Dreambox και Powerline

chroleon

New member
25 April 2012
31
Καλημέρα σε όλους,

Έχω τον dreambox 800SE και τον έχω συνδέσει μέσω powerline στο δίκτυο. θέλω να προβάλω σε δεύτερη τηλ και βρήκα μέσω ebay την παρακάτω λύση: http://www.ebay.co.uk/itm/AV-1-Send...567?pt=US_Remote_Controls&hash=item2a1ed1e8ef. Το ένα Powerline είναι συνδεδεμένο στο router και το δεύτερο στο dreambox. αν συνδέσω και το σύστημα αυτό στο Powerline του dreambox πάρω ένα ακόμα powerline για να το συνδέσω στη δεύτερη τηλ θα δουλέψει? ή το powerline είναι μόνο για να δείνει ιντερνετ σε συσκευές. Ευχαριστώ.

Όχι δε θα δουλέψει. Το powerline δε μετατρέπει τα καλώδια ρεύματος σε καλώδια δικτύου. Χρησιμοποιεί τα καλώδια ρεύματος για να μεταδώσει ethernet frames.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη λυσή - εκτός του modulator - με την οποία να μπορώ να μεταφέρω εικόνα και ήχο μέσω δικτύου?

Όχι.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη λυσή - εκτός του modulator - με την οποία να μπορώ να μεταφέρω εικόνα και ήχο μέσω δικτύου?

Τι εννοείς "μέσω δικτύου"; Αφού αν κατάλαβα καλά δεν έχεις δίκτυο ethernet. Το μόνο που διαθέτεις είναι το δίκτυο ρεύματος, σωστά;

Τι εννοείς "μέσω δικτύου"; Αφού αν κατάλαβα καλά δεν έχεις δίκτυο ethernet. Το μόνο που διαθέτεις είναι το δίκτυο ρεύματος, σωστά;

Έχω δίκτυο ethernet. Για την ακρίβεια έχω το εξής στο σπίτι : router με wifi σε ένα δωμάτιο. Επειδή το dreambox δεν εχει wifi και είχα τα powerline συνέδεσα με καλώδιο δικτύου το ένα Powerline στο router και το άλλο στο dreambox. Τώρα θέλω να μεταφέρω εικόνα σε ένα τρίτο δωμάτιο απλά δεν θέλω να τραβάω καλώδια μέσα στο σπίτι. Υπάρχει καμία έξυπνη λύση?

καλημερα παιδια , θελω να βαλω Internet στο πανω οροφο να συνδεσω το dreambox ασυρματα .... δηλαδη ο δευτερος οροφος εχει ιντερνετ εκει ειναι το μοντεμ και να δωσω ασυρματα ιντερνετ στον τριτο γινετε αυτο και να συνδεθει το dreambox απο τον δευτερο στο τριτο οροφο ευχαριστω . Εχω ηδη ενα κατοπτρο 90 cm με ενα δορυφορο Hotbird .

μπορει να δουλεψει και μπορει οχι...θα συνηστουσα καλλητερα ενα acess point με αυτο θα εισαι συγουρος πως θα δουλεψει....με το παουερ λαιν θα πρεπει να ειναι στον ιδιο πινακα στην ιδια γραμη [ασφαλεια]και οχι μεγαλλο μηκος καλωδιου

Βεβαίως και θα δουλέψει, ψάξε για powerlines της Devolo που δουλεύουν και σε τριφασικό ρεύμα...