Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτα?

Τα δικά μου readers ήρθανε, είχα παραγγείλει τρία κομμάτια. Δεν έχουν ίχνος documentation μέσα και για να μη κάψω καμία κάρτα από overclock, θα περιμένω πρώτα να μου στείλουν κάποιο σημείωμα για το τι κάνουν τα dip switches.

Λοιπόν, τα readers είναι πολύ καλά. Έχουν 4 διακοπτάκια και 5 κρυστάλλους ταχύτητας. Επιλέγεις phoenix ή smartmouse, 3,3V ή 5V, και ταχύτητες 3,57, 6, 8, 10 και 12 MHz.

Δοκιμάστηκε με κάρτα viaccess 2.6, η οποία δεν έπαιξε στα 3,3V αλλά μόνο στα 5V. Επίσης δοκιμάστηκε κάρτα irdeto 2 v5.3 η οποία έπαιξε και στα 3,3 και στα 5. Δοκιμάστηκε σε 3,57, 6 και 8 Mhz όπου δούλεψε κανονικά.

Τέλος, δοκιμάστηκε κάρτα nds3 093b με 3,3v και 3,57mhz και έπαιξε κανονικά με newcs 1.67 . Δεν έπαιξε με cccam.

Απάντηση: Re: Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτ

Τέλος, δοκιμάστηκε κάρτα nds3 093b με 3,3v και 3,57mhz και έπαιξε κανονικά με newcs 1.67 . Δεν έπαιξε με cccam.
Καλησπέρα φίλε malakudi και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση ! Η κάρτα σου έδειξε σημάδια υπερθέρμανσης ; Ζεστάθηκε καθόλου ;

Πιστεύω λίγο λιγότερο ζεστή απ' όσο είναι μέσα στο slot του dm500. Αλλά σίγουρα ήταν ζεστή.

Έχω παραλάβει και εγώ και τα έχω πλακώσει στα τεστ. Το 800 τα είδε αμέσως και με cccam και μέσω newcs. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης λειτουργίας χάρις στα 4 dip switches.

Περιμένω να μου φέρουνε μια NDS3 για να δοκιμάσω, αν και απ' όσα είπε ήδη ο malakudi δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Περιμένουμε εντυπώσεις...
Αυτό που γνωρίζω προς το παρόν είναι ότι η συγκεκριμένη κάρτα παίζει με smargo reader χωρίς καμία υπερθέρμανση μόνο συνδεδεμένη σε υπολογιστή κι όχι απευθείας πάνω σε δέκτη dm. Συνδέοντας το smargo σε dm, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κάψετε την κάρτα σας. Πάντα μιλάμε για τις κάρτες 093Β. Αυτά τουλάχιστον έχω διαβάσει σε διάφορα φόρα μέχρι στιγμής.

Έχω παραλάβει και εγώ και τα έχω πλακώσει στα τεστ. Το 800 τα είδε αμέσως και με cccam και μέσω newcs. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης λειτουργίας χάρις στα 4 dip switches.

Περιμένω να μου φέρουνε μια NDS3 για να δοκιμάσω, αν και απ' όσα είπε ήδη ο malakudi δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Κώστα, πόσα παρέλαβες; Σου δουλεύουν όλα; Εμένα από τα τρία που παράγγειλα το ένα είναι χαλασμένο.

Εγώ το είπα εδώ http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=788372&postcount=18 Να πω ότι δε το είπα.

MONO Σε ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ DM500

γεια σας

παρελαβα μια καρτα νεα του σκαι αγγλιας εχω 7020 με τι τι διαβαζω στο ενσωματομενο αναγνωστη ? σκετο ψψκαμ ή συνδυασμο και με ποιο νεοψψ ?

ευχαριστω

γεια σας

παρελαβα μια καρτα νεα του σκαι αγγλιας εχω 7020 με τι τι διαβαζω στο ενσωματομενο αναγνωστη ? σκετο ψψκαμ ή συνδυασμο και με ποιο νεοψψ ?

ευχαριστω

Δεν ξέρω αν παίζει στο εσωτερικό του dm7020 χωρίς πρόβλημα.

cccam δεν την υποστηρίζει. Θες newcs 1.67

Δεν ξέρω αν παίζει στο εσωτερικό του dm7020 χωρίς πρόβλημα.

cccam δεν την υποστηρίζει. Θες newcs 1.67

να δοκιμασω με τον 500αρι μου ? τι προσεχω στο newcs config ?

