dreambox και ποιότητα σήματος

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Παιδιά, με τον dreambox έχω το εξής πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα σήματος...

Παλαιότερα είχα έναν HUMAX IR-FOX απ' όπου το σήμα του ερχόταν στην tv μέσω ενός διαμορφωτή (AV/RF μαύρος) ο οποίος έπαιρνε το σήμα μέσω ενός καλωδίου το οποίο από την ΜΙΑ ΑΚΡΗ είχε 3 καρφάκια RCA (τα κλασσικά, κόκκινο, κίτρινο, άσπρο) τα οποία "κουμπώναν" στις 3 αντίστοιχες υποδοχές του, και στην άλλη άκρη επειδή ο HUMAX επειδή είχε 2 υποδοχές SCART (TV SCART, VCR SCART) και όχι 3 υποδοχές RCA τα τρία καρφάκια ενώνονταν με μία μούφα (να το πω?) που από τη μία έβγαζε θηλυκά καρφιά και από την άλλη το SCART για να μπει στην υποδοχή TV SCART του HUMAX.

Πλέον τώρα, ο dreambox έχει υποδοχές RCA.... Ελα μου όμως που δεν βγάζει καλή ποιότητα σήματος... (έχω πάει ήδη στην επιλογή -Ρυθμίσεις συστήματος-εικόνας και έχω προσπαθήσει να την αλλάξω σε PAL-NTSC χωρίς όμως αποτέλεσμα). Και δεν βγάζει ούτε τοποθετώντας την μούφα στην μοναδική υποδοχή του για SCART.

Τι κάνω λοιπόν?

Το εξής κουφό: Συνδέω τον HUMAX (το έχω στο ON δηλαδή) με το RF όπως το συνέδεα και πριν (ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤV SCART) ενώ από την υποδοχή VCR SCART του HUMAX συνδέεται ο DREAMBOX...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ...!

Αν μας έλεγες σε ποιον Dreambox αναφέρεσαι και σε τι τύπο τηλεόρασης επιχειρείς να κάνεις την σύνδεση θα ήταν καλύτερα ..

Είναι dreambox 500s και δεν συνδέεται με μία TV αλλά με όλο το σπίτι μέσω κεντρικής κεραίας...