Dreambox dm100 ή dm800?

bmwm3cls

New member
24 January 2009
7
Central Greece
Σκεφτομαι για αγορα dm100 η dm800,περα απο HD πια η διαφορα?
Κολπα κ.τ.λ, εικονα,multiboot,κινηση μοτερ,τι γινετε με ολα αυτα?
Με 2 σταθερα και 3 lnb και ενα κινητο disec εχω ολο το τοξο 45w-80e.

Σκεφτομαι για αγορα dm100 η dm800,περα απο HD πια η διαφορα?
Περίπου σαν την Μ3 με την 116i. ;)

Ο 800 τρέχει Linux, o 100 όχι, με ότι αυτό συνεπάγεται. (plugins, FTP κλπ.)
Multiboot και άλλες ευκολίες τις ξεχνάς.
Ο 100 έχει περιορισμένη χωρητικότητα σε κανάλια και λίστες αγαπημένων.
Ο 800 είναι HD και PVR Ready.
Γενικά ο 100 δεν συνιστάται σαν πρώτος δέκτης, αν και για τη λήψη ενός ή δύο δορυφόρων ίσως είναι επαρκής.
Ο μικρός μπορεί να συμμετέχει σε δίκτυα κάρτ σερινγκ γιατί απ' ότι είδα σε μια πρόσφατη επαφή μαζί του, το εναλλακτικό λογισμικό ενσωματώνει Cccam, newcamd, scam, radegast.

Αντίστοιχη είναι και η διαφορά τιμής των δύο δεκτών.
Ο μικρός ξεκινά από τα 129 ,
http://www.skroutz.gr/c/242/satelite_receivers.html?keyphrase=Dreambox+100

και ο ..μεγάλος από τα 430
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Dreambox+800&cat_id=

Περίπου σαν την Μ3 με την 116i. ;)

Ο 800 τρέχει Linux, o 100 όχι, με ότι αυτό συνεπάγεται. (plugins, FTP κλπ.)
Multiboot και άλλες ευκολίες τις ξεχνάς.
Ο 100 έχει περιορισμένη χωρητικότητα σε κανάλια και λίστες αγαπημένων.
Ο 800 είναι HD και PVR Ready.
Γενικά ο 100 δεν συνιστάται σαν πρώτος δέκτης, αν και για τη λήψη ενός ή δύο δορυφόρων ίσως είναι επαρκής.
Ο μικρός μπορεί να συμμετέχει σε δίκτυα κάρτ σερινγκ γιατί απ' ότι είδα σε μια πρόσφατη επαφή μαζί του, το εναλλακτικό λογισμικό ενσωματώνει Cccam, newcamd, scam, radegast.

Αντίστοιχη είναι και η διαφορά τιμής των δύο δεκτών.
Ο μικρός ξεκινά από τα 129 ,
http://www.skroutz.gr/c/242/satelite_receivers.html?keyphrase=Dreambox+100

και ο ..μεγάλος από τα 430
http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Dreambox+800&cat_id=

+1 και επεισης να σου πω οτι δεν θα ειναι ενας plug n' play δεκτης {dm800}
αλλα οπως λεει και ο alex τρεχει linux αν ομως θες να ασχοληθεις με το σπορ τοτε dm800 δαγκοτο!!

Sorry κιόλας δεν θέλω να φανώ αγενής...αλλά αυτό το ερώτημα κατά την γνώμη μου μόνο ρητορικά μπορεί να τεθεί:grinning-smiley-043

Ευχαριστω κυριοι για την αμεση ανταποκριση,τελικα κακως τοσο καιρο δεν ειχα γινει μελος.Ρητορικο μεν αλλα...
Επειδη εχω ηδη εξαντλησει-βαρεθει τον ηρωικο skymaster 9410
Και εχω και κατι κοληματα στο disec μοτερ και ξανααποθηκευω καμια 35αρια δορυφορους ξανα και ξανα ειπα να περασω μετα απο 3-4 χρονια, ασχολιας σε HD.Απλα εχω απορια αν και λογω γρηγορης adsl στο σπιτι αξιζει να δωσει καποιος 350-400 παραπανω για το ελαχιστο free? HD υλικο.Πολυ ευστοχο το παραδειγμα 116-M3!!!

επισης οι μικροί dream (πχ 500) δεν κουνάνε εύκολα τα πιάτα με μοτέρ, ειδικά αν είναι και μαιμούδες..
Εκεί φταίει το τροφοδοτικό...αλλαξέ το με ένα καλ'υτερο της αγοράς (με τα 'ίδια πάντα χαρακτηριστικα) και θα είσαι OK

μπα ότι τροφοδοτικό και να βάλεις τα ίδια... αν θες να κουνάς μοτέρ μόνο με 7020, 7025 και 8000

και ο 800ρης θα στο κουνάει αλλά μπορεί και να κολλάει που και που, το ίδιο και ο 500ρης και ο 600ρης και ο 500+

Απάντηση: Re: Dreambox dm100 ή dm800?

μπα ότι τροφοδοτικό και να βάλεις τα ίδια... αν θες να κουνάς μοτέρ μόνο με 7020, 7025 και 8000

και ο 800ρης θα στο κουνάει αλλά μπορεί και να κολλάει που και που, το ίδιο και ο 500ρης και ο 600ρης και ο 500+

Δηλαδη ολοι οι μικροι της εταιριας με το μετασχηαμτιστη των 12v!

Εκεί φταίει το τροφοδοτικό...αλλαξέ το με ένα καλ'υτερο της αγοράς (με τα 'ίδια πάντα χαρακτηριστικα) και θα είσαι OK

μπορεις να μου προτινεις κατι συγκεκριμενο οποτε εχεις χρονο γιατι με ενδιαφερει αυτο που λες να κανω ενα πειραμα γιατι για να το λες μαλλον το εχεις τεσταρει
περιμενω οποτε μπορεις

μπορεις να μου προτινεις κατι συγκεκριμενο οποτε εχεις χρονο γιατι με ενδιαφερει αυτο που λες να κανω ενα πειραμα γιατι για να το λες μαλλον το εχεις τεσταρει
περιμενω οποτε μπορεις
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου πω....θα μιλήσω με τον φίλο μου να μου πει τι μάρκα είναι αυτό που πήραμε και μας έλυσε το πρόβλημα

για πες μου ρε φιλε πως θα το συνδεσω αυτο ευχαριστω εκτον υστερων

τι πως θα το συνδέσεις....αντί του τροφοδοτικού που έχει ο Dm500 θα βάλεις αυτό