Drive bender, storage spaces, DrivePool, soft raid

Τόση πολυ ώρα κάνει το install...;

Εχει κανα μιςαωρο τωρα που ειναι στο installing new services..

Δεν έκανα uninstall το προηγούμενο.. Απλα κατέβασα από το σάιτ αυτό που ειναι για windows (εχω windows 7)..

Ελπίζω να μην έκανα τιποτα λάθος..

Εχει κοντα 2 ώρες και ακομα installing new services..
Τι το ήθελα το update..λες και θα εχω κάποιο ωφέλος..

Ευτυχώς το pool το βλέπω..

Ps εννοείται το αρχείο εγκατάστασης ειναι αποθηκευμένο στο desktop και οχι στο pool

Last edited:
Έστειλα support ticket...κατεύθυαν μου απάντησαν οτι θα το προώθησαν στο τεχνικό τμήμα.. Και από τότε άφαντοι..

Τελικά πριν λιγο πήρα την απόφαση (μετα από 5+ ώρες) να το κάνω force shut down... Εχει κανα 10λεπτο που εχει κολλήσει στην μπλε οθόνη του"shutting down"...

Αυτό το έκανε βέβαια κ πριν την "αναβάθμιση" του drive bender αλλα οχι 10+ Λεπτά.. Σηνηθως κανα 5 λεπτό..
Windows αθάνατα... Με τον καιρό χαλάνε από μόνα τους.. Στην αρχή έκλεινε σχεδόν αστραπιαία.. Και να φανταστείς η χρήση ειναι μονο copy/paste στο nas και streaming..

Τελικά έκανα restart και προσπάθησα να ξανά περάσω το drivebender 1.9.5.0
Η εγκατάσταση κράτησε ενα λεπτο οπως ειναι φυσικό..
Έκανα restart, το drive bender στην 1.9.5.0 πλεον και στο pool ολα καλα.

Πάω σήμερα να το ανοίξω και παρατηρώ οτι δεν υπαρχει pool, μόνο δυο δίσκοι που έχω extra..
Στο drive bender > Mount dashboard γράφει Mount D:\ (unmounted)... Περίφημα..
Και στο advance options > systems logs and monitor γράφει server status - the server is creating mount points..
Λέω να αφήσω το pc ανοιχτώ.. Χθες ομως το είχα κλείσει και δεν ξέρω αν το είχε κάνει αυτο.. Θα έπρεπε να βγάζει κατι πριν κανεις shut down το pc.

Στο disk manager των windows δείχνει τους δίσκους κανονικα αλλα εχει βάλει και κατι extra RAW..

Last edited:
απο το help εδω
οταν εχει χτυπησει ενας δισκος που ειναι μαζι με αλλους σε ενα pool και υπαρχει ελευθερος χωρος μεγαλυτερος απο τον δισκο που εχει χτυπησει (πχ εχουμε ελευθερο χωρο στο pool 1TB και ο χτυπημενος δισκος ειναι 1tb) τοτε κανουμε ενα απλο "remove the (failure) drive" και συνεχισουμε χωρις απωλεια δεδομενων..

αν ομως το pool δεν εχει επαρκει ελευθερο χωρο για να γινει το παραπανω, τι ακριβως κανουμε;
και πως ακριβως γνωριζουμε τι αρχεια ειχε ο χτυπημενος δισκος; για να γνωριζουμε τι θα χασουμε..

ο χτυπημενος δισκος δεν αναγνωριζεται ουτε απο το pc σαν εσωτερικος σε sata, ουτε σε docking station, και οταν τον βαζω οπως ηταν αρχικα to pc δεν μπουταρει στα windows.. ενω φυσικα το λειτουργικο ειναι εγκαταστημενο σε δισκο εκτος pool..