να δοκιμασω με τον 500αρι μου ? τι προσεχω στο newcs config ?

Ταχύτητα 3,58, blockga yes, οπωσδήποτε το σωστό boxkey στο cfg, αλλιώς δε θα παίζει τα Premium κανάλια.

Στον dm500 η κάρτα ζεστένεται αλλά δε καίγεται. Απλώς πρέπει να προσέχεις να μην ζεστένεται ο ίδιος ο dreambox (να αερίζεται καλά, ενδεχομένως ένα εξωτερικό ανεμιστήρα κτλ).

AU κάνει μόνο το mgcamd και όχι πάντα, οπότε ίσως να χρειαστείς να την βάζεις στον αυθεντικό δέκτη που και που.

Τις πρώτες φορές τρέχεις το newcs από κονσόλα (με παράμετρο -nd) για να είσαι σίγουρος πως δεν κολλάει στο reset. Αν κολλάει στο reset, αμέσως Ctrl-C γιατί έτσι καίγεται η κάρτα (από συνεχόμενα reset).

Σύντομα (σε 10-15 μέρες) θα έχω αρκετά από τα συγκεκριμένα usb phoenix readers. Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm.

Καλησπέρα,

Ανασύρω το topic για να ενημερώσω επειδή έχουν ακουστεί και πράγματα που δεν ισχύουν, ειδικά για το smargo.

1. Η NDS3 κάρτα του SKY διαβάζεται περίφημα απο το smargo. Δε ζεσταίνεται καθόλου. H πρώτη κάρτα που είχα κάηκε γιατί την είχα δοκιμάσει αρκετό καιρό μέσα στο internal reader.

2. Κάποια στιγμή μέσα στο 2009, το cccam άρχισε να την υποστηρίζει (πάντα μέσω smargo). Οπότε δε χρειαζόταν πλέον ο συνδιασμός newCS/cccam. Μόνο με cccam γινόταν η δουλειά κανονικά.

3. Αργότερα, τον Οκτώβρη νομίζω του 2009, το Sky It έκανε μια αλλαγή που "έκοψε" το άνοιγμα της απο διάφορα cam, συμπεριλαμβανομένου του cccam. Παρόλο που το cccam λοιπόν την αναγνωρίζει, δεν μπορεί να την ανοίξει.

3. Νοέμβρη του 2009 όμως, η ομάδα του oscam έβγαλε έκδοση (και συνεχίζει να βγάζει νέες) που ανοίγει την NDS3, είτε 919 είτε 093b. Όλοι περίμεναν ότι η νέα έκδοση 2.1.3 του cccam θα άνοιγε και αυτή την κάρτα, αλλά τελικά δεν.

Σύνοψις: Αυτή τη στιγμή η κάρτα διαβάζεται και ανοίγει με συνδιασμό oscam/cccam. Για να παίξει σωστά θα πρέπει να ξέρετε αν η κάρτα είναι έκδοση 919 ή 093b και να παραμετροποιήσετε κατάλληλα το config του oscam καθώς και να εισάγετε το σωστό boxkey σε αυτό*. Όταν με το καλό βγεί νέα έκδοση cccam και υποστηρίξει Sky It NDS3, θα μπορέσουμε να ξηλώσουμε το oscam. To smargo δεν θα το ξηλώσουμε όμως γιατί είναι αυτό που προστατεύει την κάρτα μας απο το κάψιμο.

Όλα αυτά που σας γράφω είναι δοκιμασμένα απο εμένα σε dm800 με gemini.

*πως? Απο το μενού του κανονικού κουτιού βρίσκουμε το "numero serialo" (κάπως έτσι) σε δεκαδικη μορφή, ανοίγουμε το calculator των windows, αλλάζουμε το view σε scientific, πληκτρολογούμε τον αριθμό που βρήκαμε αφού αφαιρέσουμε το πρώτο και το τελευταίο ψηφίο του και πατάμε το Hex. Αν το αποτέλεσμα είναι 7 ψηφία, βάζουμε και το 0 στην αρχή ώστε να γίνουν 8.