Dreambox 800 και CA error

YonVog

Established Member
26 June 2006
249
ΒΟΥΛΑ
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Κάποτε απέκτησα έναν original DM800HD PVR και ήταν όλα μια χαρά. Κάποια στιγμή μου παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα (δεν έκανε boot) οδηγώντας με -σύμφωνα με τo πόρισμα του τεχνικού- να αλλάξω μητρική. Όχι ομως original αλλά clone. Επειδή όμως μου ξαναπαρουσίασε πρόβλημα, αναγκάστικα να αλλάξω και SIM (έβαλα 2.01).
Ο τεχνικός που μου έκανε την αναβάθμιση SIM μου περασε το Black hole phoenix edition. Δεν μου άρεσε οπότε έκρινα σκόπιμο να το αλλάξω. Αναβαθμίζω τον loader από 82 σε 84a και αφού πάω να τον φλασαρω με newnigma2 v3.3.2 μου βγάζει error και no ca found. Προσπαθω να τον ξαναφλασαρω αλλά δεν κουνάει με τίποτα!!!!! Έκανα κάτι λάθος και εάν έγινε το λάθος πως διορθώνεται?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας. Από τις απαντήσεις σας θα εξαρτηθεί το μέλλον του... (αν και είμαι σχεδόν έτοιμος να του κάνω τεστ αντοχής με βαριοπούλα!...)
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Last edited:
Re: Dm800 no ca found! And then what...?

Μήπως το newnigma που πέρασες ήταν για γνήσιο δέκτη; Για δοκίμασε επίσης να βγάλεις-βάλεις τη sim.

Ήταν για κλωνο. Την κάρτα την έβγαλα και την ξανά τοποθέτησα, αλλά τίποτα!

Απάντηση: Dm800 no ca found! And then what...?

Είναι σίγουρα sim 2.01 η sim που σου έβαλε; Η αυθεντική SIM δουλεύει μια χαρά σε κλώνους, σου την πήρε ο τεχνικός ή την έχεις ακόμα; Αν σου την πήρε φοβάμαι ότι σου την έφαγε με πρόσχημα ότι είχε πρόβλημα.

Την παλια την επέστρεψε κολλημένη σε ένα χαρτάκι. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω εάν ήταν αυτή που αντικατέστησε γιατί δεν έγραφε κάτι επάνω. Αυτή που μου έβαλε είναι η 2.01 (έτσι γράφει τουλάχιστον στο αυτοκόλλητο ολόγραμμα που έχει επάνω της). Τι μπορώ να κάνω για τον κάνω να δουλέψει πάλι?

Επίσης εάν κάποιος μπορεί να μου προτείνει με pm κάποιον εμπειρο τεχνικό να δώσει λύση, θα το εκτιμούσα και αυτό...!

Last edited by a moderator:

Το να ψάχνεις να βρεις τι έφταιξε είναι μάλλον "μνημόσυνο". Παρόλα αυτά και για την αποφυγή μελλοντικών λαθών (έχω κάνει άπειρα) να αποφεύγεις να αναβαθμίζεις ανεξέλεγκτα τον dm800 ειδικά τον κλώνο που πρέπει να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τi sim έχει και για τι έκδοση sim firmware πας να εγκαταστήσεις.
Το πιθανότερο είναι να έχεις περάσει έκδοση firmware ασύμβατη με τη sim σου (όποια και αν είναι αυτή)! Η λύση είναι σχετικά απλή . Σημείωσε την έκδοση του αρχείου που προσπάθησες να φλασάρεις και την έκδοση της sim που αναγράφει και δοκίμασε άλλη έκδοση. Στην αγορά υπάρχουν sim1, sim2, sim2.01 και ferrari. Πρόσεξε να βάλεις την σωστή έκδοση. Λογικά θα το επαναφέρεις αν βρεις τη σωστή έκδοση.

Υ.Γ.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η λύση που σου έδωσε ο τεχνικός σου με αντικατάσταση clone motherboard! Το ρίσκο σε τέτοιες περιπτώσεις αν δεν έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στην φερεγγυότητα του τεχνικού (δεν αμφισβητώ την ηθική αλλά την επάρκειά του) είναι υπαρκτό.

Προτιμότερο να αγόραζες μια καινούργια "μαϊμού" DM800. Καλύτερα αποτελέσματα θα είχες!

Καλές γιορτές!

Η αυθεντική SIM δεν είναι λευκή. Γράφει επάνω Dreambox Security Sim A2P.
originalsimcard.png

edit: το newnigma2 που έβαλες τι όνομα αρχείου είχε και από που το κατέβασες;

Last edited:

Προτιμότερο να αγόραζες μια καινούργια "μαϊμού" DM800. Καλύτερα αποτελέσματα θα είχες!
Εκεί έχω καταλήξει και εγώ εάν σκεφτείς και αυτά που πλήρωσα. 120 για το mother board (clone) και 40 για τη sim 2.01

Και να σκεφτείς πως εγώ πριν δύο χρόνια έδωσα για κλώνο 170 ενώ σήμερα βρίσκεις και με λιγότερα από όσα έδωσες εσύ συνολικά για μητρική και sim. Καθόλου επαγγελματική η πρακτική του τεχνικού που σου πέρασε την m/b. Θα μπορούσα να πως κι περισσότερα αλλά καλύτερα να μην επεκταθώ. Πάει αυτό! Έγινε!
Επιβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση την sim σου. Πέρνα μέσω Dreamup την σωστή έκδοση fw και τελείωσες!

