Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτα?

Άρα αν εγώ πάρω τον Μάιο το πακέτο του sky από Αγγλία δεν θα μπορώ να βάλω την κάρτα στον αναγνώστη του 8000?
Θα πρέπει να χρησιμοποιώ το thomson HD αποκλειστικά :(

UPDATE:

Μετά απο 1 μέρα που έπαιζε μέσω smargo και newCS, η κάρτα χάλασε... Την βάζω στο decoder του Sky και μου λέει πως η κάρτα δεν είναι σωστη (τοποθετήστε σωστά την κάρτα, κάπως έτσι).

Η αλήθεια είναι ότι είχε κακοποιηθεί τις πρώτες μέρες κατά τις δοκιμές μέσα στο internal reader, αλλά απο τη μέρα που άνοιξε στο smargo δεν ξαναβγήκε απο αυτό μέχρι που πλέον δε διαβάζεται.

Οπότε η απορία μου είναι: Υπάρχει περίπτωση να χάλασε απο τη χρήση του smargo/newcs ή απλά έτυχε?

Προφανώς δεν έχουμε την σχετική εμπειρία να σου απαντήσουμε!
Αν όμως όπως λες ψήνεται στο reader αλλά και "σιγοψήνεται" στο smargo τότε δύσκολα τα πράγματα!

Δηλαδή πιστεύεις ότι την χάλασε το smargo?

Άσε που τώρα μπορείς να λες "σας τα είπα εγώ, μόνο σε ενσωματωμένο παίζει" αλλά στο post που είχες κάνει είχες πει "παίζει και σε smargo αλλά δεν προτείνεται" χωρίς μάλιστα να εξηγήσεις το λόγο :-) Μήπως μπορείς να το κάνεις τώρα?

Last edited:
Καταρχήν μη τσαντίζεσαι μαζί μου. Δε σου φταίω εγώ εαν κάηκε η κάρτα σου. Τα Post μου τα εξηγούν όλα. Σου είπα ότι παίζει με smargo όπως και´το είδες ο ίδιος. Και εγώ ό ίδιος το έχω τεστάρει και παίζει. Το έβγαλα όμως αμέσως και πήρα τη σίγουρη λύση αυτή που προτείνουν όσοι έχουν ασχοληθεί. ( Οταν λέμε ότι δεν προτείνετε τι άλλο πρέπει να γράψουμε δηλαδή για να κεντρίσω την προσοχή σου ώστε να είσαι προσεκτικός σε αυτό που κάνεις? )

το Smargo δεν είναι τίποτα άλλο από convert usb σε serial μέσω FTDI. Δηλαδή το smargo παίζει στα 5Volt όπως και ένα phoenix.
Δεν υπάρχει έλεγχος προγραμματιστικά να πείς ότι το εξωτερικό reader θα παίζει σε λιγότερο voltage πχ 3.2Volts αλλά μόνο στα εσωτερικά sci readers. Και από όσο ξέρω στο newcs το έχουνε κάνει στην PPC version από 1.60 και μετά για τα εσωτερικά readers και για το sci0 ειδικά για την sky italia card 093b NDS3.
Για Mips version δε ξέρω να σου πω αλλά μάλλον 99% δε το έχουν κάνει ή μάλλον δε κυκλοφορεί Public.

Last edited:
Το λοιπόν έχουμε και λέμε για να παίξουν αυτές είναι ανάλογα με της βερσιόν της κάρτας
Νομίζω η δίκια σου είναι καινούργια δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά η 093b θέλουν 3 volt στο v+ δηλαδή θέλει μετατροπή μέσα στην motherboard γιατί όλες παίζουν με 5 volt.
Υπάρχει και ένα σύστημα αλλά δεν ξέρω ποσό αξιόπιστο είναι ρίχνει την τάση της κάρτας από τα 5 volt στα 3 volt και αν κάνεις κάτι πρόσεχε διότι
στα 3.2 μέχρι 3.7 max θέλει ακριβώς αν το κάνεις παρακάτω από τα 3,2 δεν διαβάζει την κάρτα
Αν το κάνεις πάνω από 3,7-8 θα την κάψει για αυτό
Πρόσεχε ότι και να κάνεις
Το smargo είναι ένα ακόμα cardreader και τίποτα παραπάνω και να ξέρεις ένα πραμα η κάρτες αυτές ζεσταίνονται παρά πόλη δεν είναι όπως όλες της άλλες.
Δεν θα συνεχίσω το θέμα άλλο το στάματαω εδώ

