drive av ενισχυτων

dibo7

Established Member
21 November 2007
270
Lyngby,Denmark
γεια σας
θετω ενα ζητημα που μας εχει απασχολησει ολους!!τα ρευματα που δινουν οι ενισχυτες av
εχουμε ολοι καταληξει στο συμπερασμα οτι ολες οι εταιριες δινουν ψευτικες τιμες!
εμεις ως καταναλωτες τι μπορουμε να κανουμε??
εδω μπορουν να βοηθησουν οσοι με το ιδιο σετ απ (απο αποψη ηχειων προτιστως)εχουν αλλαξει ενισχυτη!!εγω δυστηχως ειχα και εχω marantz οποτε δεν μπορω να εχω μια αποψη.οσοι απο σας ομως εχετε αλλαξει μαρκες ενισχυτων ας μας πουν μια γνωμη βασιζομενη στην εμπειρια τους!!

BTW υπαρχει κανα οργανο μετρησεως ισχυος στην εξοδο του ενισχυτη??αν ξερει καποιος κατι ας μας το πει!!

Συμφωνώ.
Η καλλίτερη λύση είναι η αγορά τελικών.
Έχουν και διαχρονική αξία.
Τον AV με το που τον αγοράζεις έχεις χάσει τα λεφτά σου.

Πλήρωσα τον marantz sr7400 1400 με το που παρέλαβε η εταιρία και σε λίγους μήνες είχε καινούριος 700 .

Πεταμένα λεφτά.

Ειχα τον Yamaha rxv 4600 ο οποιος ειναι 130 W/Channel και ηχεια τοτε τα dali concpt 6 τα οποια ειναι ευκολα ηχεια. Τα ηχεια επαιζαν αρκετα καλα. Οταν πηρα τον τελικο μου (5x120) τα dali πραγματικα κελαηδησαν.
Κατα την γνωμη μου ο τελικος ειναι απαραιτητος, οποιο ολοκληρωμενο και να εχεις.

σαφεστατα η χρηση τελικου δινει αλλο αερα στο συστημα και την ισχυ που κανενας av receiver δεν μπορει να ονειρευτει!!!
απο εκει και μετα ομως σιγουρα δεν θα υπαρχουν καποιες μαρκες που εστω και στα ακριβα του μοντελα εχουν καλυτερο drive απο καποιες αλλες??
πχ συνεχεια ακουω για την yamaha !!!πολλοι λενε οτι σε ρευματα καλοι ειναι και οι ονκυο???τους marantz τους θεωρουν γενικα πιο ασθενικους!!
εσεις απο την εμπειρια σας τι εχετε να πειτε???

τευχος 416 περιοδικου ηχος:
σε τεστ ενισχυτων av αναφερει:
"σαφεστατα η denon δεν ανηκει μεταξυ των εταιριων που θα τοποθετουσαμε στην κορυφη της λιστας αν αναζητουσαμε εναν ενισχυτη με μπολικο drive και αντιστοιχα αποθεματα ρευματος.Πιθανοτεροι υποψηφιοι θα ηταν για παραδειγμα η yamaha η η onkyo"
το ασπαζεστε αυτο???
ποσοι ειχαν ενισχυτες των αναφερθεντων εταιριων και διαπιστωσαν κατι αναλογο???

τευχος 416 περιοδικου ηχος:
σε τεστ ενισχυτων av αναφερει:
"σαφεστατα η denon δεν ανηκει μεταξυ των εταιριων που θα τοποθετουσαμε στην κορυφη της λιστας αν αναζητουσαμε εναν ενισχυτη με μπολικο drive και αντιστοιχα αποθεματα ρευματος.Πιθανοτεροι υποψηφιοι θα ηταν για παραδειγμα η yamaha η η onkyo"
το ασπαζεστε αυτο???
ποσοι ειχαν ενισχυτες των αναφερθεντων εταιριων και διαπιστωσαν κατι αναλογο???
Χαχαχα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

Πριν αγοράσω AV ενισχυτή έπαιζα με ένα ολοκληρωμένο Cyrus 2 (χωρίς PSX) ο οποίος βγάζει "μόνο" 2x50W RMS στα 8Ω 20Ηz-20KHz και με 0.003% THD 1KHz at FULL POWER, 0.015% THD at FULL POWER
http://www.hi-fiworld.co.uk/hfw/oldeworldehtml/cyrustwoamp.html
http://www.cyrusaudio.com/prd_downloads/Cyrus1_2_PSX_1.pdf (σελ.7), όπως και με ένα Cyrus 1 ο οποίος βγάζει "μόνο" 2x25W RMS στα 8Ω 20Ηz-20KHz και με 0.003% THD 1KHz at FULL POWER, 0.015% THD at FULL POWER.
http://www.cyrusaudio.com/prd_downloads/Cyrus1_2_PSX_1.pdf (σελ.5)
Οι ενισχυτές οδηγούσαν σε πολύ ψηλές εντάσεις τα ηχεία μου χωρίς παραμορφώσεις και με ένα Drive "Like there is no tomorrow!" όπως λέει και το Hi-Fi World στο πιο πάνω λινκ.
Όταν πήρα τον Yamaha DSAP-AX1 o οποίος "εβγαζε" και καλά 6x110W στα 8Ω 20Ηz-20KHz με 0.015% ΤΗD.....και τον έβαλα να παίξει μουσική, έπαθα την πλάκα μου! ΨΟΦΙΛΑ και ΜΟΥΝΤΙΛΑ μέχρι εκεί που δεν πίστευα στα αυτιά μου!
http://www.retrevo.com/d/df/document.pdf?doc=71aa244685c8151c31c726973d72433a&ts=1223114376618
To: C:\Documents and Settings\hkaitis\My Documents\DOWNLOADS\DSP-AX1.pdf
Τα δυναμικά του ΑΧ1 ήταν στο 1/4 αυτών των Cyrus και ακόμη και ο Cyrus 1 με τα 25W του έκανε τον ΑΧ1 κυριολεκτικά ΣΚΟΝΗ!!!! Για τον Cyrus 2 με το PSX (που αγόρασα αργότερα μαζί με ένα ακόμη Cyrus 2) δεν κάνω σχόλιο τι κάνει στα τελικά στάδια του AX1 διότι θα λογοκριθώ!!!! :flipout:

Στο τέλος συμβιβάστηκα αφού μέχρι τώρα παίζω τους Cyrus ως τελικούς και τον ΑΧ1 μόνο ως προενισχυτή.

Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι σκοπεύω να πάρω ένα νέο AV ενισχυτή που να υποστηρίζει και τα νέα φορμάτ ήχου, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να έχει το Drive και να παίξει όπως τους Cyrus, οπότε πάλι με βλέπω να τον παίζω μόνο ως προενισχυτή και τους Cyrus ως τελικούς....

Ίσως, ο κορυφαίος Denon AVC-1HD και ο κορυφαίος Pioneer SC-LX90 SUSANO, αλλά και πάλι έχω τις επιφυλάξεις μου......