Dreambox 800 HD

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Θα παίζει όμως καλά το gemini 3.90 στο stick με το newnigma 2.3 στη flash?
Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχει τέτοιο δίλλημα.
Το Newnigma είναι πολύ καλύτερο του Gemini. Και για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να καταλάβω γιατί αποτελεί πάντα την πρώτη επιλογή όσων έχουν dreambox, οποιοδήποτε μοντέλο. Ειδικά στο Enigma1, όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω το εγκαταλείπουν με ελαφρά...
Αυτή τη στιγμή για το Dm800 πιστεύω ότι υπάρχει δίλλημα μόνο μεταξύ Newnigma και Nabilo. Θεωρώ δε ότι ένα σωστότερο σετάρισμα έχει ως εξής:
- Ενημερωμένο experimental image στη flash
- BarryAllen σε usb stick με Newnigma 2.3 και Nabilo blackhole 0.5 για σύγκριση.
Η ζυγαριά γέρνει προς το Newnigma καθώς είναι σταθερότατο, "σβέλτο", περιέχει το seconstage #70 και ενημερώνεται συχνά από τον σέρβερ τους. Είναι και διαθέσιμα όλα τα γνωστά plugins ενώ ο server τους είναι πλουσιότατος!
Το Nabilo είναι σταθερότατο και έχει προεγκατεστημένα τα "διασημότερα" plugins αλλά δυστυχώς ο σέρβερ τους είναι συχνά offline και αυτό με προβληματίζει...

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εμένα προσωπικά με μπερδεύει το newnigma.
Το nabilo μια χαρά είναι, αλλά δε μου φαίνεται καλύτερο από το gemini. Ίσως είναι πιο εύκολο (το nabilo) για τον αρχάριο χρήστη.
Το newnigma το έχω στη φλας για να αποφεύγω τις επανεγκαταστάσεις firmware από την αρχή, εκμεταλευόμενος τη δυνατότητα upgrade που έχει.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημερα παιδια.Επειδη ειμαι ενα βημα πριν την πωληση του kathrein και την αγορα ενος dreambox 800 θελω 2 απαντησεις σε 2 κρισιμες ερωτησεις.Βασικα ας απαντησει ο Αλεξης που ειχε τον Kathrein,αλλα και οποιος αλλος θελει.Το tuner του ειναι το ιδιο με του kathrein(σε ευαισθησια)καλυτερο η χειροτερο;Και απο εικονα υπαρχει διαφορα αισθητη,ως προς την ποιοτητα,μεταξυ τους;Γιατι,ειπαμε καλη η υποστηριξη κτλ,αλλα περνεις hd δεκτη για να βλεπεις και καλα τις ομορφιες ενος hd καναλιου.Περιμενω απαντησεις.
Το tuner εχει μάλλον την ίδια ευαισθησία. Τα λογισμικά του DM800 είναι σαφώς πιο προηγμένα και πιο φιλικά προς τον χρήστη.
Η ποιότητα της εικόνας των δύο δεκτών είναι περίπου ίδια. Με το autoresolution plugin o 800 είναι πιο εύχρηστος.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λοιπον.Πριν απο λιγο πουλησα τον Kathrein σε εναν φιλο απο αλλο forum.Παει η Κατερινα.Καλο ταξιδι.Πρωτα ο Θεος απο Δευτερα,πιανει δουλεια ο φιλος Γρηγορης.Παραγγελια,φλασαρισμα κτλ και πιστευω παραμονη Πρωτοχρονιας θα ειμαι και εγω ενας newbie κατοχος Dreambox.Θα βοηθησετε ε,δε θα βοηθησετε;

Παιδια καλησπερα.Πριν λιγο αγορασα και εγω αυτο το υπεροχο μηχανημα.Η πρωτη δυσκολια:κανω ειτε χειροκινητο,ειτε αυτοματο scan και ενω κατεβαζει καναλια,μετα στην μικρη οθονη μου βγαζει DVB service και πατωντας ok το ιδιο.Ολα αυτα ενω το μονο που εχω κανει ειναι τα βηματα του wizard και τα σκαναρισματα που σας ειπα.Ουτε αλλο image,ουτε τιποτα.Τι κανω;

Επισης μετα απο μπουταρισμα μου βγαζει μηνυμα:check tuner configuration.Mαλλον εχει σχεση αυτο με το dvb service που μου βγαζει στο infobar.

A,και κατι αλλο.Δεν ξερω αν ηταν καλη ιδεα,αλλα εκανα software update και κατεβασε 11 πακετα.Παρολα αυτα συνεχιζει να μου βγαζει το ιδιο μηνυμα:chck tuner configuration.what a fuck?

Το έχεις εγκαταστήσει το tuner?Το DISeqC ανάλογα με τους δορυφόρους ειναι οκ?

Last edited:

Μου φαίνεται δεν έχουμε ησυχία με αυτό το πράγμα...
Εκεί που έκανα zapping ξαφνικά γυρνάω στην κεντρική λίστα και τα βλέπω με αυτή την μορφή:

attachment.php

Εννοείται έκανα restart τον δέκτη, αλλά τίποτα.

Λειτουργικά δεν έχει πρόβλημα, όπως επίσης όταν μπαίνω στις επιμέρους κατηγορίες τα δείχνει κανονικά τα κανάλια.

Μόνο στην κεντρική κατηγορία έχει προσθέσει αυτό το μήνυμα που βλέπετε. Καμιά ιδέα;

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μου φαίνεται δεν έχουμε ησυχία με αυτό το πράγμα...
Εκεί που έκανα zapping ξαφνικά γυρνάω στην κεντρική λίστα και τα βλέπω με αυτή την μορφή:

attachment.php

Εννοείται έκανα restart τον δέκτη, αλλά τίποτα.

Λειτουργικά δεν έχει πρόβλημα, όπως επίσης όταν μπαίνω στις επιμέρους κατηγορίες τα δείχνει κανονικά τα κανάλια.

Μόνο στην κεντρική κατηγορία έχει προσθέσει αυτό το μήνυμα που βλέπετε. Καμιά ιδέα;
όπως είσαι πήγαινε Plugin και κάνε ενα backup τα settings σου ( enigma2 kai network)
Αφού το κάνεις κατευθείαν κάνε restore to backupπου μόλις είχες κάνει και θα είσαι ok

Αυτό μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις Τάσο!! :grinning-smiley-043:flipout: