Dreambox 8000 HD και εναλλακτικές λύσεις

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Περιμένοντας τον Dreambox 8000 HD θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ενός σίριαλ και θα είχε μεγάλη επιτυχία. Νομίζω πάνε δύο χρόνια τώρα που αναγγέλθηκε η κυκλοφορία του και για διάφορους λόγους και αιτίες παραμένει ακόμα ένα μεγάλο μυστήριο η εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων.

Στο διάστημα αυτό δημοσιεύτηκαν μεγαλόπνοα σχέδια (μοντέλα) και απο άλλες εταιρίες. π.χ. Reel Multimedia, Lingbox, DGstation.

Σήμερα είμαστε μάλλον κοντά στην κυκλοφορία κάποιου εξ αυτών. Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν και το κόστος διάθεσης τους. Ο Dreambox φημολογείται ότι θα κοστίζει περίπου 800 στη Γερμανία και αρκετά παραπάνω στην Ελλάδα. O Reelbox αρκετά ακριβότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποφάσισα να επενδύσω στον Linux HD δορυφορικό δέκτη Kathrein UFS 910 με τιμή περί τα 300 .
Η ενασχόληση ομάδας με τη δημιουργία εναλλακτικών firmware (SF Team) έχει δώσει την κατάλληλη ώθηση στον δέκτη, ο οποίος ήδη παρουσιάζει έλλειψη στην γερμανική αγορά.

Εν αναμονή λοιπόν της παραλαβής του δέκτη.

Eυγε, προς το παρόν δειχνει αξιόλογη επιλογή. Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου όταν τον πάρεις και τον δοκιμάσεις. Εγω με δυσκολία συγκρατούμαι...αλλά δεν θα αντέξω περισσότερο απο τα Χριστούγεννα..

Ερώτηση: Μήπως μπορει να δεχτει εξωτερικό σκληρό στην θύρα usb? Λογικά ναι, όταν υπάρξει το κατάλληλο λογισμικό..

Παραθέτω μία μικρη παρουσίαση του δεκτη που παρήγγειλες απο το hdtvinfo.eu

This is a strong competitor against the long-awaited Dreambox 8000 which is still not available & the UFS 910 is already available! This HD receiver boast DVB-S2 and MPEG-4 capability.

For the hobbyists amongst us this is a very interesting receiver, because it runs on Linux & has an Ethernet connector, so cardsharing is possible! There is already an alternative image available which can run cardsharing clients/SoftCAM emulators.

Sadly the specifications only mention DiSEqC 1.0 & not DiSEqC 1.2 which is required to drive a DiSEqC motor or a big DiSEqC swithc (>4 connections) Probably a future firmware upgrade will add DiSEqC 1.2 capability, because this only a software based feature.

The Kathrein UFS 910 HD receiver is available in black, or silver.

Specifications

· Reception of digital satellite TV and radio channels in the DVB-S & DVB-S2 transmission standards
· Video decoding of MPEG-2 and MPEG-4/H.264 signals
· 16-digit alphanumeric display to show the channel names and programme information
· 4,000 channel memory positions
· Kathrein-easy-use EPG with timer programming
· Common Interface for two CA modules
· HDMI output for connection to an HDTV ready TV set
· HDCP copy protection
· Optical audio output for Dolby Digital data stream (AC 3)
· YPbPr output
· Cinch sockets for AV signal (composite colour picture, stereo-audio)
· One USB 2.0 port on the front panel & 2 USB 2.0 ports on the back panel for updates with a USB stick
· Multifunction setting device on the front panel
· Composite colour picture, RGB and Y/C signal output programmable on SCART socket
· Suitable for software updates (operational software & channel list separately) via satellite or USB stick . Language selection for programmes broadcast in several languages
· Channel search
· Channel position sort function
· Automatic date and time setting via DVB data stream
· On-screen display (OSD) in 8 languages (D, GB, F, I, E, CZ, NL, TR)
· DiSEqCTM 1.0 control signal and SCR one-cable system control signals (as of first quarter 2007)
· LINUX based operating system
· Mains switch
· Comes with: Remote control, batteries, manual, safety notes, SCART cable & power cable

Currently the UFS 910 is selling in Germany for around €300, other countries like the Netherlands can expect the receiver to be available arround September

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD και εναλλακτικές λύσεις

Eυγε, προς το παρόν δειχνει αξιόλογη επιλογή. Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου όταν τον πάρεις και τον δοκιμάσεις. Εγω με δυσκολία συγκρατούμαι...αλλά δεν θα αντέξω περισσότερο απο τα Χριστούγεννα..
Thanks!
Γιατί να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να χάνεις χρόνο?
Ακόμα και να κυκλοφορήσει άμεσα (λέμε τώρα) ο Dream 8000, ο Kathrein στην περίπτωσή μου, θα παραμείνει ως δεύτερος σε άλλο χώρο. Αλλωστε η απόκτηση του δεν απαιτεί θυσία.

