ότι δεν άνοιγε γιατί χάλασε το τροφοδοτικό. Άλλαξα τροφοδοτικό και έπεξε κανονικά. Όταν έγινε και πάλι στο νέο τροφοδοτικό, ασχολήθηκα περισσότερο και έχω την εντύπωση ότι στο firmware του DM800 υπάρχει κάποιο check να ανοίγει μόνο όταν έχει καθαρίσει κάποιο flag, μάλλον σαν ασφάλεια για την απουσία on/off διακόπτη. Σε μένα τουλάχιστον ανοίγει μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αφού έχει βγεί τελείως απ´το ρεύμα. Και αυτό συμβαίνει άσχετα με τη θερμοκρασία του δέκτη.

Όσο για τη θερμοκρασία, είναι λιγότερο ζεστός απ'τον 5400 που έχω, οπότε δεν με ανησυχεί καθόλου :-)

Το μόνο που με προβλημάτησε είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο που αποθηκεύονται τα settings στον DM800 με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιήσεις το Dreamset ή άλλο editor για να τα επεξεργαστείς, να μην δουλεύουν κάποια κανάλια και κυρίως τα HD ("Tune failed" ή άλλα errors). Όταν έκανα clean scan, όλα διορθώθηκαν και πχ. βλέπω το Eurosport HD τώρα. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και σε έτοιμα settings που έχουν επεξεργαστεί όπως pet123 κλπ. Πιθανών μόνο ακριβή αντίγραφα settings από DM800 δουλεύουν κανονικά!

Όσον αφορά το θέμα του ρεύματος του tuner σε σχέση με την υπερθέρμανση κα το κόλημα στα ρε-μπουτ και τον αριθμό των LNB

Ενα διπλό LNB εχω στην εγκατάστασή μου.

Πολύ καλά τα νέα που μας λές φίλε awgr. Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις και την πηγή σε παρακαλώ?

Σε εμένα θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να πάρει μπρος, και πολλές φορές παραπάνω.

Δεν ξερω ρε παιδιά αν ειναι το πολυπλοκο του σεταρισματος το προβλημα, αλλα θα το δοκιμασω και πιο απλα...
Το σεταρισμα το δικο μου ειναι με 11 lnb.

Το μόνο που με προβλημάτησε είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο που αποθηκεύονται τα settings στον DM800 με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιήσεις το Dreamset ή άλλο editor για να τα επεξεργαστείς, να μην δουλεύουν κάποια κανάλια και κυρίως τα HD ("Tune failed" ή άλλα errors). Όταν έκανα clean scan, όλα διορθώθηκαν και πχ. βλέπω το Eurosport HD τώρα. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και σε έτοιμα settings που έχουν επεξεργαστεί όπως pet123 κλπ. Πιθανών μόνο ακριβή αντίγραφα settings από DM800 δουλεύουν κανονικά!
Τα επεξεργαστηκες καθόλου τα settings μετα το clean scan? Εριξες καποια αλλα έτοιμα πανω σε αυτα που σκαναρες;

Πολύ καλά τα νέα που μας λές φίλε awgr. Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις και την πηγή σε παρακαλώ?

Σε εμένα θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να πάρει μπρος, και πολλές φορές παραπάνω.

Ποια πηγή? Έγραψα ότι διαπίστωσα στον δέκτη μου (παραγγελία από Γερμανία) κάνοντας πολλές δοκιμές απ'τη Παρασκευή. Τον βγάζεις τελείως απ' το ρεύμα?

Εννοώ ότι πρέπει να μείνει 5 λεπτά εκτός ρεύματος για να πάρει μπρός.

Άρα αυτό που ανέφερες για το flag στο image είναι δική σου υπόθεση?

Γιατί εμένα μου φαίνεται για hardware fault. Όπως φαίνεται δεν το κάνει σε όλους τους δέκτες (δες τα προηγούμενα ποστς).

Τα επεξεργαστηκες καθόλου τα settings μετα το clean scan? Εριξες καποια αλλα έτοιμα πανω σε αυτα που σκαναρες;

Όταν το κάνω αυτό παρουσιάζεται το πρόβλημα... Δοκίμασα settings από pet123 και άλλα, είτε ανεβαζοντάς τα στον DM800 με το Dreamset v2.15 και άλλα προγράμματα ή κατεβάζοντάς απ' το Add Plugins της PLi. Επεξεργασμένα settings από 'μενα ή άλλους έχουν πάντα πρόβλημα. Θα το ψαξω περισσότερο, αλλά μαλλον υπάρχει κάποια μικρή διαφορά στο format.

Εμενα μου βγαζει γραμμες καθετες ασπρες η και χρωματιστες στην samsung καθε μιση περιπου ωρα λειτουργιας.
Κλεινω τον dm-αν αλλαξω πηγη οι γραμμες δεν φευγουν-κλεινω την Τv και μετα απο κανα 5λεπτο ανοιγω την tv και ειναι οκ.Αν ανοιξω τον dm μετα απο κανα μισαωρο μου κανει το ιδιο εδω και δυο μερες.Τις πρωτες δυο μερες ολα ηταν καλα.Μαλλον απο την υπερθερμανση γινεται.Δεν ξερω πως να ποσταρω φωτος αλλιως θα βλεπατε και θα γελαγατε
Regards dbfan

Δεν ξερω ρε παιδιά αν ειναι το πολυπλοκο του σεταρισματος το προβλημα, αλλα θα το δοκιμασω και πιο απλα...
Το σεταρισμα το δικο μου ειναι με 11 lnb.
Γραψε πως το σεταρες ρε φιλε θα με υποχρεωσεις!!!!!!!!
Regards dbfan

Λοιπον , περι settings επειδη κι εγω το ψιλοεψαξα, εχω κανει το εξης.
Με το DreamBoxEdit2.02.00 , πηγαινεις στα options , κανεις ενα profile με την ΙΡ κτλ του 800ρι , και πριν πατησεις save πατας στο κουμπακι "Version 3 settings (7025)" κατω δεξια.

Αλλαζει τους φακελους που κοιταει και δουλευει σωστα. Σε μενα τουλαχιστον με gemini τα αλλαζω χειροκινητα και οταν τα στελνω βγαινουν ακριβως οπως τα εχω.

Τωρα για ολα αυτα που λετε περι bootαρισματος , εγω δεν ειδα προβληματα οσα reboot κι αν εκανα.
Απλα καμια φορα αν βγαλεις και βαλεις την πριζα δεν αναβει με την πρωτη , απλα την ξαναβγαζεις/βαζεις και παιζει αμεσως.
Ισως ειναι θεμα ασφαλειας για να μην εχεις προβληματα με το ρευμα. Παντως παντα ξεκινουσε κανονικα.

Για πηγαινε να ελένξεις πχ το Eurosport HD μετά ;-) Δεν είμαι αρχάριος φίλε μου... μιλάω για προβλημα σε μια μειοφηφία των settings που κάνεις upload έτσι ή με άλλο τρόπο, λόγω κάποιας μικροδιαφοράς στο format των αρχείων στον DM800.

Last edited: