Drive για Marantz DV4200

Frog Of War

New member
18 April 2009
73
Παιδια σας χαιρετω και χαιρομαι που μπαινω στην κοινοτητα σας. Εχω το marantz DV4200 player εδω και αρκετα χρονια και πλεον εχει προβλημα με την αναπαραγωγη των δισκων (ειδικα τα audio cds). Κολληματα κλπ. Προφανως θελει αλλαγη το drive. Εχετε να προτεινετε ενα μηχανισμο συμβατο? Δεν θελω να το παω στην αντιπροσωπεια. Το χρησιμοποιω αποκλειστικα για μουσικη, δεν ειναι καν συνδεδεμενο σε τηλεοραση, και θα ηθελα κατι για βαρια χρηση (παιζει καποιες ωρες την ημερα). Αξιζει να το επισκευασω ή να παρω κατι καινουργιο. Ειχα διαβασει οτι εχει καλες επιδοσεις στο audio. Το συνδεω με οπτικη ινα στον SR4200. Διαβασα οτι τα oppo players ειναι πολυ καλα στο audio department, αλλα στο skroutz δεν βρηκα κατι. Εισαγωνται στην Ελλαδα? Γενικα ειμαι αρχαριος στο A/V. Σας ευχαριστω.

dv4200
http://www.marantz.com/new/index.cf...chProduct&cont=eu&bus=hf&prod_id=560&type=dvd

sr4200
http://www.marantz.com/new/index.cf...chProduct&cont=eu&bus=hf&prod_id=551&type=avr

Εφ' όσον το έχεις συνδέσει με οπτική ίνα, δηλαδή ψηφιακά, οι μουσικές επιδόσεις είναι του SR4200 και όχι του DV4200.

Οποιοδήποτε DVD player θα σου δώσει τον ίδιο ήχο, αφού η πληροφορία μεταφέρεται ψηφιακά και αναλαμβάνει ο SR4200 τόσο την ψηφιοαναλογική μετατροπή όσο και την ενίσχυση.

Πάρε κάτι οικονομικό να κάνεις τη δουλειά σου.

Εγώ ίσως κοίταζα κάτι σε pioneer γιατί δουλεύουν σαν CD player όταν φορτώνεται δίσκος CD. Δηλαδή το player δεν ξεκινάει αμέσως με το φόρτωμα του δίσκου και η οθόνη παρέχει πληροφορίες για το δίσκο, κομμάτι ώρα κλπ. με ένα πάτημα του πλήκτρου στο τ/χ χωρίς να μπεις στο μενού να τα ψάξεις.

Προτασεις για κατι οικονομικο με τις εξης απαιτησεις:

1. Αποκωδικοποιητης DTS & DD

2. Optical Out

3. Να μην ειναι ασχημο (κατα προτιμηση ομορφο).

Το θελω για αναπαραγωγη και μονο ηχου (και καποια DVDs που ειναι σε DTS).

Αυτό είναι CD player!

Ακόμα και αυτό να εννοούσες δεν έχει ενσωματωμένο decoder DTS ούτε οπτική.

Αλήθεια γιατί οπτική και DTS, δεν περισσεύει coaxial στον ενισχυτή και δεν κάνει DTS decoding;

Frog Of War, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε ένα πολυκατάστημα με 20 άντε το πολύ 30 ευρώ στην τσέπη. Θα γύρναγα από πίσω να δω όλα τα Funai, United, Blue Sky κλπ να δω ποιο έχει οπτική έξοδο. Και θα διάλεγα αυτό.

Εφ' όσον συνδεθεί ψηφιακά, ο ήχος δεν θα έχει καμία διαφορά με αυτόν που ακούς τώρα. Επίσης, ακόμα και το χειρότερο από αυτά θα έχει καλύτερη εικόνα από το Marantz που ήδη έχεις γιατί έχουν καλύτερο επεξεργαστή.

Το πολύ πολύ να σταματήσει και σε αυτό ο μηχανισμός του σε 2-3 χρόνια, αλλά τι είναι 20 ευρώ κάθε τριετία;

-bye-

Παιδια, σορρυ, θεωρουσα οτι για να γινει η αναπαραγωγη του DTS, θα επρεπε αναγκαστικα το Player να την αναλαμβανει! Ο ενισχυτης και βεβαια εχει DTS decoder. Αρα, ενα φτηνιαρικο με οτικη ινα (δεν εχω καλωδιο ομοαξονικο και ειπα να χρησιμοποιησω και παλι την οπτικη), θα με καλυψει για αναπαραγωγη audio. Σας ευχαριστω!

Να ρωτησω κατι σε σχεση με το μεταφορα του ψηφιακου σηματος, εφ'οσον η αποκωδικοποιηση γινεται στον δεκτη. Τι ειναι προτιμοτερο ομοαξονικο ή οπτικη ινα? Ειναι αντιληπτη η οποια διαφορα για το μεσο ακροατη? Σκεφτομαι μηπως αγορασω ενα φθηνο και το συνδεσω με ομοαξονικο, μιας και οσα φθηνα βρισκω με οπτικη μου φαινονται κακασχημα, ενω βρισκεις ομορφα, προσιτα μοντελα με ομοαξονικο (μονο).

DTS digital out έχουν όλα τα DVD player.

Δε θα ακούσεις διαφορά στο επίπεδο των συσκευών που μιλάμε IMHO μεταξύ optical και coaxial.

Δες αυτό που κάνει ότι και το Marantz για να μην πω ότι το Marantz είναι κλώνος του.

Last edited:
Παιδια θελω κατι για αναπαραγωγη audio με οπτικη (ή εστω ομοαξονικο) και να ειναι φτηνο (το πολυ 70-80). Εγω ειδα αυτο στο πλαισιο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...759AD0F62834ADC1378DBC8866FBD2D486E7ADC9C5B2B

Θα το δω απο κοντα και εαν δεν ειναι κακασχημο, λεω να το τσιμπησω.
Θα κανω και μια γυρα σε carefour, media markt etc.

Να ρωτησω κατι σε σχεση με το μεταφορα του ψηφιακου σηματος, εφ'οσον η αποκωδικοποιηση γινεται στον δεκτη. Τι ειναι προτιμοτερο ομοαξονικο ή οπτικη ινα? Ειναι αντιληπτη η οποια διαφορα για το μεσο ακροατη? Σκεφτομαι μηπως αγορασω ενα φθηνο και το συνδεσω με ομοαξονικο, μιας και οσα φθηνα βρισκω με οπτικη μου φαινονται κακασχημα, ενω βρισκεις ομορφα, προσιτα μοντελα με ομοαξονικο (μονο).

Καλημερα, Γενικα τα ομοαξονικα(RCA) παιζουν πολυ καλυτερα απο τα πλαστικα toshlink καλωδια καλο θα ειναι να αποφυγεις οπτικες συνδεσεις τετοιου τυπου!

Απάντηση: Re: Drive για Marantz DV4200

Καλημερα, Γενικα τα ομοαξονικα(RCA) παιζουν πολυ καλυτερα απο τα πλαστικα toshlink καλωδια καλο θα ειναι να αποφυγεις οπτικες συνδεσεις τετοιου τυπου!

Για ποιό λόγο να συμβαίνει αυτό; :chinscratch:

Δεν καταλαβα, τι ειναι τα πλαστικα toshlink καλωδια? Κακης ποιοτητας καλωδια οπτικης ινας? Εγω το δικο μου το ειχα παρει πριν απο 4-5 χρονια στα 20 ευρω. Ενα decent ομοαξονικο για τετοια φτηνα συστηματα ποσο εχει?