dreambox και netfaster της HOL

apo21kissos

New member
24 October 2008
38
καλησπερα σε ολους εχει ενας φιλος ενα dm500 και εχει το netfaster αλλα το cccam δεν ανοιγει τπτ.εχει κανεις τον ιδιο η παρομοιο συνδυασμο με παρομοια προβληματα. η αν γνωριζει καποιος ποιες πορτες πρεπει να ανοιξω.

ευχαριστω

Μήπως θέλει να περάσεις χειροκίνητα τα DNS1 και 2 της HOL μέσα στον dreambox για να δεις φως ?

Αυτό - αν και εφικτό - δεν είναι δυνατό να ισχύει ... Αλλού πρέπει να είναι το πρόβλημα.

Κατ' αρχάς, πρίν καν ασχοληθεί κανείς με emu configuration θα πρέπει να βεβαιώσει οτι ο Dreambox βλέπει κανονικά το δίκτυο !
ΑΝ αυτό ισχύει, τότε πάμε σε router configuration και ανοίγουμε εκείνες τις πόρτες που έχουμε δηλώσει στο emu configuration...

Συγγνώμη αλλά αν κατάλαβα καλά ο φίλος apo21kissos ζητάει οδηγίες για να δουλέψει ο router του με το CCcam για να κάνει sharing με κάποιον φίλο του, ή είμαι εντελώς οff???

Απάντηση: Re: dreambox και netfaster της HOL

Συγγνώμη αλλά αν κατάλαβα καλά ο φίλος apo21kissos ζητάει οδηγίες για να δουλέψει ο router του με το CCcam για να κάνει sharing με κάποιον φίλο του, ή είμαι εντελώς οff???

Αν ζητά κάτι τέτοιο τότε κακώς το ζητάει με αυτόν τον τρόπο! Υπάρχουν και τα pm! (χωρίς παρεξήγηση!!!)

Αν h ερώτηση είναι "ακαδημαϊκή", τότε νομίζω πως πρώτα από όλα, επιβεβαιώνουμε πως οι DM (client και server) δουλεύουν καλά στο εσωτερικό και μετά στο εξωτερικό δίκτυο. Κατόπιν ελέγχουμε το ddns και τις θύρες πως είναι λειτουργικές και δέχονται και λαμβάνουν από τον έξω κόσμο!
Αν όλα τα προηγούμενα είναι εντάξει τότε μόνο τότε, αρχίζουμε να ψάχνουμε για θέματα στις ρυθμίσεις του cccam!

Kalispera se olous..eimai ligo nioufis se ayta k thelw na agorasw enan clono 500ari etoimo setarismeno kserei kaneis ti rithmiseis tha xreiastei na kanw.....a!!!pou mporw na vro servitoro!!!

Εσυ δεν εχεις αδικο... όταν βλέπεις συντονιστη κατηγορίας να απαντάει σε άνθρωπο που ζητάει να του λύσει πρόβλημα επικοινωνίας του CCcam, κι έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν μιλάει για LAN... τότε θα αρχίσουν πολλοί (όπως κι εσύ) να ζητανε πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες τις οποίες το φορουμ ΕΠΙΣΗΜΑ δεν υποστηρίζει!!!

Φιλικά
Γιάννης

δεν χρειάζεται πόρτα για να συνδεθεί στο internet η σε έναν free server ας πούμε,πόρτα χρειάζεται μόνο αν θες να μοιράζεις την κάρτα σου εκτός σπιτιού το οποίο είναι παράνομο φυσικά

Εσυ δεν εχεις αδικο... όταν βλέπεις συντονιστη κατηγορίας να απαντάει σε άνθρωπο που ζητάει να του λύσει πρόβλημα επικοινωνίας του CCcam, κι έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν μιλάει για LAN... τότε θα αρχίσουν πολλοί (όπως κι εσύ) να ζητανε πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες τις οποίες το φορουμ ΕΠΙΣΗΜΑ δεν υποστηρίζει!!!

Φιλικά
Γιάννης

Για κάτσε λίγο βρε Γιάννη ! Ποιό πρόβλημα του επέλυσα απαντώντας ?

Αν δε έπαιρνα 1 Ευρώ για τον κάθε ξεκάρφωτο τυχαίο που μπαίνει εδώ και ψάχνει σερβιτόρους, ντελιβεράδες και όλα τα άλλα συναφή, αυτή τη στιγμή θα ήμουν πλούσιος.

Τελικά, το καλύτερο μάλλον είναι να αγνοούνται απο όλους μας παρόμοιες αιτήσεις. Και το λέω για καθαρά πρακτικούς λόγους : την τελευταία φορά που άρχισα να σβήνω ποστς απο παρόμοιο νήμα, κόλλησε η πλατφόρμα και είδαμε και πάθαμε για να την ξεκολλήσουμε !

Αλλωστε, πώς και τί να εξηγήσεις σε τέτοιους τύπους ...

@billakosgr

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι το εν λόγω 'άθλημα' ειλικρινά δεν το γνωρίζω σε βάθος. Το έχω δει να δουλευει σε φίλο, αλλά δεν το γνωρίζω προσωπικά

@ Φιλιππος Φ.

