Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

1. Επειδή στον 8000 βάλανε και DVD σκέφτηκα μήπως του φτιάξανε και καμιά πιο εξελιγμένη εφαρμογή multimedia. Έχει και καλύτερο επεξεργαστή...

3. Δεν το ήξερα αυτό (διπλά tuner). Τελικά έχει 2 ή 4 θέσεις για tuner;

Καλησπερα!
Ας απαντησω σε αυτα που ρωτας με οσα εχω κανει μεχρι τωρα!Pip κανει σε καναλια του ιδιου transponder αν δεν συνδεσεις το tuner 2!Αν το συνδεσεις κανει και σε ανεξαρτητα καναλια απο τα δυο!Srt υποτιτλους παιζει αν τα κανεις
edit με καποιο προγραμμα!Δοκιμασα μονο mkv αρχεια και δεν εβαλα divx!
Για το tuner σιγουρα ειναι διαφορετικο εφοσον εχει Α και Β ενω το dm800 ειχε
μονο Α και εξοδο!
gab

Καλησπερα!
!Srt υποτιτλους παιζει αν τα κανεις
edit με καποιο προγραμμα
gab
Για να παίξει srt υπότιτλους,και αυτο αφορά και τον 800, πρέπει να είναι κωδικοποιημένοι σε UTF8 without BOM

Εγω παντως δεν πηρα ουτε μια απαντηση στα ερωτηματα που εθεσα,που τα θεωρω σημαντικα για ολο τον κοσμο και οχι μονο για μενα.Βεβαια καποια απο αυτα ειναι 'ειδικων συνθηκων' θα ελεγα και ετσι σας ηταν λιγο δυσκολα, καταλαβαινω.Αν εσυ φιλε Voreie μπορεις περιμενω......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Εδώ θα διαφωνήσω....από όσο γνωρίζω ο Dm8000 παίζει divx κάτι που δεν θα γίνει με τον Dm800 γιατί από όσα διαβάζω δεν είναι στις δυνατότητες του chip που φοράει.
Καμία αντίρρηση.
Μόλις δοκιμάσει κάποιος από τους δύο (Φίλιππος ή Γαβριήλ) θα ξέρουμε σίγουρα.

Αν εννοείτε divx γραμμενο σε dvd εγω δεν μπορω να δοκιμάσω ακόμη, αφου λόγω μπλόκων δεν ήρθε ακόμη το slim dvd-rw που παρήγγειλα. Παντως παιζει σιγουρα αρχειο avi απο εξωτερικό σκληρό (ειδα με ενσωματωμένους υπότιτλους) ενω με mkv δεν ασχολήθηκα ακόμη, μόλις σήμερα τελείωσα τα φορτώματα των καναλιών των δορυφόρων μου

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Εγω παντως δεν πηρα ουτε μια απαντηση στα ερωτηματα που εθεσα,που τα θεωρω σημαντικα για ολο τον κοσμο και οχι μονο για μενα.Βεβαια καποια απο αυτα ειναι 'ειδικων συνθηκων' θα ελεγα και ετσι σας ηταν λιγο δυσκολα, καταλαβαινω.Αν εσυ φιλε Voreie μπορεις περιμενω......

Που έθεσες ερωτήματα;

Φίλιππε, βεβαίως και μπορούμε να επαναλάβουμε τη σύγκριση των δύο δεκτών. Θα συνεννοηθούμε για το χρόνο.

Δεν κρύβω πως ο χρόνος που είχαμε στη διάθεση μας δεν μας έφτασε. Μπορεί να ήταν αρκετές οι ώρες (περίπου έξι) αλλά από ένα σημείο και μετά έρχεται η κόπωση.

Αρχικά η σύγκριση έγινε σε κινούμενη εικόνα με εναλλαγή καναλιών. Το μάτι δεν μπορεί εύκολα να αποτυπώσει και να θυμηθεί προηγούμενα και επόμενα διαφορετικά πλάνα. Πιο ορθή είναι η αξιολόγηση με εγγραφή των διάφορων αναλύσεων στους σκληρούς δίσκους των δεκτών και η Α - Β αντιπαραβολή τους με τη χρήση του pause.

Εγω θα ηθελα να μαθω την συμπεριφορα του με μοτερ αλλα απ οτι καταλαβαινω αυτο δεν ειναι εφικτο απ την εγκατασταση σου.Το remote του αν βλεπει καλα τον δεκτη η' ειναι οπως του 500.Το cardreader του διαβαζει την καρτα της Νοβα?Με τι,πως κτλ.Τα CI του μπορουν να δουλευουν γεματα και τα δυο μαζι?Diablo και μωβ μοντουλα?Ενα CI γεματο και μια καρτα?Μπορουν να δουλευουν μαζι χωρις προβλημα?Αν γινεται να γινει συγκριση εικονας και με αλλον HD δεκτη.Τον Octagon η' καποιον αλλον, στην εικονα μονο.Η θερμοκρασια που αναπτυσσει αν και ο καιρος ειναι κρυος θα μας ενδιεφερε.Τελος ο ηχος τι ενταση εχει?Μπορει με καποια επιλογη να ρυθμιστει σε καθε καναλι ξεχωριστα?RTR sport και Multivision Latino κατεβαινουν,παιζουν χωρις προβλημα?

Δεν χρησιμοποιείται μοτέρ στο σύστημα της δοκιμής, οπότε το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί.

Το remote του 8000 είναι λιγότερο κατευθυντικό από αυτό του 800 και του 7020. Αυτή σημαίνει ότι έχει καλύτερη απόκριση.
Συνολικά ο δέκτης (8000) είναι πιο γρήγορος στη πλοήγηση των μενού και ελαφρώς πιο γρήγορος στις εναλλαγές καναλιών.

Δεν προλάβαμε να τον συγκρίνουμε με τον Octagon.

Ο δέκτης αερίζεται καλά. Παρά τις πολλές ώρες λειτουργίας, παρέμεινε κρύος (όχι απλά δροσερός) και μόνο στην δεξιά πλευρά του, στη θέση της τροφοδοσίας, αισθανόσουν θερμότητα. (περίπου την αίσθηση που δίνει ο 800 σε θέση standby)

Στον τομέα του ήχου δεν διαπιστώθηκε κάτι ιδιαίτερο και δεν μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά η ένταση σε κάθε κανάλι.

Δεν δοκιμάστηκαν τα κανάλια που αναφέρεις.

Τελικά, αν κατάλαβα καλά, στην αρχή με τον προβολέα είχατε ενεργοποιημένο το autoresolution plugin με ρύθμιση να είναι απενεργοποιημένος ο scaler σε κάθε ανάλυση, και τότε δεν είδατε καμία διαφορά, είτε σε ανάλυση, είτε σε χρωματική απόδοση; Η "κοκκινίλα" του DM800 υπήρχε και στον 8000;

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Που έθεσες ερωτήματα;

Εδω κ.Οικονομου.Απλως δεν ειχα αντιληφθει οτι ανοιχτηκε καινουριο θεμα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=39266

Ευχαριστω AlexT για τις απαντησεις σου αλλα καποια σημαντικα ερωτηματα μου μενουν αναπαντητα.Με μοτερ η κινηση του γινεται ανευ προβληματος η' θελουμε εγκατασταση με actuator-positioner?Τα CI και το cardreader δουλευουν και με τι ρυθμισεις?Για την καρτα π.χ. της Nοβα.Ταυτοχρονα, δουλευουν δυο CI με δυο μοντουλες, τουλαχιστον?Ενα CI με μοντουλα και το cardreader με μια καρτα?Ο ηχος απο καναλι σε καναλι εχει αυξομειωσεις οπως στον 500 η' ισορροπειται και εχουμε την ιδια ενταση ηχου σε ολα τα καναλια?

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 HD Vs Dreambox 800 HD, η δοκιμασία

Τελικά, αν κατάλαβα καλά, στην αρχή με τον προβολέα είχατε ενεργοποιημένο το autoresolution plugin με ρύθμιση να είναι απενεργοποιημένος ο scaler σε κάθε ανάλυση, και τότε δεν είδατε καμία διαφορά, είτε σε ανάλυση, είτε σε χρωματική απόδοση; Η "κοκκινίλα" του DM800 υπήρχε και στον 8000;
Αρχικά το autoresolution plugin ήταν ενεργοποιημένο και στους δύο δέκτες και ο scaler ήταν στο on.
Δεν είδαμε διαφορές. Ο 8000 μου φάνηκε λιγότερο κόκκινος, αλλά η ουσία είναι ότι αν υπάρχουν γενικά διαφορές στην ποιότητα της εικόνας των δύο δεκτών, αυτές δεν είναι ορατές με την πρώτη ματιά.

Παντως παιζει σιγουρα αρχειο avi απο εξωτερικό σκληρό (ειδα με ενσωματωμένους υπότιτλους) ενω με mkv δεν ασχολήθηκα ακόμη, μόλις σήμερα τελείωσα τα φορτώματα των καναλιών των δορυφόρων μου

Παίζουν avi divx αρχεία στον 800? Με ποιο image και ποιο Plugin?

Παιδιά ευχαριστούμε για την παρουσίαση...καταρχήν να σας κάνω κάποιες γενικές ερωτήσεις σχετικά και με τις 2 συσκευές…

Α. Έχουν έξοδο Hdmi?
Β. Έχουν δυνατότητα για Up scaling?
Γ. Έχουν λειτουργικό Linux ανοικτό για επεξεργασία?
Δ. Έχουν Wi-Fi?
Περιμένω νέα από όποιον μπορεί να βοηθήσει……