Ερώτηση: Μήπως μπορει να δεχτει εξωτερικό σκληρό στην θύρα usb? Λογικά ναι, όταν υπάρξει το κατάλληλο λογισμικό..
Ακριβώς. Η μαμά εταιρία έχει εξαγγείλει την έκδοση λογισμικού εντός του μηνός που διανύουμε με το οποίο θα ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες PVR με τη χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου.

αααα εχουμε θεμα συναδελφε..... μολις το σεταρεις κλπ κλπ να σταλεί παρ αυτα στην Αθηνα στα Lab του AVclub για συνδεση με τον DILA

ερε γλεντια...... καλο χειμωνα θα εχουμε μου φαινεται

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD και εναλλακτικές λύσεις

Thanks!
Γιατί να περιμένεις μέχρι τα Χριστούγεννα και να χάνεις χρόνο?
Ακόμα και να κυκλοφορήσει άμεσα (λέμε τώρα) ο Dream 8000, ο Kathrein στην περίπτωσή μου, θα παραμείνει ως δεύτερος σε άλλο χώρο. Αλλωστε η απόκτηση του δεν απαιτεί θυσία.

Δεν έχω αλλο χώρο με δορυφορική στο σπίτι, το κογκρέσσο ....δεν εγκρίνει τόσο συχνές αλλαγές δεκτών και έχω και άλλα σχέδια αγορών (μη δορυφορικών) αλλά και συνδρομής στο γαλλικό υποπακέτο HD

Η ιδια ερωτηση βλεπω συζητιεται παντου. Αν και στα γερμανικα θα σας συνηστουσα να ελεγξετε το θεμα αυτο: http://forum.dxtv.de/wbb/thread.php?threadid=8723 και ειδικα το xls στο "Vergleichstabelle HDTV PVR Receiver Final.rar" φτιαγμενο απο user του dxtv board στη σελιδα 10.

Ο DMM8000 παραμενει φαντασμα και ο αριστος απο πλευρας κατασκευης Kathrein UFD910 εχει καποια μειονεκτηματα οπως γραφουν μερικοι, π.χ. ελλειψη Diseqc 1.1/1.2, περιορισμος θεσεων καναλιων, ελαχιστες "προχωρημενες" δυνατοτητες, μη λειτουργια του USB interface.
Αλλοι βολευονται μεχρι να βγει κατι της αρεσκιας τους με μια DVB-S2 καρτα για το (πολυ δυνατο) PC.

Οπου να ναι περιμενουμε και τους Vantage VT 7100 HD με δυνατοτητες blindscan (βλεπε DrDish Magazine - June-2 http://www.drdish.dweb.de/?lng=en) οπως και το Lyngbox για το οποιο λιγα εχουν γνωστοποιηθει μεχρι στιγμης:
http://www.lyngbox.com/news/
http://www.lyngbox.com/specs/
http://www.lyngbox.com/support/forum/

Προσωπικα δεν εχω δει κανεναν σε λειτουργια και δεν μπορω να κρινω.

Mια πληροφορία, που μου σφύριξε ένα πουλάκι, είναι ότι ο Kathrein UFD910 δεν θα φτάσει στις έξτρα δυνατότητες ούτε στα γόνατα του 500ριού. Αυτό θα συμβεί λόγω του τσίπ της ST που ενσωματώνει. Δηλαδή, βλέπω να σας μένει αμανάτι μαζί με τους HUMAX.
:antlers::antlers:

Στο παρον θεμα δημοσιευτηκε αλλη μια συνομιλια με αρμοδιο της Vantage. Δεν προκειται να δουλεψει η LAN παρα για firmware updates. Ετσι πεθαινει αλλη μια ελπιδα για οσους ψαχνουν το "ενα σε ολα μηχανημα".

Προσφατη μου επικοινωνια με τον Christian Lyngemark δειχνει πως αναμεσα Οκτ-Δεκ θα ειναι διαθεσιμος ο δεκτης.

Χα, τον Δεκέμβριο δεν θα ξέρουμε τι να διαλέξουμε δηλαδή! Ελπίζω να είναι ο Δεκέμβριος του 2007!
Εγω πάντως προσπάθησα επανειλλημένα να πάρω το γαλλικό υποπακέτο HD μαζί με τον υποχρεωτικό ιδιοκτησιακό δέκτη τους (δεν δινουν σκέτη κάρτα) και...ούτε αυτοί μπόρεσαν να με καλύψουν, αφού φερνουν ελάχιστους δέκτες που εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού! (Εχω τηλεφωνήσει ανεπιτυχώς απο τον Ιούνιο τουλάχιστον 10 φορές σε ντηλερ στην Γαλλία, προς το παρόν τα παράτησα...). Ελεγα να έχω έστω ένα ιδιοκτησιακό δέκτη για να αναμένω πιο άνετα αυτούς της ελεύθερης αγοράς...