H sim ειναι η 2.01. Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω είναι ότι δεν έχω PC για να χρησιμοποιήσω το dream up (χρήστης Apple Mac γαρ...). Εάν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάποιον έμπιστο τεχνικό να το αναλάβει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας.

Ίσως θα έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα, αλλά καθώς βλέπω ότι αναφέρονται προβλήματα εδώ, θα αναφέρω και το δικό μου, το οποίο μάλλον είναι και αρκετά δύσκολο, καθώς ο Dreambox 800HD Pro Clone μετά από προσπάθεια αλλαγής firmware (εν τέλει μη συμβατού), δεν φλασάρει ούτε με Dreamup, παρά τις πολλές προσπάθειες που έκανα (με διαφορετικά null cable - και από pc και από laptop).

Ιστορικό: Άκουγα θόρυβο (για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο λειτουργίας) από το ανεμιστηράκι και άνοιξα το κουτί κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα (μέχρι και λύση ελαιολάδου) χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι που μου έβγαζε ξαφνικά Tuner A: Empty. Έβγαλα, έβαλα πολλές φορές το tuner, μήπως είχε ξεκολλήσει, χωρίς αποτέλεσμα και εν τέλει αποφάσισα να πάω από software, αλλάζοντας το image με shutdown-turn off και πατημένο το κουμπί. Μετά από δύο αποτυχίες, το τρίτο image που δοκίμασα το οποίο πρέπει να ήταν ασύμβατο, κόλλησε το dreambox με την ένδειξη CA Error. Είδα online ότι η πιο δραστική λύση για να ξεκολλήσει είναι μέσω dreamup με null modem cable, ώστε να περαστεί νέο image. Όμως μετά από πολλές προσπάθειες και χρησιμοποιώντας πολλές εκδόσεις dreamup, δεν είδα αποτέλεσμα, σε καμία περίπτωση. Η επόμενη λύση είναι να το στείλω στο κατάστημα που το αγόρασα για να δουν τι μπορούν να κάνουν. Ποστάρω και εδώ μήπως υπάρχει λύση που δεν βρήκα online.

Χρειάζεσαι dreamup συμβατό με την sim του κλώνου σου. Το αυθεντικό dreamup δε σου κάνει.

Πως βρίσκω τι sim έχει ο κλώνος μου; Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι Ferrari.

Επεξεργασία:
sim ferrari ssl78f μάλλον -> 2.01

Άλλο 2.01, άλλο ferrari. Πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι έχεις. Άνοιξε το δέκτη και δες την Sim. Αν έχει ένα καρουμπαλάκι είναι sim 2.x. Αν βλέπεις logo ferrari επάνω είναι ferrari.

Τελικά μου επισκεύασαν το dreambox από το ηλεκτρονικό κατάστημα που το αγόρασα. Δηλαδή το dreambox λειτουργεί, αλλά έχω ένα πρόβλημα. Η εικόνα κολλάει μια φορά το λεπτό τουλάχιστον. Που να εστιάσω για να τσεκάρω αν λύνεται το θέμα;
Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είναι θέμα overheating, μιας και το ανεμιστηράκι είχε θόρυβο πριν το στείλω. Tuner, εφόσον βρίσκει τα κανάλια και συντονίζεται, δύσκολα να είναι.

Είχα την φαεινή ιδέα να ανεβάσω ένα image στην flash το οποίο... μου άλλαξε τα φώτα..
Ανεβασα συγκεκριμένα, στον γνήσιο 800αρι μου ένα image που προορίζονταν για κλώνους με σιμ2..
και δεν το ήξερα.. μέχρι εκείνη τη στιγμή..
Αποτέλεσμα;; Δεν κάνει επανεκκίνηση και μου βγάζει στην οθόνη ένδειξη no ca και error1
Δυστυχώς, δοκίμασα διάφορες λύσεις που μπορεί κανείς να βρει και εδώ
http://linuxsat-support.com/enigma2-tutorials/2464-how-recover-no-ca-error-dm800.html

αλλα τίποτα..
υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι μπορώ να κάνω περισσότερο??
Υπάρχει κανένα τζιμάνι εδώ να το στείλω??
Φοβάμαι ότι τσάμπα θα το κηδέψω...

κατ' αρχήν πρέπει να βρείς dreamup & 2nd stage για αυθεντικό δέκτη, το λινκ που δίνεις είναι για κλώνους
ποιο Image προσπάθησες να περάσεις , δοκίμασε ένα επίσημο απο τη dream multimedia

dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800/images/release-dm800-3.2.4.nfi

Το πρόβλημα είναι ότι ο δέκτης ούτε από την rs232 δεν επικοινωνεί.. Το δίκτυο ούτως η άλλως είναι off

Νομιζω πως μοναδικη σου λυση ειναι προσπαθεια με σειριακη που δεν χρειαζεσαι δικτυο.Μετα ενας καλος τεχνικος με αμφιβολα
αποτελεσματα

σειριακη ενσωματωμένη σε μητρική δοκίμασες ή αντάπτορα usb?