Dreambox σε δίκτυο μέσω Devolo Dlan

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox σε δίκτυο μέσω Devolo Dlan

Το λινκ του Αντώνη είναι λάθος.
Το σωστό είναι αυτό:
http://www.technixx.gr/index.jsp;jsessionid=3D99F955D6CFF086B1A5C0E32A4833DC

και η τιμή του σετ είναι 139,90 .

Η τιμη δεν ειναι σωστη...

Το σωστό link είναι αυτό

http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=153537

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox σε δίκτυο μέσω Devolo Dlan

Γιατί αποτυχία;

γιατί τα βάζω σε μπρίζες και δουλεύουν για 1-2 ώρες μετά πάπαλα ... στην αρχή δεν έγινε , αλλά μετά απο 2 βδομάδες άρχισαν τα προβλήματα ( 24h on )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox σε δίκτυο μέσω Devolo Dlan

γιατί τα βάζω σε μπρίζες και δουλεύουν για 1-2 ώρες μετά πάπαλα ... στην αρχή δεν έγινε , αλλά μετά απο 2 βδομάδες άρχισαν τα προβλήματα ( 24h on )

Τα devolo τα εχω απο το σαβαατο το μεσημερι ανοικτα και δουλευουν 24 ωρες non stop. Το μόνο που διαπιστώνω όταν τσεκάρω το Upstream max και downstream max ειναι κάποιες μεταπτώσεις στα ανώτατα όρια αλλά πάντα χωρίς διακοπές

Σε τριφασικό πάντως δεν δουλευουν σωστά (δεν βλέπω γιατι αυτό να ειναι εξαιρεση), έχω αντίστοιχο κιτ (200αρι) της Netgear εδω και ενάμισυ χρόνο (το χρησιμοποιεί περιστασιακά η κόρη μου για ιντερνετ στο δωμάτιό της) και δουλευει καλά μόνο στην ίδια φαση. Δεν θα συνιστούσα να μενουν στην πριζα όταν δεν χρησιμοποιούνται πάντως (ετσι εκανα στην αρχή και τα ξέκανα σε μιά βδομάδα, ευτυχώς παρότι απο γερμανικό ιντερνετομάγαζο μου τα άλλαξαν δωρεάν)

ειναι σαφές και στο ελληνικο και στο ξενογλωσσο Manual οτι το DEVOLO δουλευει σε τριφασικό...

τωρα αυτό που προτείνεις σχετικά με την χρήση του θα το πάρω υποψην μου.

Απο αλλα site παντως που εχω τσεκαρει τα συγκεκριμενα παιζουν για μηνες 24/7 χωρις την παραμικρη διακοπη...

Αν δεν μπορείς να περασεις καλωδια πιστευω οτι ειναι η καλυτερη δυνατη λυση...

Και τα Netgear που έχω έλεγαν ότι δουλεύουν σε τριφασικό, αλλά επειδή έχω τριφασικό στο σπίτι μου και τα δοκίμασα, οι απώλειες σε αλλη φαση ήταν τεράστιες (τωρα αν δεν ειναι συμφωνα με τις συγχρονες προδιαγραφές η ηλεκτρολογική μου εγκατάσταση ...δεν ξερω). Στην ίδια φαση πάντως δουλευουν αψογα αλλά καλό ειναι να μην εχουν και πολλά ταυ ή πολύπριζα, αλλά να μπαινουν όσο γίνεται πιο άμεσα στην πρίζα

Χρησιμοποιώ εδώ και 3 περίπου χρονιά(σε 24αωρη χρήση) την πρώτη εκδοσή devolo homeplug 1.0 με ταχύτητα 14 Mbps σε τριφασικό.Φυσικά για streaming δεν κάνει αυτή η ταχύτητα,αλλά για σύνδεση του dreambox με το internet,μεταφορά αρχείων mp3 και φωτογραφιών είναι μια χαρά...Στην ιδια φαση η ταχητητα ειναι 12 Mbps και σε διαφορετική φαση πεφτει στα 9 Mbps.Το δοκιμασα και στον από κάτω όροφο(διαφορετικό ρολόι) και ειχα 6 Mbps.Το μοναδικό πρόβλημα ήταν μετά από 2,5 χρόνια περίπου συνεχούς λειτουργίας να ''φουσκώσει'' ένας πυκνωτής και να τον αλλάξω μόνος μου..
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος...

Last edited:
Εχουν περάσει +/- 10 ημέρες και το devolακι δουλευει απροβληματιστα 24/7! Το dreambox ειναι συνεχεια online, και κανει stream μια χαρα στο pc!

-bye-