Re: Απάντηση: Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτ

Προφανώς δεν έχουμε την σχετική εμπειρία να σου απαντήσουμε!
Αν όμως όπως λες ψήνεται στο reader αλλά και "σιγοψήνεται" στο smargo τότε δύσκολα τα πράγματα!
η κάρτες αυτές ζεσταίνονται παρά πολλη δεν είναι όπως όλες της άλλες.:BDGBGDB55:

Eλπίζω μόνο να μπορέσεις να την αλλάξεις ώστε να μη χάσεις τα λεφτά που ξόδεψες .Νομίζω με μια μικρή επιβάρυνση σου δίνουν νέα καρτα .

η λυση ειναι απλη.

τροποποιημενο Pheonix reader που δουλευει στα 3.3v αντι για 5v.

εγκατασταση την τελευταια εκδοση του psipsicam που την διαβαζει πλεον σαν local και εισαι ετοιμος. Ουτε καν newcs δεν χρειαζεσαι πια..

προσεξε να βαλεις την σωστη ταχυτητα στο config του psipsicam. Εαν θυμαμαι καλα ειναι στα 3.57

γειά σας
μήπως σας είναι εύκολο να μας πείτε λίγα παραπάνω για το τροποποιημένο phoenix reader sta 3.3V ?
Θέλει μόνο διαφορετική τάση τροφοδοσίας ή κανει κάποια hardware μετατροπή επάνω του ?
ευχαριστώ.

Αυτά τα reader τα συνδέουμε στον δέκτη κι από εκεί διαβάζουν δηλαδή την κάρτα??? Σωστά κατάλαβα? :chinscratch:

Επικοινώνησα με τον κινέζο και παρήγγειλα 3 κομμάτια.

Μόλις παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις.

Τα readers μου τα χρέωσε 13 USD το ένα, ήτοι 10 ευρώ περίπου. :flipout:

Με courier συν τραπεζικά, θα μου έρθουν 24 ευρώ το ένα. Ύπάρχουν και φτηνότεροι τρόποι μεταφοράς.

Αν καταφέρω να παίξουν στα κουτιά, θα είναι μια καλή περίπτωση.

Γεια σας παιδια,
επειδη ψαχνω για να αγορασω καρτα SKY ITALIA και να την βαλω στο ΔΜ7020S που εχω και επειδη απο οτι ειδα ασχολειστε με τη συγκεκριμενη καρτα ειπα να σας ρωτησω τι πρεπει να προσεξω στην αγορα της καρτας; Παιζουν ολες με το κουτι ή πρεπει να ψαξω για συγκεκριμενες καρτουλες; Το boxkey πως το βρισκω; Ειναι ανευρεσιμο για ολους τους αποκωδικοποιητες που προσφερει η SKY ITALIA;

ευχαριστω!

Απάντηση: Re: Dreambox 800, smargo και SKY Italia NDS3 (0002): Πως θα ανοίξω την κάρτ

Τα readers μου τα χρέωσε 13 USD το ένα, ήτοι 10 ευρώ περίπου. :flipout:

Με courier συν τραπεζικά, θα μου έρθουν 24 ευρώ το ένα. Ύπάρχουν και φτηνότεροι τρόποι μεταφοράς.

Αν καταφέρω να παίξουν στα κουτιά, θα είναι μια καλή περίπτωση.
Καλησπέρα ! Τι έγινε τελικά φίλε μου ήρθαν τα readers ; Και αν σου ήρθαν παίζουν ;