Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλύτερα να κατεβάζετε τις εκδόσεις ΒΑ από την πηγή.

http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=67660&sid=8e07ec92ca21a5a4fc1dee680fc09064

Η τελευταία έκδοση είναι η 4.8.1

Ακριβώς.
Και η 4.8.1 είναι σταθερότατη με τζέμινι 4.10 & 4.20, καθώς και με newnigma 2-2.3 & 2-2.4.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σήμερα το πρωί δοκίμασα λοιπόν το δέκτη με experimental 20090426, bary allen 4.8.1 και επάνω του τα gemini 4.2 & newnigma 2.4 και είναι μια χαρά.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας και την υπερπολύτιμη βοήθειά σας!

Καλημέρα,
έχω κάποιο "πρόβλημα" με τον 800.. Μόλις τον πήρα έβαλα τα παρακάτω:
ΒΑ και experimental (latest) στην flash και nabilo, gemini & newnigma στον HDD.
Έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις και εγκατέστησα mgcam. Κατέβασα το τελευταιο satan αλλά δεν έχω πουθενά φως παρα μόνο στα FTA.
Τα directory και τα files έχουν τα σωστά properties 755 & 644. Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να πήγε στραβά;
Ευχαριστώ

Ειναι γεγονος οτι δεν υπαρχει πια σχεδον πουθενα πουλακια δυστηχος αλλα απ'οτι διαβασα στο digital TV satellite εχουν ξεμινει κατι τελευταια πουλακια στις 9e σε ενα πακετο και ακους λαλια με mgcamd αλλα λογικα και με cccam!-bye-

Παιδια και κατι ακομα σκευτομουν σιγουρα γινεται ή τουλαχιστον καπος και δεν εχουμε δει κανεναν ο δεκτης μας ειναι linux ok?
ok! Μετα αμα βαλουμε κανενα cas interface πανω στην usb και μετα του βαλουμε και εναν διαβολο λετε να μην εχουμε εικονα?!
Ειχα κανει και ενα thread πιο παλια αλλα δεν βγαλαμε ακρη αλλα τεσπα!
Εριξα την ιδεα!!-bye--bye-

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδια και κατι ακομα σκευτομουν σιγουρα γινεται ή τουλαχιστον καπος και δεν εχουμε δει κανεναν ο δεκτης μας ειναι linux ok?
ok! Μετα αμα βαλουμε κανενα cas interface πανω στην usb και μετα του βαλουμε και εναν διαβολο λετε να μην εχουμε εικονα?!
Ειχα κανει και ενα thread πιο παλια αλλα δεν βγαλαμε ακρη αλλα τεσπα!
Εριξα την ιδεα!!-bye--bye-

Δεν γίνεται αυτό απ όσο ξέρω

...Μετα αμα βαλουμε κανενα cas interface πανω στην usb ...

Χωρίς κατάλληλο driver δε γίνεται τίποτα. Και απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιος ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί το cas interface...

Γιατί ο διαβολάκος έχει φακό; Φαντάζομαι πως όχι...

Καλησπέρα.Το ρούτερ μου υποστηρίζει DCHP (Linksys WAG200G) αλλά έχω ακούσει οτι είναι καλύτερο να την απενεργοποιείς στο δέκτη και να του δίνεις Static IP; Εσείς τι προτείνετε απο τα δύο και αν προτείνετε τη Static πως γίνεται να την πάρει;

Χωρίς κατάλληλο driver δε γίνεται τίποτα. Και απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιος ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί το cas interface...
:a0210:

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλησπέρα.Το ρούτερ μου υποστηρίζει DCHP (Linksys WAG200G) αλλά έχω ακούσει οτι είναι καλύτερο να την απενεργοποιείς στο δέκτη και να του δίνεις Static IP; Εσείς τι προτείνετε απο τα δύο και αν προτείνετε τη Static πως γίνεται να την πάρει;

DHCP...
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άπαξ και πάρει μια διεύθυνση, αυτή θα έχει πάντα εκτός εάν εσύ επέμβεις με κάποιο τρόπο στο δίκτυό σου πχ να δώσεις την ίδια διεύθυνση χειροκίνητα σε κάποιο άλλο μηχάνημα.

Εξαρτάται πάντα τι θες να κάνεις.
Αν θες μόνο για κατέβασμα από σερβερ των plugins κλπ άστο dhcp.
Aν θες άλλη χρήση μόνο static.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

DHCP...
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Άπαξ και πάρει μια διεύθυνση, αυτή θα έχει πάντα εκτός εάν εσύ επέμβεις με κάποιο τρόπο στο δίκτυό σου πχ να δώσεις την ίδια διεύθυνση χειροκίνητα σε κάποιο άλλο μηχάνημα.
Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι ακριβώς έτσι.Επειδή χρησιμοποιώ και laptop και HTC Diamond με wi-fi μου φαίνεται οτι όποιο ανοίξει πρώτο παίρνει την πρώτη ελεύθερη IP και πάει λέγοντας. (με κάθε επιφύλαξη)

Παρά το DHCP μπορείς να ορίσεις από του ρουτερ να δίνει πάντα την ίδια IP στον δέκτη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι ακριβώς έτσι.Επειδή χρησιμοποιώ και laptop και HTC Diamond με wi-fi μου φαίνεται οτι όποιο ανοίξει πρώτο παίρνει την πρώτη ελεύθερη IP και πάει λέγοντας. (με κάθε επιφύλαξη)

Φίλε μου, ο DHCP server δουλεύει "χοντρικά" ως εξής:
Όταν μία νέα συσκευή κάνει αίτηση σύνδεσης στο δίκτυο, συγκρίνεται η mac address με αυτές που ήδη έχει αποθηκεύσει ο server σε ένα είδος matrix, έναν πίνακα στην ουσία. Εάν η mac address είναι νέα, τότε του αποδίδει μία νέα ΙΡ, συνήθως την επόμενη διαθέσιμη από το εύρος των διευθύνσεων που έχει ορισθεί στο router. Εάν υπάρχει στον πίνακα του αποδίδει την ίδια ΙΡ που του είχε δώσει και αρχικά εκτός εάν στο δίκτυο συμμετέχει και μία (τουλάχιστον) συσκευή με manual ρύθμιση δικτύωσης οπότε τότε γίνεται επιπλέον και μία σύγκριση ώστε να αποφευχθούν conflicts. Εννοείται ότι εάν υπάρχει σχετικό conflict τότε θα πάρει νέα ΙΡ.
Δεν ξέρω ποιο router έχεις, όμως το γεγονός να αποδίδει κάθε φορά και άλλες διευθύνσεις δεν το βρίσκω και πολύ πιθανό εκτός εάν έχεις επέμβει εσύ ώστε να γίνεται αυτό μέσω κάποιας επιλογής στα settings ίσως, αν και δεν θυμάμαι να το έχω συναντήσει ποτέ αυτό.