Dreambox 800 και multichannel streaming

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Δεν ξέρω πως μου ήρθε και το δοκίμασα, αλλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Ανοίξτε το web interface και διαλέξτε να δείτε ένα κανάλι με streaming. Το μικρό εικονιδιάκι με την τηλεόραση. Άνοιγει το vlc, και παίζει OK.
Μετά, χωρίς να αλλάξετε κανάλι (χωρίς δηλαδή να κάνετε double click στο όνομα άλλου καναλιού), πατήστε στο εικονίδιο του streaming άλλου καναλιού από τον ίδιο transpoder (πχ αν έχετε nova, δοκιμάστε στο novasports 1 και μετά στο novacinema 1). Ω του θαύματος, ανοίγει και παίζει ταυτόχρονα και το δεύτερο κανάλι με streaming.

Δοκίμασα μέχρι 5 και παίζανε κανονικά όλα!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Μετά από επιπλέον δοκιμές, βρήκα και το μέγιστο αριθμό καναλιών, FTA ή encoded δεν έχει σημασία. Είναι 7. Στο 8ο δεν στριμάρει. Δεν είναι περιορισμός bandwidth, μιας και τα συγκεκριμένα 7 ήταν και σχετικά χαμηλού bitrate.

Εννοείς κανάλια που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα ή και σε διαφορετική???

Εγω επειδη λειτουργω με powerline γιατι ο δεκτης ειναι στο σαλονι μπορω να στρημαρω μονο καναλια 500κατι εικονα απο 700 και πανω κολλαει και κλεινη ο vlc!!!!!

Επειδη τα powerline ειναι μεχρι 14mbps στελνουν αργο σημα και δεν μπορω να κανω stream παρα μονο ftp οταν παω να κανω stream ολη την ωρα παιζει λιγο vlc Και μετα κλεινη γιατι αν καταλαβα καλα δεν στελνει γρηγορα εικονα το Powerline και νομιζω οτι εχει να κανει με το μεγεθος της εικονας γιατι οπωτε η εικονα ειναι απο 700xκατι κλεινη οπωτε ειναι 500 παιζει!!!!!!!!

Και εγώ που έχω τον dm σε ασύρματο ρουτεράκι to οποίο συνδεεται με το ασύρματο access point (που είναι και το adsl modem) οταν κάνω stream κανάλι με ανάλυση 700 και πάνω σε πλάτος, το VLC παίζει λίγο και σταματά. Σημειώνω ότι χρησιμοποιώ 802.11g που θεωρητικά φτάνει τα 56 mbit αλλά μέσα στο σπίτι δεν ξεπερνα κατά τα 8mbit κατά το streaming.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 και multichannel streaming

Εννοείς κανάλια που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα ή και σε διαφορετική???

Στην ίδια συχνότητα, αφού ο DM800 έχει ένα tuner.

Εντάξει, είναι όπως και με τις εγγραφές τότε. Μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη εγγραφή σε 5-6 κανάλια, που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα.

Ναι, απλώς δεν ήξερα ότι γίνεται και στο streaming. Δε το είχα δοκιμάσει ποτέ, ούτε το είχα διαβάσει κάπου πως γίνεται.
Πάντως στον 600ρη με enigma1 δεν γίνεται. Ίσως είναι feature του enigma2 και να γίνεται και στον 7025.

Εντάξει, είναι όπως και με τις εγγραφές τότε. Μπορείς να κάνεις ταυτόχρονη εγγραφή σε 5-6 κανάλια, που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα.

Εντυπωσιακό είναι πάντως...στην αρχή που το διαπίστωσα με τις εγγρραφές...νόμιζα ότι κάτι πήγαινε λάθος! Πως βλέπουμε ποιά κανάλια είναι στην ίδια συχνότητα?

Εντυπωσιακό είναι πάντως...στην αρχή που το διαπίστωσα με τις εγγρραφές...νόμιζα ότι κάτι πήγαινε λάθος! Πως βλέπουμε ποιά κανάλια είναι στην ίδια συχνότητα?

www.lyngsat.com, τα έχει ταξινομημένα κατά συχνότητα.

Και εγώ που έχω τον dm σε ασύρματο ρουτεράκι to οποίο συνδεεται με το ασύρματο access point (που είναι και το adsl modem) οταν κάνω stream κανάλι με ανάλυση 700 και πάνω σε πλάτος, το VLC παίζει λίγο και σταματά. Σημειώνω ότι χρησιμοποιώ 802.11g που θεωρητικά φτάνει τα 56 mbit αλλά μέσα στο σπίτι δεν ξεπερνα κατά τα 8mbit κατά το streaming.
φιλε μου δεν εχει σημασια και εγω ετσι κανω στρεαμ απλα δοκιμασε με explorer και την ωρα που που κανει στρεαμ σε καναλι πανω στον μπραουζερ σου λεει μια ip καντην κοπη και περνατην μεσα στο vlc του pc και θα εισαι οκ-bye-

Δεν ξέρω πως μου ήρθε και το δοκίμασα, αλλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Ανοίξτε το web interface και διαλέξτε να δείτε ένα κανάλι με streaming. Το μικρό εικονιδιάκι με την τηλεόραση. Άνοιγει το vlc, και παίζει OK.
Μετά, χωρίς να αλλάξετε κανάλι (χωρίς δηλαδή να κάνετε double click στο όνομα άλλου καναλιού), πατήστε στο εικονίδιο του streaming άλλου καναλιού από τον ίδιο transpoder (πχ αν έχετε nova, δοκιμάστε στο novasports 1 και μετά στο novacinema 1). Ω του θαύματος, ανοίγει και παίζει ταυτόχρονα και το δεύτερο κανάλι με streaming.

Δοκίμασα μέχρι 5 και παίζανε κανονικά όλα!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Επειδή δεν έχω εμπειρία απο enigma2 (μόνο enigma1 και εκεί είναι πιο απλά τα πραγματα) και πρέπει όλα αυτά να τα δείξω σε άσχετο φίλο που αγόρασε τον 800, μπορείς να δώσεις μερικές παραπάνω οδηγίες? Δηλαδή εάν ενεργοποιούμε κάτι στον Dream και έπειτα τι κάνουμε στο PC. Για παράδειγμα το web interface πως το ανοίγεις στο PC? Στο enigma1 και pli απλά την ip του dream.
Ο Dream800 έχει πάνω του το τελευταίο nabilo.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited: