Dreambox 800HD & mkv με DTS

tsatasos

Senior Member
Ήθελα να ρωτήσω αν παίζει αρχεία mkv με dts ο DM800HD.

Ρωτάω γιατί έχω έναν DM800HD συνδεδεμένο με έναν file server, και ενώ παίζει η εικόνα, ο ήχος δεν παίζει και βγάζει ένα μήνυμα ότι χρειάζεται κάποιο plugin.

Ξέρει κανείς κάτι γιαυτό?

Ευχαριστώ.

Δεν υποστηρίζει DTS και δεν υπάρχει αντίστοιχο plugin λόγω αδυναμίας του hardware. Νομίζω μόνο μέσω passthrough απο οπτική ίνα και ενισχυτή μπορείς να πάρεις DTS ήχο.

Όπως τα λέει ο xamurabi.

dts downmix μόνο σε dm500hd, dm800se, dm8000
Οι άλλοι δέκτες μόνο dts passthrough

Όπως τα λέει ο xamurabi.

dts downmix μόνο σε dm500hd, dm800se, dm8000
Οι άλλοι δέκτες μόνο dts passthrough

μισο μισο. κανει ο dm800 dts passthrough? απο ποτε? ο dm800se δεν κανει μονο?
εχω χασει κατι?

μισο μισο. κανει ο dm800 dts passthrough? απο ποτε? ο dm800se δεν κανει μονο?
εχω χασει κατι?

pass-through κάνει από πολύ παλιά, αλλά σίγουρα το κάνει από την οπτική. Δε ξέρω αν το κάνει και από το DVI/HDMI.

pass-through κάνει από πολύ παλιά, αλλά σίγουρα το κάνει από την οπτική. Δε ξέρω αν το κάνει και από το DVI/HDMI.

απο dvi δεν το κανει σιγουρα´ κι επειδη ειχα διαβασει σε ξενα φορουμ οτι δεν κανει,δεν το δοκιμασα απο οπτικη! και ηταν το μόνο που με είχε ξενερώσει απο αυτόν τον δέκτη!

εδω γιατι λενε οτι δν υποστηριζεται?εχει αλλαξει κατι απο τοτε? http://www.dream-multimedia-tv.de/board/index.php?page=Thread&threadID=7796

Μόνο κάποιος με οπτική -> ενισχυτή και αρχείο DTS μπορεί να επιβεβαιώσει!
Αν βασιζόμαστε σε παλιές αναφορές και κουβέντες τα ποστ θα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς να βγαίνει συμπέρασμα!

Απάντηση: Re: Dreambox 800HD & mkv με DTS

Μόνο κάποιος με οπτική -> ενισχυτή και αρχείο DTS μπορεί να επιβεβαιώσει!
Αν βασιζόμαστε σε παλιές αναφορές και κουβέντες τα ποστ θα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς να βγαίνει συμπέρασμα!

Υπαρχει καποιος να το επιβεβαιωσει αυτο?

DM800HD (OXI SE) + MKV με DTS ====OPTICAL OUTPUT====ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ DTS

Δουλεύει κανονικά το dts passthrough, αλλά πρέπει να έχεις εγκατεστημένα κάποια πακέτα και ενδεχομένως σε κάποια images να μη δουλεύει σωστά.

Στο OpenPLI 2.0 beta δουλεύει κανονικά, τα απαραίτητα πακέτα είναι ήδη εγκατεστημένα (gst-plugin-dtsdec, libdca0).

Απάντηση: Re: Dreambox 800HD & mkv με DTS

Δουλεύει κανονικά το dts passthrough, αλλά πρέπει να έχεις εγκατεστημένα κάποια πακέτα και ενδεχομένως σε κάποια images να μη δουλεύει σωστά.

Στο OpenPLI 2.0 beta δουλεύει κανονικά, τα απαραίτητα πακέτα είναι ήδη εγκατεστημένα (gst-plugin-dtsdec, libdca0).

εψαχνα πριν ολα τα πακετα αλλα δεν βρηκα το dtsdec.. υπαρχει καιποιο ipk γι αυτα τα 2 για να τα περασω χειροκινητα?

δεν τα βρισκω εδω http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.6/dm800/experimental/

Last edited:
μεσω hdmi δεν δουλευει.. ο δεκτης δειχνει να παιρνει στερεο ηχο αλλα η εικονα στον dreambox παιζει με 1 καρε ανα 20 δευτερολεπτα.. προφανως γονατίζει η cpu.. παω να παρω optical να δω.. ελπιζω να μην παει τσαμπα

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800HD & mkv με DTS

//τα βρηκα

το dreamdts δεν χρειαζεται ε?

Το dreamdts δε χρειάζεται, είναι για ενεργοποίηση του software dts downmix στους δέκτες dm500hd,dm800se.

Τι image έχεις και τι οδηγούς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800HD & mkv με DTS

Το dreamdts δε χρειάζεται, είναι για ενεργοποίηση του software dts downmix στους δέκτες dm500hd,dm800se.

Τι image έχεις και τι οδηγούς;

nemesis vn83

οταν δοκιμασα να δω mkv παντως, μετα δεν ακουγοταν ο ηχος ουτε απο τα δορυφορικα..

Enigma Version: 2011-04-26-experimental
Image Version: Release SVN(083), 09-05-2011

προς admin
//η επιλογη edit δεν γινεται να μενει ενεργοποιημενη για πιο μεγαλο διαστημα???!

Δεν έχω δοκιμάσει με nemesis. Αν θες δοκίμασε με openpli 2.0 beta και optical σύνδεση. Το ότι πάει πολύ αργά στο mkv μπορεί να μην οφείλεται στο DTS, ο mkv parser του gstreamer είναι προβληματικός και με κάποια mkv τρελαίνεται. Συνήθως ένα νέο remux me to mkvmerge διορθώνει τέτοια προβλήματα.

Δεν έχω δοκιμάσει με nemesis. Αν θες δοκίμασε με openpli 2.0 beta και optical σύνδεση. Το ότι πάει πολύ αργά στο mkv μπορεί να μην οφείλεται στο DTS, ο mkv parser του gstreamer είναι προβληματικός και με κάποια mkv τρελαίνεται. Συνήθως ένα νέο remux me to mkvmerge διορθώνει τέτοια προβλήματα.

οχι την ιδια ταινια πριν βαλω αυτα τα 2 πακετα την επαιζε αψογα οσον αφορα το βιντεο. το open-pli απο που το κατεβαζω? απο το beta που βγαινει καθε βραδυ? σε τι υστερει του nemesis? γιατι ειδα οτι τελος και η nemesis team και σκεφτομαι να αλλαξω