Βρε Φίλιππε, προφανώς και δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μαζί σου, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε. Όμως μου έκανε εντύπωση που ενώ κάποιος αναφέρει οτι ψάχνει να κάνει το CCcam να δουλέψει ΕΚΤΟΣ LAN, το οποίο παραπέμπει σε internetικο sharing ξεκάθαρα, να ασχολούνται 3-4 άτομα να του το λύσουν, και μαζί και ο διαχειριστής της κατηγορίας! Ίσως να παρασύρθηκες, όμως μη μου πεις οτι υπάρχουν 10άδες άλλα τετοια threads τα οποία "κόπηκαν" εν τη γενέσει τους στο παρελθόν. Άλλωστε δεν νομίζω οτι κάνω λάθος λέγοντας οτι η "γραμμή" του φόρουμ είναι "ΟΧΙ στην πειρατική δορυφορική - ΟΧΙ στη δημόσια συζήτηση/βοήθεια περι πειρατείας".

Επίσης δεν ανέφερα οτι τον βοήθησες τελικά με τα λεγόμενά σου, αλλά το γεγονός οτι δεν του επέλυσες το πρόβλημα, δε σημαίνει οτι δεν ξεκαθάρισες οτι μια τέτοια κουβέντα δεν πρέπει να γίνεται εδω μέσα (τουλάχιστον όχι δημόσια!).

Τεσπα, αν έχει αλλάξει κάτι στο τι επιτρέπεται να συζηταμε δημόσια (που δεν το πιστεύω) καλο θα ήταν να ξεκαθαριστεί προς όλους.

Πάντοτε φιλικά
Γιάννης

@ Φιλιππος Φ.

Βρε Φίλιππε, προφανώς και δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μαζί σου, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε. Όμως μου έκανε εντύπωση που ενώ κάποιος αναφέρει οτι ψάχνει να κάνει το CCcam να δουλέψει ΕΚΤΟΣ LAN, το οποίο παραπέμπει σε internetικο sharing ξεκάθαρα, να ασχολούνται 3-4 άτομα να του το λύσουν, και μαζί και ο διαχειριστής της κατηγορίας! Ίσως να παρασύρθηκες, όμως μη μου πεις οτι υπάρχουν 10άδες άλλα τετοια threads τα οποία "κόπηκαν" εν τη γενέσει τους στο παρελθόν. Άλλωστε δεν νομίζω οτι κάνω λάθος λέγοντας οτι η "γραμμή" του φόρουμ είναι "ΟΧΙ στην πειρατική δορυφορική - ΟΧΙ στη δημόσια συζήτηση/βοήθεια περι πειρατείας".

Επίσης δεν ανέφερα οτι τον βοήθησες τελικά με τα λεγόμενά σου, αλλά το γεγονός οτι δεν του επέλυσες το πρόβλημα, δε σημαίνει οτι δεν ξεκαθάρισες οτι μια τέτοια κουβέντα δεν πρέπει να γίνεται εδω μέσα (τουλάχιστον όχι δημόσια!).

Τεσπα, αν έχει αλλάξει κάτι στο τι επιτρέπεται να συζηταμε δημόσια (που δεν το πιστεύω) καλο θα ήταν να ξεκαθαριστεί προς όλους.

Πάντοτε φιλικά
Γιάννης

Δεν έχει αλλάξει η στάση / γραμμή του forum. Παραμένει αυτή που αναφέρεις, οτι δηλαδή δεν συζητάμε για παράνομες / ασύμβατες δραστηριότητες δημόσια.

Τελικά - ξαναδιαβάζοντας τα γραπτά απο την αρχή - έχεις δίκιο, μάλλον θα είναι καλύτερο να ξαναπιάσω τη γόμα στο χέρι και να αρχίσω να σβήνω....

Φιλικά (αυτό ΔΕΝ αλλάζει !)

Φίλιππος

Δεν έχει αλλάξει η στάση / γραμμή του forum. Παραμένει αυτή που αναφέρεις, οτι δηλαδή δεν συζητάμε για παράνομες / ασύμβατες δραστηριότητες δημόσια.

Τελικά - ξαναδιαβάζοντας τα γραπτά απο την αρχή - έχεις δίκιο, μάλλον θα είναι καλύτερο να ξαναπιάσω τη γόμα στο χέρι και να αρχίσω να σβήνω....

Φίλιππος
:SFGSFGSF::a0210:

:SFGSFGSF::a0210:

Ένας φίλος μου - παλιά - όταν ήθελε να πεί κάτι κάτι και αυτό δεν επιτρεπόταν, έλεγε χαρακτηριστικά: " Έ ρε γλέντια! "
Αυτό μου θύμισε αυτό το thread...

Σας μεταφέρω την εμπειρία φίλου που δεν είναι μέλος στο φόρουμ για να μας τα γράψει αλλά η δουλειά του είναι τα δίκτυα και ειδικά ότι έχει να κάνει με modem routers και τα συναφή...

Τα netfaster routers (το μαύρο περισσότερο) έχουν πρόβλημα με πολλούς dream στο δίκτυο και ειδικά με τα κλωνάκια.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο κύκλωμα ethernet του netfaster το οποίο δίνει σήμα χαμηλότερης ισχύος με αποτέλεσμα κάποιες κακές υλοποιήσεις πλακέτας ethernet (κυρίως σε κλώνους) να παρουσιάζουν πρόβλημα. Το λαμπάκι του ethernet δεν ανάβει ή ανάβει και σβήνει.

Αυτά ... και τα οποία έχουν να κάνουν Μόνον με το πρόβλημα της σύνδεσης ....

Φίλιππος

Και γιατί ασχοληθηκες να σβήσεις; Νομίζω έπρεπε να κλειδωθει ως θέμα. Χαζομαρα έκανα κι εγώ που απάντησα, εστω και πλαγίως, εξ´ αρχής.